ДВАМА СЛИВНАЛИИ ПОЛУЧИХА НАГРАДИТЕ ЗА „СПОРТИСТ“ И „ТРЕНЬОР“ НА МВР
20.01.2020 2178 Прегледи

ДВАМА СЛИВНАЛИИ ПОЛУЧИХА НАГРАДИТЕ ЗА „СПОРТИСТ“ И „ТРЕНЬОР“ НА МВР

Двама сливналии спелиха най-високите отличия на Министерството на вътрешните работи за спортна дейност.

На церемония бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. 2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в МВР с двама световни и двама европейски шампиони, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от различни големи първенства.

Призът „Спортист на годината“ спечели  сливналията  Борис Георгиев от Центъра за бойна подготовка и спорт. Той е световен и европейски шампион по джудо в категория до 100 кг.

Номер едно в категория „Треньор със съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР“ е  Стоян Велев, РДПБЗН Сливен – треньор на световния и европейски шампион по джудо Борис Георгиев.

Приз „Отбор на годината“ заслужи представителният отбор на МВР по плажен футбол.

„Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през изминалата година! С искрено удовлетворение оценяваме положените усилия и шампионския ви дух“, обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 г. на Спортната асоциация на МВР.

Той отбеляза поредната успешна година, в която елитни спортисти, служители на Центъра за бойна подготовка и спорт, покориха световни и европейски върхове, утвърждавайки престижа на България и на министерството. Над 2300 служители и спортните клубове в МВР участваха активно в спортносъстезателната дейност, утвърждавайки я по този начин като важен и необходим елемент в професионалната подготовка на служителите на ведомството. Вътрешният министър отправи пожелания за здраве, отдаденост и успешно представяне на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

 

darikradio.bg

Предишна КЪЩА ГОРЯ КРАЙ СЛИВЕН
Следваща 8 НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ЩЕ ПОДКРЕПИ КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН ПЛАМЕН КРУМОВ

„БСП за България“ ще подкрепи кандидата за кмет на Сливен Пламен Крумов, защото се бори срещу модела „ГЕРБ“. Това каза пред журналисти днес ген. Кольо Милев, който бе кандидатурата за

Новини Сливен

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНЕТО НА 110-ТА ГОДИШНИНА ОТ БАЛКАНСКАТА ВОЙНА В СЕЛО БИКОВО

В сливенското село Биково бе чествана 110-та годишнина от Балканската война. Поклонението, което се състоя пред паметника на загиналите в балканските войни (1912 – 1918 г.) 53-ма жители на селото,

Новини Сливен

ОТИДЕ СИ БАНКЕРЪТ МИТКО МИТЕВ

Отиде си банкерът Митко Митев. 49-годишният директор на клона на ОББ в Сливен е починал днес в столицата, научи  Sliveninfo. Ще запомним Митко Митев като изключителен професионалист и човек с