ГРУПА „КУЛИНАРИ“ ПРИ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „Г. СТ. РАКОВСКИ“ С ПЪРВА ИЗЛОЖБА ЗА ГОДИНАТА
Спрете да си купувате некачествени храни, а си ги правете вкъщи. Започнете да се интересувате от това кое как е приготвено, както прави нашата Джансу Чакърова още от малка. Влезте с баба си или майка си в кухнята и си направете хляб с квас или традиционни сладки, чийто рецепти се предават от поколение на поколение. Научете се, че качеството е важно и го търсете в живота си! Ако не може да се справите сами, нашите ученици от групите „Кулинари“, „Хлебари“, „Сладкари“ и „Готвачи“, с радост ще ви напътстват със съвети. Това посочи преподавателката по професионална теоретична подготовка в СУ „Георги Ст. Раковски“ – Красимира Иванова. Учителката, която се е посветила на това, всеки месец да организира тематични кулинарни представяния на своите възпитаници, днес откри първата им изложба за годината, която беше посветена на дребните традиционни сладки от котленско.
В нея участие взеха 11 ученици и техните родители, които в домашни условия бяха приготвили сладкарските творби, изработени под формата на плодове, животни и разнообразни фигури.
Следващата ученическа кулинарна изложба е предвидена за февруари и ще бъде на тема: „Домашно приготвени сурово-сушени месни продукти, млечни и тестени изделия“, съобщават от СУ „Георги Ст. Раковски“ – Котел.
За автора
Може да харесате още
ХРАМ „СВЕТИ ДИМИТЪР“ ОРГАНИЗИРА КУРБАН НА ВЕЛИКДЕН
Централният православен храм в Сливен „Свети Димитър“ кани миряните на курбан. „Храната ще бъде раздавана от 12 часа пред църквата. Това ще се случи веднага след сутрешната литургия на Великден“,
ПРИЕТ Е ПЛАН ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН
Заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия се проведе днес в Областна администрация Сливен. То бе ръководено от областния управител Чавдар Божурски, който е председател на съвета.
МАКЕДОНСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ СЕ ОБУЧАВАХА ЗА ТАНКИСТИ В СЛИВЕН
Военнослужещи от Република Македония се обучаваха за танкисти в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен от 2 април до 10 май 2018 г. Обучението е на основание подписаното споразумение