ДВА ПРАЗНИКА В СЕЛО НОВОСЕЛЕЦ, ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА
25.06.2024 145 Прегледи

ДВА ПРАЗНИКА В СЕЛО НОВОСЕЛЕЦ, ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

Два празника отбелязаха жителите на с. Новоселец, общ. Нова Загора. В ранното утро на 23 юни 2024 г. площадът му привлече много хора. Красивите танци на Клуба за народни танци към „ТЕЦ Марица изток 2“ поведоха Народните игри, организирани за първа година от НЧ „Пробуда – 1928“ и Сдружение „Български щит“ със специалната подкрепа на Община Нова Загора и Кметство с. Новоселец. Събитието е вдъхновено от славата на републиканските, европейски и световни шампиони на Новоселец Стилиан и Жулиен Иванови. Сред присъстващите бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, кметове на населени места, приятели на спорта.

Приветствия към всички отправиха домакините – председателят на читалището Румяна Трифонова и кметът на селото Силвия Александрова.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева от своя страна също поздрави присъстващите и изказа задоволството си от това, че вижда много млади хора.

Немалко са спортистите, тръгнали в своя път от Новоселец, разнесли славата му със спортните си победи и завоевания. С дълбоко признание водещата спомена името на учителя по физическо възпитание в училището в с. Новоселец Димитър Кръстев, вдъхновил ветераните в спорта и поставил началото на местната школа.
На официална церемония бяха наградени последователи на спортсменския му дух, които продължават традицията.
За всеотдайния труд, полаган през годините в областта на спорта и за значимия принос в издигане авторитета на с. Новоселец, с Плакет на НЧ „Пробуда – 1928“ бяха удостоени: Ангел Станчев Ангелов (колоездене), Пепа Димитрова Карамашка (академично гребане), майсторът на спорта Станко Ангелов Станчев (щанги), Недялко Димитров Недялков (кану каяк), Стилиан Красимиров Иванов (сумо, борба и ММА), Жулиен Красимиров Иванов (борба и ММА), Ивайла Димитрова Иванова (карате) и Константин Райков Райков (борба), най-малкия, който в момента прославя с. Новоселец.

Народните игри протекоха на два етапа: през първия се състезаваха отбори от по 4 души, а във втория премериха сили индивидуални състезатели в различни категории.
С водосвет, отслужен от енорийския свещеник отец Стефан започна и самият празник на с. Новоселец, отбелязван на 24 юни – Свети Дух. Той беше споделен с много приятели, сред които бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, общински съветници, кметове на населени места и др.

Празнично слово прочете кметът на с. Новоселец Силвия Александрова, в което отправи послание доброто да ни обединява, защото то е в основата на истинското щастие. Поздравителен адрес и цветя поднесе кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и с топли думи честити празника.

Оркестър „Настроение“ – град Раднево и Клубът за народни танци към „ТЕЦ Марица изток 2“ се погрижиха за настроението и оцветиха тържествената вечер във фолклорни ритми. Към танцьорите се присъединиха жители и гости и извиха дълги хора на новоселския площад. Красива заря озари лятното небе и усмихна присъстващите.

 

Предишна ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ИДВА В СЛИВЕН ЗА ПРЕМИЕРАТА НА ТРИ СВОИ КНИГИ
Следваща ЕДИН УБИТ И ТРИМА РАНЕНИ ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА НА РАЗКЛОНА ЗА СЕЛО ГЕРГЕВЕЦ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВРЕМЕННО ЗАТВАРЯТ ЗА ДВИЖЕНИЕ КРЪСТОВИЩЕТО НА БУЛЕВАРДИТЕ „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“ И СТЕФАН СТАМБОЛОВ“ НА 4 ДЕКЕМВРИ

В духа на предстоящите Коледно-новогодишни празници, Общината започна монтажа на елементи от празничната украса в Сливен, който продължава и  през следващите дни. В тази връзка, на 4 декември, неделя, ще

Новини Сливен

ДВЕ СЛИВЕНСКИ СЕЛА СА БЕЗ ВОДА ЗАРАДИ АВАРИИ

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 21.08.2018 г /вторник/  до 11. 00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването на село Самуилово . Днес

Новини Сливен

ДЕЯН ДЕЧЕВ ПОЛУЧИ ПОДКРЕПА ОТ БИВШИЯ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР ГЕОРГИ ГЬОКОВ

Водачът на червената листа Деян Дечев получи ценна подкрепа от бившия социален министър Георги Гьоков. Това се случи в Твърдица, където членове и симпатизанти на БСП посрещнаха Деян Дечев, Георги