ДВА БУЛЕВАРДА ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ В СЛИВЕН

ДВА БУЛЕВАРДА ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ В СЛИВЕН

Инфраструктурното развитие на община Сливен е сред основните приоритети на новото общинско ръководство,което влиза във втория си мандат. Кметът Стефан Радев, след встъпването си в длъжност обяви, че ще довършат вече започнатите проекти и ще търсят нови възможности за подобряването на безопасността на движението и подобряване на пътищата в общината. За тази цел бе назначен и нов заместник-кмет – Любомир Захариев, който е с ресор строителство.

Близо 2 милиона лева ще струва реконструкцията на булевард „Хаджи Димитър.“ В момента се търси изпълнител на проекта, съобщи кметът Стефан Радев. За дейностите са осигурени целеви средства от държавата. Предстои още един важен ремонт в града – този на булевард „Стефан Стамболов“. Той обаче ще бъде финансиран със собствени средства на общината и това забавя неговото изпълнение.

Община Сливен е направила заявка пред Технически университет – филиал Сливен, да предложи регулиране на кръстовището между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание. “ Там миналия месец бе убито 16-годишно момиче от пиян шофьор.

Радев съобщи и за още една проектна готовност на общината. Готов е проектът за кръгово кръстовище на булевард „Банско шосе“ и пътя за село Самуилово до ТЕЦ-а.

Общината е готова и за зимния период.Около 400 хиляди ще струва зимното поддържане на общинската пътна мрежа, а изпълнителят е фирма „Пътно поддържане“ Сливен.

 

БНР

Предишна ДВАМА ДУШИ СА РАНЕНИ ПРИ КАТАСТРОФА ДО СЕЛО ГЛУШНИК
Следваща АРЕСТ ЗА ДОМАШЕН НАСИЛНИК, НАРУШИЛ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ДЕЦАТА СА НАШЕТО БЪДЕЩЕ И ОСНОВНАТА НИ ГРИЖА Е ДА РАСТАТ В ПО-УЮТНА И КОМФОРТНА СРЕДА

Кметът Стефан Радев извърши оглед на цялостния ремонт на Детска градина „Детство“ в квартал „Младост“. По време на срещата си с изпълнителите, ръководството и персонала на детското заведение кметът Радев

Новини Сливен

ПИЯН ЗАПЛАШВА ПОЛИЦАИ В РУ-НОВА ЗАГОРА

29-годишен мъж е задържан, след като в сградата на РУ-Нова Загора е отправял обиди и закани към полицейските служители. На 2 април, около 20,00 часа, 29-годишният Р.П. в явно нетрезво

Новини Сливен

ТРУП НА МЪЖ Е ОТКРИТ В КАНАЛ

Труп на 66-годишен мъж е открит в канал в село Драгоданово, научи Sliveninfо. Деца се натъкнали на трупа в четвъртък сутринта. Оказало се, че това е 66-годишен мъж на име