ДГ „ДЪГА“ – КОТЕЛ СТАРТИРА ПРОЛЕТНИЯ ЦИКЪЛ ОТ ПРАЗНИЦИ, ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ ЗА СВОИТЕ ДЕЦА
23.03.2024 295 Прегледи

ДГ „ДЪГА“ – КОТЕЛ СТАРТИРА ПРОЛЕТНИЯ ЦИКЪЛ ОТ ПРАЗНИЦИ, ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ ЗА СВОИТЕ ДЕЦА

Приключенията на хипопотама Хиполино завладяха “сцената” на детска градина „Дъга“ в Котел. Малките малчугани гледаха в захлас мюзикъла „Цветовете на дъгата“, който беше представен пред тях от формация детски музикални спектакли „Нелино“, гр. Велико Търново. С мюзикъла започна пролетният цикъл от празници, традиции и обичаи, посветени на първа пролет. Мероприятието се реализира по проект „Аз променям света“ на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства /ЦОИДУЕМ/, съобщи директорът на градината Ваня Ненчева.

Ненчева информира още, че напълно обновена вече е последната занималня в детското заведение, която е финансирана от общинския бюджет за 2023 г. Също така в експлоатация са и двете площадки (вътрешна и външна) за правилата за движение по пътищата. Те се реализират по проект на Министерството на образованието и науката, модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“. На тях децата ще могат да се научат играейки си да спазват пътните правила и да се отнасят с уважение към участниците в пътното движение.

Предишна ЧЕСТИТ ТОДОРОВДЕН!
Следваща ЗА ДЕНЯ НА СОЦИАЛНАТА РАБОТА ОБЩИНА СЛИВЕН ВРЪЧИ ПЪРВИТЕ СИ ОТЛИЧИЯ НА ИЗЯВЕНИ СЛУЖИТЕЛИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Дъщеря ми е в трети клас. За домашно трябваше да нарисува картина с извънземни. Детето вложи огромно старание. На другия ден донесе двойка, и забележка: „Такива извънземни няма!“ Учебен час.

Новини Сливен

ОЧАКВА СЕ ОПТИМИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В СЛИВЕН

Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков остават заместник-кметове, а Валя Радева – секретар на общината в Сливен. Разместване ще има в ресорите и функциите им, но на по-късен етап.

Новини Сливен

ВАЖНИ ДЕЙНОСТИ В СЛИВЕН И НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ЩЕ СЕ ИЗВЪРШАТ СЛЕД ГЛАСУВАНОТО ИЗМЕНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА

Ремонти на уличната мрежа в Сливен и малките населени места, изграждане на системи за видеонаблюдение, ремонти на читалища и изпълнение на неотложни аварийно-възстановителни работи, са част от дейностите, които ще