ГРЪМОТЕВИЦИ И ДЪЖД В СЛИВЕН
април 3, 2021 1264 Прегледи

ГРЪМОТЕВИЦИ И ДЪЖД В СЛИВЕН

Часове преди изборите в Сливен започна да вали силно, чуват се и гръмотевици. Според прогнозите така ще бъде и в неделя.

Предупрежденията „жълт“ и „оранжев“ код за опасни валежи в почти цялата страна утре издаде Националният институт по метеорология и хидрология.

Единственото изключение е Видинска област, където също ще е облачно и е възможно да вали, но това няма да е опасно за хората и стопанството.

По-високата степен на опасност „оранжев код“ се отнася за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Там се очаква обилен дъжд със сумарни количества 40-60 мм.

Във всички останали области е обявен „код жълто“ като в западната част на страната е възможно да вали и сняг.

Предупреждението „оранжев код“ за дъжд означава, че са възможни наводнения на имоти и в транспортната мрежа. Възможни са прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Опасности има и при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг.

По-слабата степен „жълт код“ означава, че са възможни малко на брой локални наводнения, дейностите на открито може да се наложи да бъдат прекъснати, а аквапланингът при шофиране е вероятен.

Предишна ОГРАНИЧИХА ДОСТЪПА ДО ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА 75 ГОДИНИ ОТ 9 СЕПТЕМВРИ 1944 Г.

БСП – Сливен отбелязва 75 години от 09.09.1944 г. „В 10 часа в нашата централа ще проведем тържествено събрание, а след това отиваме на Братската могила в Градската градина, където

Новини Сливен

86 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

3 938 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие. Направените тестове са 9 949, 39,6% от тях са позитивни. Общият брой на регистрираните с COVID-19 от началото на пандемията

Новини Сливен

МИКРОБУС ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЪТЯ ДО СЕЛО КАМЕНОВО

Фирмен микробус e излязъл от пътното платно в района на село Каменово. Това съобщава радио „Фокус“, като се позовава на информация от слушатели. На мястото на инцидента има две полицейски