ГРАФИК ЗА ВАКСИНАЦИЯТА СРЕЩУ КОВИД ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ
август 2, 2022 606 Прегледи

ГРАФИК ЗА ВАКСИНАЦИЯТА СРЕЩУ КОВИД ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ

Български Червен кръст — Сливен е една от петте областни организации в страната, които организират извършване на имунизации срещу Covid-19 с мобилни ваксинационни екипи в изпълнение на Програма „Дейности в отговор на Covid-19 в България“ финансирана от Американската Агенция за Международно Развитие. Продължителността на проекта е до края на м. септември 2022г. с възможност за удължаване до 31.12.2022г..

Целта на този проект е да се повиши броя на ваксинираните хора и те да се предпазят от тежко и фатално протичане на заболяването.

Ваксинацията допринася за значително намаляване броя на случаите на COVID-19, при които се налага хоспитализация и е механизъм за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

Дейността се осъществява по договор с „МБАЛ „Д-р Иван Селимински-Сливен“ АД и „МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД. Екипите се състоят от лекари и медицински сестри от двете лечебни заведения и обучени доброволци на Български червен кръст.

За месец август е планирано мобилния ваксинационен пункт в община Сливен да е позициониран на адрес: гр. Сливен, ул. „Генерал Столипин“ № 5 (в двора на БЧК-Сливен).

Предишна СЛИВЕНСКИ ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА СОЛАРЕН ПАРК КРАЙ СЕЛО СОТИРЯ
Следваща ВАС ОТМЕНИ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНАТА ТАКСА СМЕТ В НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СВЕТОФАРЪТ НА ДАМАРСКИ МОСТ В СЛИВЕН НЕ РАБОТИ

Поради възникнала техническа повреда, светофарната уредба на кръстовището при Дамарски мост няма да работи. Очаква се аварията да бъде отстранена до края на седмицата. Дотогава светофарът ще работи на мигаща

Новини Сливен

ДНЕС ИЗПИСВАТ ПЪРВИТЕ ДВАМА ИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ С КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

Изписват днес мъжът и неговата съпруга, които първи постъпиха с диагноза коронавирус в Отделението по инфекциозни болести на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Пациентите имат по две отрицателни проби с PCR

Новини Сливен

ИЗДАТЕЛСТВО „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ ПРЕДСТАВЯ КНИГА ЗА БИВШИЯ СЛИВЕНСКИ ДЕПУТАТ ЕВГЕНИ КИРИЛОВ

Издателство „Захарий Стоянов“ представя книгата на Евгени Кирилов „МЕЖДУ ДВЕ ЕПОХИ – Евгени Кирилов като участник и свидетел на събития“ на 1 юли, петък, от 18 ч. в големия салон на БАН. Евгени