ДВА БУЛЕВАРДА ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ В СЛИВЕН

ДВА БУЛЕВАРДА ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ В СЛИВЕН

Инфраструктурното развитие на община Сливен е сред основните приоритети на новото общинско ръководство,което влиза във втория си мандат. Кметът Стефан Радев, след встъпването си в длъжност обяви, че ще довършат вече започнатите проекти и ще търсят нови възможности за подобряването на безопасността на движението и подобряване на пътищата в общината. За тази цел бе назначен и нов заместник-кмет – Любомир Захариев, който е с ресор строителство.

Близо 2 милиона лева ще струва реконструкцията на булевард „Хаджи Димитър.“ В момента се търси изпълнител на проекта, съобщи кметът Стефан Радев. За дейностите са осигурени целеви средства от държавата. Предстои още един важен ремонт в града – този на булевард „Стефан Стамболов“. Той обаче ще бъде финансиран със собствени средства на общината и това забавя неговото изпълнение.

Община Сливен е направила заявка пред Технически университет – филиал Сливен, да предложи регулиране на кръстовището между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание. “ Там миналия месец бе убито 16-годишно момиче от пиян шофьор.

Радев съобщи и за още една проектна готовност на общината. Готов е проектът за кръгово кръстовище на булевард „Банско шосе“ и пътя за село Самуилово до ТЕЦ-а.

Общината е готова и за зимния период.Около 400 хиляди ще струва зимното поддържане на общинската пътна мрежа, а изпълнителят е фирма „Пътно поддържане“ Сливен.

 

БНР

Предишна ДВАМА ДУШИ СА РАНЕНИ ПРИ КАТАСТРОФА ДО СЕЛО ГЛУШНИК
Следваща АРЕСТ ЗА ДОМАШЕН НАСИЛНИК, НАРУШИЛ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕНИЦА САЧЕВА В СЛИВЕН: ЩЕ СЪЗДАДЕМ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СРЕДНА ЗАПЛАТА ОТ 2800 ЛВ. И СРЕДНАТА ПЕНСИЯ ДА СТИГНЕ 1000 ЛВ.

Увеличението на пенсиите е заложено в програмата на ГЕРБ-СДС, но то трябва да е такова, че да не нарушава основните принципи на пенсионната система. Увеличението трябва да е свързано и

Новини Сливен

ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНА СЛИВЕН ИМАТ ВОДА И ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

Всички населени места в община Сливен имат вода и електричество. Екип на Общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“ продължава работа по премахване на падналите дървета за осигуряване достъпа до

Новини Сливен

НАГРАДАТА „СИРАК СКИТНИК“ ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНА НА 24 ОКТОМВРИ

Едно от основните събития в програмата за отбелязване на празника на Сливен, Димитровден, е откриването на Националната изложба за изобразително изкуство „Сливен 2019“, на което ще бъде връчена наградата „Сирак