ДАНИЕЛА ВАСИЛЕВА ОТ ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ СЛИВЕН: ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ДОВЕРИЕ В ПРАВОСЪДИЕТО
март 30, 2021 2933 Прегледи

ДАНИЕЛА ВАСИЛЕВА ОТ ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ СЛИВЕН: ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ДОВЕРИЕ В ПРАВОСЪДИЕТО

Възстановяване на общественото доверие в правосъдието, това е целта, за чието постигане ще се бори юристът Даниела Василева от ПП „Има Такъв Народ“ Сливен. Като човек, който винаги търси справедливост във всичко, тя иска зад всяка лъжа и преднамерено действие, целящо лична изгода, да стои и съответната отговорност.Поставената под номер 5 в листата ще вложи усилията си в изграждането на прозрачна, отговорна и почтена съдебна система.

 

1.Ако погледнете през очите на избирателите какво бихте искали да видят те във вас?

-Искам да виждат в мен надеждност, отговорност, лоялност и откритост, все неща, които липсват у хората, които решават съдбата ни в продължение на 30 години. Не на последно място искам да виждат, че съм част от обществото, в което и те живеят, а техните проблеми не са ми чужди. Всеки ден аз се сблъсквам със същата реалност, в която живеят и те.

  1. Много хора смятат политиката за „мръсна работа“ защо решихте да се насочите към нея и то именно от редиците на „Има Такъв Народ“ ?

-Политиката не е „мръсна работа“, когато се върши от честни и достойни хора, които работят с кауза, в полза на народа и без умисъл за лична облага. В момента тя изглежда омърсена, защото хората, които са в нея я използват единствено за собственото си благополучие и в полза на съмнителни личности на гърба на цял един народ. Аз самата също имах такава нагласа до момента, в който се запознах с хората, изграждащи структурата на „Има такъв народ“. В тях видях желанието за промяна, за една друга по-подредена и спокойна България. Те имат визия за нещата, които трябва да се променят и премахнат, за да се случи това. Тези хора са готови да работят за каузата България, без да очакват нещо в замяна. Повечето от тях са с голям опит в областите, в които се развиват и са се доказали дори извън страната ни. Готови са да се върнат тук и да приложат своите познания и опит, защото вярват, че промяната е възможна.

3.Какъв ще е вашият принос за промяната защото България може да има друга съдба, различна от тази през последните няколко години?

-Личният ми принос ще зависи от това, което избирателите ще изискват от нас, защото аз държа на личния контакт с хората, за да знаят, че има кой да чуе за техните потребности като граждани, че техните проблеми са важни.

За да е различна съдбата на страната ни,промяната трябва да стартира от съдебната власт.В момента доверието на гражданите в нея е изчерпано. Тя се явява по-нататъшен своеобразен стожер на всичко онова, което трябва да се промени. Независимата съдебна власт гарантира върховенството на закона, а над закона не трябва да съществуват привилегии, защото основното й предназначение е постигането на държавен просперитет, справедливост и върховенство на правото.

Ще работя и за коренна промяна в образователната система. От университетите и училищата трябва да излизат подготвени млади хора, готови да излязат на пазара на труда и конкурентноспособни. Не бива да забравяме, че богатството на една нация са нейните децата. Необходимо е те да бъдат приоритет, да се инвестира в тях, да се създават личности с висок морал и ценности, които да водят нацията напред.

4.Водещият ви принцип, от който не сте отстъпвали в работата си досега и от който не бихте отстъпили и в политиката е ………………?

-Справедливостта и честността! Особено чувствителна съм на тема справедливост. Това е нещо, което през последните години повече ми пречеше, отколкото да ми помага в работата, защото, когато се сблъсквам с безумията, беззаконието и умишленото погазване на морални принципи и устои се чувствам безсилна и угнетена. Сега виждам, че има и други, които мислят като мен и търсят справедливостта във всичките й форми, а това ми дава надежда, че промяната е възможна и достижима.

  1. Вие сте човек на правото, юрист, работите със закони, голяма част от тях обаче не се спазват, какво е решението на този проблем според вас?

-За да се спазват законите в една държава е необходимо преди всичко правилното правоприлагане, което зависи от това дали съдебната система е независима, дали в нея влизат добре обучени кадри, с висок морал и ценности. Независимостта на съдебната власт еважна, за да сме сигурни, че всеки съдия, прокурор и следовател действа по съвест, а не под външно влияние на политици, подкупващи бизнесмени или корумпираните им началници в системата.

