ГРЪМОТЕВИЦИ И ДЪЖД В СЛИВЕН
април 3, 2021 1018 Прегледи

ГРЪМОТЕВИЦИ И ДЪЖД В СЛИВЕН

Часове преди изборите в Сливен започна да вали силно, чуват се и гръмотевици. Според прогнозите така ще бъде и в неделя.

Предупрежденията „жълт“ и „оранжев“ код за опасни валежи в почти цялата страна утре издаде Националният институт по метеорология и хидрология.

Единственото изключение е Видинска област, където също ще е облачно и е възможно да вали, но това няма да е опасно за хората и стопанството.

По-високата степен на опасност „оранжев код“ се отнася за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Там се очаква обилен дъжд със сумарни количества 40-60 мм.

Във всички останали области е обявен „код жълто“ като в западната част на страната е възможно да вали и сняг.

Предупреждението „оранжев код“ за дъжд означава, че са възможни наводнения на имоти и в транспортната мрежа. Възможни са прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Опасности има и при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг.

По-слабата степен „жълт код“ означава, че са възможни малко на брой локални наводнения, дейностите на открито може да се наложи да бъдат прекъснати, а аквапланингът при шофиране е вероятен.

Предишна ОГРАНИЧИХА ДОСТЪПА ДО ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ 15 ЮЛИ АВТОБУСИТЕ ПО ЛИНИИ № 4, 4А И 110 ЩЕ СЕ ДВИЖАТ БЕЗ КОНДУКТОРИ

Без кондуктори ще се движат от утре, 15 юли автобусите, обслужващи линии № 4, 4а и 110, уведомяват от „Пътнически превози“ – Сливен. Първоначално, билети могат да бъдат закупени от

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА УЛИЧНИ НАСТИЛКИ

Продължава текущият ремонт за възстановяване на пътната настилка по улица „Янко Сакъзов“, транспортния подход към новия гробищен парк, бул. Хаджи Димитър“ – от кръстовището, образувано с бул. „Братя Миладинови“, в

Новини Сливен

УЪРКШОП „ВАРИАЦИИ В СИНЬО” НА КРЕПОСТ „ТУИДА“

Националният музей на текстилната индустрия организира публичен уъркшоп по проект „Вариации в синьо”, който ще се проведе на територията на Крепост „Туида” – партньор по проекта. Проектът обхваща различни дейности