ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СЛИВЕН ПРЕДСТАВИХА В ОТКРИТ УРОК СВОИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНАТА ТРАПЕЗА
14.12.2023 1845 Прегледи

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СЛИВЕН ПРЕДСТАВИХА В ОТКРИТ УРОК СВОИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНАТА ТРАПЕЗА

Дванадесетокласници от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ в Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишна трапеза. Това съобщи за БТА Дора Куршумова, която е запознала учениците с изданията на Обществен дарителски фонд (ОДФ) Сливен, „Пътеводител на виното в Сливенския край“ и „Вкусно пътешествие в Сливенско“.

„Младите кулинари и бъдещи сомелиери показаха, че познават тънкостите на вкусното посрещане на коледните и новогодишни празници, посочи тя. Техният избор бе ястия от бон филе и подходящи вина.“ В менюто им са били включени специалитети от свинско месо – стек „Кордон бльо“, карета „Бон фан“ и медальони с гъби.

Учениците са представили презентация за значимостта на патрона на тяхната гимназия – акад. Неделчо Неделчев, наречен „Баща на българското лозарство и винарство“.

Както БТА съобщи, в навечерието на Никулден в гимназията се състоя тематичен урок за традиционни за празника ястия – ритуална погача и пълнен шаран, риба, печена в глина с изолация от липови листа и други по-съвременни рибни ястия.

Кулинарната поредица „Вкусно пътешествие в Сливенския край“ на Обществен дарителски фонд – Сливен има за задача да опази и популяризира традиционни кулинарни рецепти. Документират се автентични ястия, свързани със Сливенския край, правят се кулинарни анкети, срещи по места с хора, познаващи традициите.

 

БТА

Предишна ЕТ „ДИМИТЪР БОЖЕРИКОВ-92“ ЩЕ ПРОУЧВА СКАЛНООБЛИЦОВЪЧНИ МАТЕРИАЛИ В ПЛОЩ „ГРАДЕШКИ БАИР“
Следваща ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ИЗБРАХА СЪСТАВИТЕ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ И ПОДКРЕПИХА РЕМОНТА НА БИВШИЯ ВОЕНЕН СТАДИОН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР НА ФИАТ Е СПИПАН ДА КАРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИК

27-годишен водач е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Той е спрян за проверка на ул.”Ген. Скобелев” в град Сливен. Управлявал е лек автомобил „Фиат Пунто”.

Новини Сливен

В РЕЗУЛТАТ НА БЪРЗИ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОДМВР – СЛИВЕН ПРЕДОТВРАТИХА РАЗРАСТВАНЕТО НА КОНФЛИКТ В НОВОЗАГОРСКИЯ КВАРТАЛ „ШЕСТИ“

Сигнал за възникнала свада  и ескалиращо напрежение в квартал в град Нова Загора е получен днес рано следобед. Незабавно към мястото били насочени полицейски екипи. В резултат на бързите и

Новини Сливен

БРАТЯ ГОЧЕВИ ПРОДАВАТ АПАРТАМЕНТИ НА АТРАКТИВНО МЯСТО

Фирма на братя Гочеви купи недостроената сграда на бул. „Ичеренско шосе“, на разклона за лифта. Сградата се ремонтира основно, а апартаментите в нея вече се продават като топъл хляб, установи