ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ – ОП „ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ НЕ ПРОВЕРЯВАЛИ АВТОМОБИЛИТЕ НА т.нар. СЛУЖЕБЕН ПАРКИНГ ПРЕД СЪДА

ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ – ОП „ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ НЕ ПРОВЕРЯВАЛИ АВТОМОБИЛИТЕ НА т.нар. СЛУЖЕБЕН ПАРКИНГ ПРЕД СЪДА

Абсурдът с т.нар. служебен паркинг пред Съдебната палата в Сливен доби нови висоти. Оказа се, че служителите на общинското предприятие „Градска мобилност“ не проверяват колите, спрели на въпросния паркинг. Това става ясно от писмо на шефа на предприятието Димитър Пантелеев до Sliveninfo. Скандалът гръмна по-рано тази седмица, след като Галя Георгиева, секретар на читалище „Зора“, обяви публично, че пред Съдебната палата ежедневно се паркират преди всичко лични автомобили. Тя обвини ОП „Градска мобилност“ в двоен стандарт.

„Когато звъннах на телефона на предприятието, ме попитаха дали съм прокурор“, каза Георгиева, според която един паркинг не може да бъде служебен, ако на него се паркират лични автомобили.

С писмото си до Sliveninfo Пантелеев на практика признава, че не се осъществява контрол върху местата пред Съдебната палата.

Ето и самото писмо:

Уважаеми господин Мангинов,

Във връзка с публикуван материал във Вашия сайт Ви уведомявам, че цената на Служебния абонамент в „Синя зона“ гр.Сливен, е определена в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на Община Сливен. Според Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Сливен, се освобождават от заплащане, МПС на държавни институции, община и други организации на бюджетна издръжка, на които при необходимост и при възможност се отреждат служебни паркоместа.

Въпросните места, намиращи се пред входа на Окръжен съд – Сливен, са отредени за ползване на институциите, находящи се в сградата. Те са определени за служебно ползване и информация за нарушителите в ОП „Градска мобилност“ получаваме единствено от самите ползватели.

Служителите ни не проверяват автомобилите, паркирали на тези места, тъй като отговорността за паркиране на местата само за служебно ползване, е задължение и отговорност на ползвателите им. Когато има паркирал автомобил на „Служебен абонамент“, ползвателят на мястото сигнализира на дежурния телефон в ОП „Градска мобилност“ и ние сме длъжни да вземем отношение и да санкционираме нарушителя.

През изминалата година имаме санкционирани и служители от общината, които са си позволили да спрат с личните си автомобили на тези служебни места.

 

С уважение

Димитър Пантелеев

Директор на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Предишна БЪЛГАРСКИ И ФРЕНСКИ АРХЕОЛОЗИ СЪС СЕНЗАЦИОННО ОТКРИТИЕ В СОЗОПОЛ
Следваща В ГЛУШНИК БЕ ОСВЕТЕН ПЪРВИЯТ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ НА СЕЛОТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ДВАМА МЛАДШИ ЕКСПЕРТИ СА НАЗНАЧЕНИ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Със заповеди на областния управител Чавдар Божурски бяха назначени двама младши експерти в дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в областната администрация в Сливен. Новите служители са Цветелина

Новини Сливен 0 коментара

ИЗБРАХА БЕБЕТАТА НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ЗА 2017 Г.

Победителите във фотоконкурса на „Бебетата на МБАЛ Д-р Иван Селимински“-Сливен за 2017 г. бяха определени днес. Бебе на месец януари е Катрин Кънева, на февруари – Валери Пасков, март –

Новини Сливен 0 коментара

КОРТЕН ЧАКА ИНВЕСТИЦИИ ОТ СЛИВЕН И БЪЛГАРИЯ

Искаме България и в частност сливенският бизнес да инвестира при нас колкото се може повече и по-бързо. Това обяви пред Sliveninfo Анатолий Арабаджа, кмет на село Кортен в молдовската област

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eighteen − 15 =