ДВА СЪСТАВА ОТ ЦПЛР – ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН СЕ ЗАВЪРНАХА С ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА В АЛБАНИЯ
29.08.2023 1223 Прегледи

ДВА СЪСТАВА ОТ ЦПЛР – ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН СЕ ЗАВЪРНАХА С ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА В АЛБАНИЯ

Два състава от ЦПЛР – Детски комплекс – Сливен се завърнаха с отличия от международен фестивал на изкуствата в Дуръс, Албания.

В последните дни на август в Дуръс, вторият по големина и най-стар град в Албания, се състоя фолклорния фестивал International Competition and Festival of Arts „Summer star of Durres“.
Модерен балет „Грация“ стана лауреат на  I награда, а Камерният състав на Детски хор „Дружна песен“ към Детски комплекс беше отличен с III награда от конкурса.
Дипломи за отличия във Международния конкурс и Фестивал на изкуствата „Летни звезди на Дурас“ получиха и ръководителите на съставите Пепа Коджабашева – Диригент на Детския хор, Валентина Недева – ръководител на балет „Грация“ и Юлия Кирова – хореограф на Модерния балет.

„Участието в международния конкурс и фестивал „Летните звезди на Дуръс“ ни даде възможност не само да се изявим на сцената пред международното жури и публика, но и да разгледаме историческите и културните паметници, като римския амфитеатър и бани, древния акведукт и 500-годишната джамия Фатиха. Благодарим за невероятната организация и  прекрасното отношение на директора на фестивала“, каза Валентина Недева.

В Международния конкурс и фестивал на изкуствата в Дуръс учасват солисти, ансамбли и групи от млади изпълнители от различни страни по света, разпределени в 8 възрастови групи.

Предишна ПЕЧАТНИЦА "ЕКСПРЕС" ТЪРСИ РАБОТНИЦИ
Следваща „ПОЗИТАНО 20“ ПРЕПОРЪЧА В СЛИВЕН БСП ДА ИЗДИГНЕ СОБСТВЕН КАНДИДАТ ЗА КМЕТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА ОТКРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ РЕГИОНА

Днес 20 април 2023 г. в Сливен се провежда специализирано обучение за педагогически специалисти от региона на тема „Привличане на родителите в процеса на превенция на рисковото поведение при децата

Новини Сливен

ДЕТЕ С ВЕЛОСИПЕД БЛЪСНА ПЕНСИОНЕРКА НА ЛАРГОТО В СЛИВЕН

Момче с велосипед блъсна възрастна жена пред НТС на сливенското ларго. Пенсионерката се строполи на земята, където остана до идването на Бърза помощ. На място пристигна и полиция, видя репортер

Новини Сливен

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ВЛИЗА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА МЯСТОТО НА СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА

Георги Георгиев влиза в общинския съвет на Сливен. На местните избори през октомври миналата година Георгиев бе на последното, 41 място, в листата на БСП. Според решение на ВАС от