ДВЕ БЛОКАДИ КРАЙ СЛИВЕН В ПЪРВИЯ ДЕН НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ ПРОТЕСТ
06.02.2024 2402 Прегледи

ДВЕ БЛОКАДИ КРАЙ СЛИВЕН В ПЪРВИЯ ДЕН НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ ПРОТЕСТ

Точно в 10 ч. във вторник около 200 протестиращи земеделци блокираха Ямболската детелина южно от Сливен. Два часа нямаше възможност превозни средства да се качват или слизат от магистралата. В протеста участваха представители на всички браншове на българското земеделие. Имаше полиция, но до инциденти не се стигна.

Протестиращите земеделци в Сливенско блокираха и пътен възел „Петолъчката“ временно, съобщи БНР. Около 12 часа започна постепенно пускане на движението. Последните трактори вече се изтеглят. Първите автомобили вече преминават през пътен възел „Петолъчката“.

В протеста се включиха членове на Националната асоциация на зърнопроизводителите основно от Сливенско. Към тях се присъединиха земеделци от Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“, Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. До обед в региона бяха затворени Ямболската детелина и подстъпа към автомагистрала „Тракия“ в района на Кабиле.

Георги Радев – заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите обяви, че предложението към тях от господин Денков е неприемливо и невъзможно и няма как да се случи това. Той го определи дори като обидно.

Коста Петров от Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“ обяви, че те са тук не само заради пари, а и заради цялостната политика в земеделието, която се провежда, а Янка Попова от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация поиска скорошно изплащане на парите във всички сектори – зърно, плодове, зеленчуци и животновъдство, спешно започване на промените в законите, които са набелязали, и подкрепени с подписите на всички политически партии.

Предишна АРАБСКИТЕ ПАРФЮМИ НА МАГАЗИН „АРОМА АВЕНЮ“ СА НАЙ-ДОБРИЯТ ПОДАРЪК В МЕСЕЦА НА ВЛЮБЕНИТЕ
Следваща ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН, ПРЕБИЛА СЪПРУГА СИ С ТЕСЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЛАЩАНИЯ В БРОЙ НА КАСИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ПРИЕМАТ ДО 29 ДЕКЕМВРИ

  Във връзка с приключване на финансовата 2020 година Община Сливен уведомява гражданите, че могат да правят плащания на касите на общината до 11 часа на 29 декември.

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА ФИРМА Е ПРЕДЛОЖИЛА 40 000 ЛЕВА ПОДКУП НА ДВАМА МИТНИЧАРИ

Сливенска фирма е предложила 40 000 лева подкуп на двама митничари от Бургас. Фирмата внася луксозни коли от САЩ и Канада. По случая е образувано досъдебно производство в МВР – Сливен,

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Бюро по труда. – Търся работа. – Какво умеете? – Нищо. – Всички места в Народното събрание са заети. Опитайте като футболен треньор! Пенсионер в почивна станция се запознава с