ГРУПАТА НА БСП В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ СЕ РАЗЦЕПИ
28.03.2024 1635 Прегледи

ГРУПАТА НА БСП В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ СЕ РАЗЦЕПИ

Групата на БСП в общинския съвет на Сливен за първи път се разцепи. Това се случи на сесията на местния парламент в четвъртък. Ябълката на раздора се оказа предложението на общинската администрация да се дадат 150 000 лева на ФК Сливен, който се състезава във В група и по 1000 лева на клубовете, играещи в областното първенство.

От община Сливен се аргументираха, че отборите във В група плащат заплати на своите състезатели, а в областните групи са аматьори.

От трибуната на общинския съвет председателят на групата социалисти ген. Кольо Милев обяви, че четиримата представители на БСП ще гласуват „Въздържал се“. При гласуването обаче се оказа, че са се въздържали ген. Милев и д-р Събина Петканска. Другите двама членове на групата – Стефан Щилиянов и Соня Келеведжиева, подкрепиха предложението на общинската администрация, гласувайки „За“.

Решението бе прието с 21 гласа, което означава, че 2-та гласа от БСП са били решаващи.

Само преди 5 дни ген Милев, д-р Петканска и Стефан Щилиянов водеха битка за председател на БСП в общината. Спечели я Щилиянов. Не е ясно обаче дали групата се събира преди сесия, за да реши как да гласува по всяка точка. Ясно е само, че за първи път има толкова видимо разцепление в червената група.

Предишна ПЪРВИЯТ В БЪЛГАРИЯ АПАРАТ ЗА АНАЛИЗ НА СЪСТАВА НА БЪБРЕЧНИ КАМЪНИ ВЕЧЕ E В “ЛИНА”
Следваща ОБЩО 101 ПАМЕТНИКА СА ВКЛЮЧЕНИ В ОБЛАСТНИЯ РЕГИСТЪР НА ВОЕННИТЕ ПАМЕТНИЦИ В СЛИВЕНСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

30 ГОДИНИ ОТ СПЕЧЕЛВАНЕТО НА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ ОТ ОТБОРА НА СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ ОТБЕЛЯЗАНИ НА 19 СЕПТЕМВРИ

30 години от спечелването на Купата на България по футбол от отбора на Сливен ще бъдат отбелязани на 19 септември от 17 часа на стадион „Хаджи Димитър“. На събитието са

Новини Сливен

ЗАСАЖДАНЕ НА ДЪРВЕТА ОТ ПГХТ – 60 ГОДИНИ С ПУЛСА НА ВРЕМЕТО

Във връзка с предстоящата 60 годишнина от създаването на училището през март 2023 г., учениците на ПГХТ „ Академик Неделчо Неделчев“ Сливен засадиха символичните 60 дървета в парк Асеновец на

Новини Сливен

ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“ ЩЕ ИМА ДЕЖУРНИ МАНИПУЛАЦИОННИ НА 22 СЕПТЕМВРИ

Медицинска лаборатория „ЛИНА“ осигурява дежурни манипулационни на 22 септември – Денят на независимостта на България. Ето и с какво работно време ще обслужват пациенти. СЛИВЕН 22.09.2022 ул. „Криволак” №9, ет.