ГРЪМОТЕВИЦИ И ДЪЖД В СЛИВЕН
април 3, 2021 747 Прегледи

ГРЪМОТЕВИЦИ И ДЪЖД В СЛИВЕН

Часове преди изборите в Сливен започна да вали силно, чуват се и гръмотевици. Според прогнозите така ще бъде и в неделя.

Предупрежденията „жълт“ и „оранжев“ код за опасни валежи в почти цялата страна утре издаде Националният институт по метеорология и хидрология.

Единственото изключение е Видинска област, където също ще е облачно и е възможно да вали, но това няма да е опасно за хората и стопанството.

По-високата степен на опасност „оранжев код“ се отнася за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Там се очаква обилен дъжд със сумарни количества 40-60 мм.

Във всички останали области е обявен „код жълто“ като в западната част на страната е възможно да вали и сняг.

Предупреждението „оранжев код“ за дъжд означава, че са възможни наводнения на имоти и в транспортната мрежа. Възможни са прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Опасности има и при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг.

По-слабата степен „жълт код“ означава, че са възможни малко на брой локални наводнения, дейностите на открито може да се наложи да бъдат прекъснати, а аквапланингът при шофиране е вероятен.

Предишна ОГРАНИЧИХА ДОСТЪПА ДО ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ Е АРЕСТУВАН С 33 ДОЗИ ХЕРОИН

Криминалисти на РУ-Нова Загора са хванали 24-годишен мъж с 33 дози хероин. На 22 юли е извършена проверка на криминално проявения А.С. на 24 години от град Стара Загора. Той

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА РАДОСТИН Д. ОТ СЛИВЕН

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Радостин Д. ( на 49г.). Той е обвинен за това, че на 30.01.2018г. в

Новини Сливен

ТАЗИ ГОДИНА РАЛИ СЛИВЕН СЕ МЕСТИ В КРАЯ НА МЕСЕЦ ЮЛИ

Тази година рали Сливен ще се проведе на нови дати. Вместо на 7-9 септември, надпреварата ще бъде на 27-29 юли, като промяната е одобрена от БФАС и ФИА. Състезанието ще