ДВАМА ЛЕКАРИ И ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОТ СЛИВЕН СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

ДВАМА ЛЕКАРИ И ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОТ СЛИВЕН СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

Три медицински лица от Сливен – двама лекари и медицинска сестра, са с положителен за COVID-19 резултат през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Установени са контактните им лица, назначена им е домашна карантина. От РЗИ са дали предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат изпълнени. Няма затворени здравни заведения. Епидемиологичните проучвания продължават.

През последното денонощие в областта са диагностицирани още 6 жители на община Сливен, 2 – на община Нова Загора, 2 – на община Котел.

В Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – селище „Качулка“, където бе диагностициран потребител с коронавирусна инфекция, вече са изпълнени предписаните противоепидемични мероприятия, назначени от РЗИ. Извършена е и крайна дезинфекция. Прилагат се засилени мерки за ограничаване на риска от разпространение на коронавируса. Предстои целият персонал от 113 души да бъде изследван с PCR-тест. Пробите ще бъдат взети на място. В социалното заведение са настанени 200 потребители. Те пребивават на апартаментен принцип, контактите между тях са ограничени, допълниха от здравната инспекция. Състоянието на всички се наблюдава денонощно. Контактните лица на заболелия потребител са установени и им е назначена домашна карантина.

Няма новозаболели деца, ученици и учители в областта. Няма регистрирани нови случаи в община Твърдица.

През последното денонощие в триажно отделение е издъхнал пациент на 69 години от Сливен, постъпил в много тежко състояние. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките му.

Активните случаи на COVID-19 в областта към момента са 76, под домашна карантина са 264 души. Чакат се резултатите от 50 проби – 18 на лица със симптоми, 11 – на медицински персонал, 21 – контролни.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да проявят дисциплина и отговорност, като спазват разпоредените противоепидемични мерки.

 

Предишна КРИЗИСНИ ВиК – ОБЕКТИ В 25 МАЛКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА СА ВКЛЮЧЕНИ В СПИСЪК ЗА РЕМОНТИ
Следваща НОСИТЕЛЯТ НА НАГРАДАТА „МИЛОСЪРДИЕ” ЗА 2020 Г. Е СТАРША АКУШЕРКА АНКА ДИМИТРОВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СВЕТОВЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮНОПУШЕНЕ – 31 МАЙ

По инициатива на Световната здравна организация на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Тази година той ще премине под мотото: „Тютюн и здраве на белите дробове“. Целта на

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ С ТРИ ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

Община Котел ще кандидатства за безвъзмездно финансиране с проектни предложения за: „Обновяване на централен градски площад „Възраждане“ и прилежащи пешеходни зони“, „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в

Новини Сливен

С НОВИ 7 ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН СТАНАХА 304

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че в Област Сливен са регистрирани нови 7 положителни проби на коронавирус. С тях бройката от началото на пандемията достигна 304. Нови 174 положителни теста