ДАРОВАНИЯТА ОТ НУФИ „ФИЛИП КУТЕВ“ ВЪЗХИТИХА ПУБЛИКАТА В СЛИВЕН
април 9, 2023 255 Прегледи

ДАРОВАНИЯТА ОТ НУФИ „ФИЛИП КУТЕВ“ ВЪЗХИТИХА ПУБЛИКАТА В СЛИВЕН

Учениците от Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“ създадоха истински празник за многобройните си почитатели в Сливен. Дарованията от известното и зад граница учебно заведение в Котел изнесоха блестящ концерт в зала „Сливен“ по покана на Общината. Зрителите се насладиха на солови и хорови вокални изпълнения, на танци с богата хореография, на майсторството на виртуозни инструменталисти. На фона на декори с мотиви от традиционните котленски килими, участниците в спектакъла се раздадоха за публиката, а тя ги награди с продължителни аплаузи за бис.

НУФИ – Котел е създадено през 1967 г. като първото в България и на Балканите училище за изучаване на фолклорни изкуства. В него работят отлични преподаватели, които създават високи стандарти за качествено обучение. Значима част от утвърдените имена във фолклорното изкуство в миналото и днес – изпълнители, композитори, университетски преподаватели, са негови възпитаници. Част от тях са от Сливен или са свързани със Сливенския край.

Концертът в Града под Сините камъни бе подарък от Общината в навечерието на Лазаровден и Цветница. Събитието е част от Великденската празнична програма.

Предишна В СЛИВЕН ЗАПОЧНА ХVIII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ ПЕВЦИ "ЦВЕТЕН КАМЕРТОН"
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПОДКРЕПИ АКЦИЯ ЗА ЗАЛЕСЯВАНЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ХОМЕОПАТ № 1 У НАС ЩЕ ИЗВЪРШВА ПРЕГЛЕДИ В СЛИВЕН

Д-р Дора Пачова (председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, хомеопат с дългогодишна практика и преподавател) ще консултира пациенти на Д-р Гергана Александрова и Д-р Галина Пенкова на 03.12.17г(неделя)

Новини Сливен

В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ „ПОХОД ЗА СВОБОДА“ В ПОДКРЕПА НА ЖЕРТВИТЕ НА ТРАФИК

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен организира „Поход за свободата” по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. Десетки граждани

Новини Сливен

ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: 61 ЗАБОЛЕЛИ, 554 ВАКСИНИРАНИ

През последното денонощие с COVID-19 бяха диагностицирани 61 жители на област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Част от тях са заразени в семейни огнища. Сред заболелите са клиничен лаборант, учител от детско