ДВАМА ОТИВАТ НА СЪД ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В ЯМБОЛ

ДВАМА ОТИВАТ НА СЪД ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В ЯМБОЛ

Районна прокуратура – Ямбол предаде на съд Тако З. и Йордан Я.

Тако З. е обвинен за това, че на 25.10.2019 г. на два адреса в гр. Ямбол, действайки при условията на продължавано престъпление, предложил на две лица от град Ямбол, имотна облага – сума от по 50 лева за всеки от тях, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право при провеждане на изборите за общински съветници и кмет на община Ямбол, насрочени за 27.10.2019 г., в полза на определена политическа сила с определен номер в интегралната бюлетина – престъпление по чл.167, ал.2, пр.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Йордан Я. е обвинен за това, че в периода от около 10.00 часа на 02.11.2019 г. до около 10.30 часа на 03.11.2019 г. в град Ямбол, действайки в условията на продължавано престъпление предложил на четири лица от град Ямбол имотна облага – парична сума в размер на 20 лева за всеки един от тях, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право при провеждане на втори тур на изборите за кмет на община Ямбол, насрочени на 03.11.2019 г., в полза на определен кандидат – престъпление по чл.167, ал.2, пр.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Предстои Районен съд – Ямбол да насрочи дата и час на заседанието си.

Предишна КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА, СЪВЕТНИЦИТЕ И КМЕТОВЕТЕ НА КМЕТСТВА ВСТЪПИХА В ДЛЪЖНОСТ
Следваща ЛЕКАРСКИЯТ СЪЮЗ РАЗТРЕВОЖЕН ОТ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА В СЛИВЕН ЗА ВАКСИНИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ОРИГИНАЛНАТА „ЗЛАТНА ТОПКА“ НА СТОИЧКОВ ПРИСТИГА В ЯМБОЛ НА 15 ДЕКЕМВРИ

Ямбол е един от петте български града, в които Христо Стоичков ще направи уникален жест за феновете си като им предостави оригиналната „Златната топка“ за персонална снимка. В срещите си

Новини Ямбол

СТАРТИРА ДАНЪЧНАТА КАМПАНИЯ В ОБЩИНА ЯМБОЛ

От 29 януари 2018 г. (понеделник) община Ямбол стартира кампанията по събиране на основните видове местни налози – Данък върху недвижимите имоти, Такса битови отпадъци и Данък върху превозните средства.

Новини Ямбол

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА 14-ГОДИШНО МОМЧЕ ОТ ЕЛХОВО

По молба на близките РУ-Елхово издирва Ицо Минков Христов, на 14 години, от Елхово. По първоначални данни, на 3 август след 01:30 ч. момчето е напуснало  дома си  и от