В платформата на ПП „Има такъв народ“ сазаложени и други необходими промени- извеждането на прокуратурата от Съдебната власт в изцяло отделен независим орган, създаване на Висш прокурорски съвет, както и въвеждането на пряк избор, т.е. народът сам да избира главния прокурор, и механизъм за прекратяване на правомощията му.

Необходимо е също разширяването на обхвата на електронното правосъдие. Това ще подобри ефективността, ще облекчи достъпа от страна на гражданите и бизнеса, ще се съкрати времето за разглеждането и решаването на делата.

  1. При срещите ви с гражданите по време на кампанията какво поискаха от вас да чуете и да направите за тях, за да заслужите доверието им ?

-За всеки гражданин проблемите са различни, но общото по между им е липсата на адекватно присъствие на държавата във всяка една област. Всички те искат гласът им да бъде чут, да знаят, че техните проблеми са важни за онези, които са призвани да защитават и отстояват интересите им.В малките населени места се усеща най-силно безразличието и безотговорността на тези, които ни управляват през последните години. Селата са пусти, почти няма млади хора, защото липсва препитание, а възрастните са оставени на произвола, забравени и ненужни.

Хората вече не вярват само на думи, те искат и действия! А доверието ще дойде с изпълнените обещания към тях. Най-важното е да не се губи връзката с хората.

  1. Коя е правилната стъпка и коя е вярнатапосока за развитието на Сливенска област ? 

-Сливенска област притежава огромен потенциал за развитие – имаме изключително плодородни почви, мек климат и наличието на воден ресурс. Трябва да се възползваме максимално от това.

Наличието на минерални води е сектор, който се нуждае от развитие. Географското ни разположение до този прекрасен Балкан пък е още една икономическа ниша, която остава с неизползван потенциал. Всички тези икономически области ще дадат възможност да се открият много нови работни места и да се даде възможност на дребния и среден бизнес да се развиват.

Град Сливен е  индустриален град, смятам, че е добре да не се губи и малкото останало производство. За целта ще са необходими инвестиции, които да бъдат привлечени към града, да се създаде по-благоприятна среда за тяхното развитие. Тук на преден план отново излиза нуждата от промяна в правораздаването, защото голяма част от чуждестранните инвеститори ни заобикалят поради ниското доверие в съдебната система.

  1. С какво не бихте се примирили в политическия живот, ако на 4 април хората ви изпратят в Парламента?

С лъжата и корупцията! Всекидневно ни заливат с толкова лъжи, облечени в празни обещания, че обществото е станало безчувствено и не реагира адекватно на случващото се в страната, а корупцията е тази, която разрушава държавата ни на всички нива. Тя е като тумор, който унищожава здравия организъм и трябва час по-скоро да бъде отстранен.

ПП „Има Такъв Народ“ е с номер 29 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Предишна МАРИЯ БЕЛОВА: ГЕРБ И СДС СА ГАРАНТ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ И УСПЕШНОТО ДОВЪРШВАНЕ НА ПОЛИТИКИТЕ, ПРЕОБРАЗИЛИ БЪЛГАРИЯ
Следваща ДЕНИЦА САЧЕВА: ГЕРБ ГАРАНТИРА 2000 ЛВ. СРЕДНА ЗАПЛАТА В КРАЯ НА НОВ МАНДАТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПЕКТАКЪЛЪТ „ЧАМКОРИЯ” СЕ ОТЛАГА ЗА 12 МАРТ

Поради заболяване на актьора ЗАХАРИ БАХАРОВ гостуването на спектакъла „ЧАМКОРИЯ” в гр. Сливен, зала „Сливен” планувано за 21.02.2018 г. СЕ ОТЛАГА за 12 март 2018 г. от 19:00 ч. Спектакълът

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ МУСТАФА МУСТАФОВ, ОБЛАСТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

Уважаеми жители на Област Сливен, позволете ми от името на областния съвет на ДПС да Ви поздравя в идващите празници. Изпращаме една година с няколко кризи – политическа, здравна и

Новини Сливен

ЖЕНА ПРОБОДЕ МЪЖА СИ С НОЖ

27-годишна жена е задържана в РУ-Сливен за причиняване на телесна повреда. На 2 януари, в 21,55 часа, е получен сигнал за семеен скандал в жилище в сливенския квартал „Дружба“. В