ДВЕ ПОЧЕТНИ ОТЛИЧИЯ „ЗЛАТЕН ВЕК“ ВРЪЧИ МИНИСТЪР БАНОВ ЗА 100-ГОДИШНИНАТА НА СЛИВЕНСКИЯ ТЕАТЪР

ДВЕ ПОЧЕТНИ ОТЛИЧИЯ „ЗЛАТЕН ВЕК“ ВРЪЧИ МИНИСТЪР БАНОВ ЗА 100-ГОДИШНИНАТА НА СЛИВЕНСКИЯ ТЕАТЪР

Министерството на културата награди Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“ с грамота и почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики, за принос в развитието на българската култура и по случай 100-годишнината на професионалния театър в Сливен. Наградата бе връчена на директора на театъра Радост Костова от министъра на културата Боил Банов, който присъства на тържественото честване на 100-годишния юбилей на Сливенския професионален театър на 18 септември.
С грамота и почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики, за принос в развитието и утвърждаването на българската култура, министерството на културата награждава и дългогодишния директор на театъра Николай Недялков, съобщи министър Банов. Недялков отсъства от церемонията по здравословни причини.
На празничното честване в големия салон на Сливенския драматичен театър, министърът на културата заяви, че отбелязването на 100 години професионален театър в Сливен е емоционално събитие за българския театър изобщо, защото редица известни български театрали са свързани със Сливенския театър. Независимо в кой момент от историята му, „тук винаги се е знаело, че „мирише на театър“, че тук нещо може да се роди, нещо може да се случи и то ще бъде по-различно от всички останали, ще бъде нещо изключително, което ще се помни още 10,20,50, сто години.“ , каза министър Банов.
Министърът на културата изрази благодарност към всички, градили сливенския професионален театър през неговия 100-годишен живот и пожела на добър час на тези, които ще продължат да го градят в следващото столетие.

Предишна ДВА АРЕСТА ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН
Следваща НОВА СЦЕНА НА ОТКРИТО ЩЕ РАДВА ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИ НА СЕЛО СОТИРЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБСЪЖДАТ ПУБЛИЧНО ПРОЕКТОБЮДЖЕТА ЗА 2019 Г. НА КОТЕЛ

Публичното обсъждане на проекта за Бюджет 2019 на Община Котел ще се проведе на 30 януари, от10,00 часа в голямата заседателна зала на общината. Кметът Коста Каранашев отправя покана към

Новини Сливен

НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО СЕ ОТКРИ КРАЙ СЛИВЕН

Националното изложение по животновъдство- Сливен 2018 беше открито официално днес преди обяд. За изложението в Сливен пристигна министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който приветства гостите и организаторите.

Новини Сливен

ТРАДИЦИОННИЯТ ЛЕТЕН СЪБОР „КАРАНДИЛА ПЕЕ“ ЩЕ СЕ СЪСТОИ ТАЗИ СЪБОТА

20-ото юбилейно издание на Националния фолклорен събор-надпяване „Карандила пее“ ще се състои тази събота. Началният му час е обявен за 9.30 часа. Съборът е традиционен и е част от културния

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nineteen + 8 =