ДГС – ТВЪРДИЦА И УЧЕНИЦИ ЗАЛЕСИХА ДРЪВЧЕТА ПО ПОВОД СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА
април 6, 2023 426 Прегледи

ДГС – ТВЪРДИЦА И УЧЕНИЦИ ЗАЛЕСИХА ДРЪВЧЕТА ПО ПОВОД СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

По повод Седмицата на гората, служители от ТП „ДГС Твърдица“, заедно с ученици от СУ „Неофит Рилски“ – гр. Твърдица, залесиха в училищния двор фиданки от дървесния вид кедър. След това, в административната сграда на поделението, децата се запознаха с основните дървесни видове, разпространени на територията на стопанството, както и с дивите животни, обитаващи гората. Проведоха се занимателни игри по метода на горската педагогика, чрез които учениците научиха колко е важна ролята на лесовъда и че винаги трябва да му се доверим. Всяко дете получи контейнерна фиданка от черен бор и грамота за участие в горската викторина.

По-късно горските служители от стопанството извършиха попълване на горска култура от черен бор в близост до язовир Жребчево, част от планираните залесявания по повод Седмица на гората.

Предишна УЧЕНИЦИ ОТ ОУ "ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА" НАПРАВИХА УНИКАЛНА ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА
Следваща 28-ГОДИШНА Е ЗАДЪРЖАНА ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 26.04 /понеделник/ поради авария е прекъснато водоподаването в кв. „Речица“ до 16:00 ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

БЛИЗО 1 809 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Заболеваемостта в Сливенска област надхвърли средната за страната. Към днешна дата тя е 1 808,81 души при средна за страната от 1 754,10 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния

Новини Сливен

ИЗДАДЕНИ СА НОВИ АКТОВЕ ЗА ЗЕМЛИЩАТА В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

90 нови акта за земеделски земи, частна държавна собственост, в землищата в община Нова Загора бяха утвърдени от областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Актовете бяха изготвени в най-кратки срокове,