ГРАФИК ЗА ВАКСИНАЦИЯТА СРЕЩУ КОВИД ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ
август 2, 2022 863 Прегледи

ГРАФИК ЗА ВАКСИНАЦИЯТА СРЕЩУ КОВИД ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ

Български Червен кръст — Сливен е една от петте областни организации в страната, които организират извършване на имунизации срещу Covid-19 с мобилни ваксинационни екипи в изпълнение на Програма „Дейности в отговор на Covid-19 в България“ финансирана от Американската Агенция за Международно Развитие. Продължителността на проекта е до края на м. септември 2022г. с възможност за удължаване до 31.12.2022г..

Целта на този проект е да се повиши броя на ваксинираните хора и те да се предпазят от тежко и фатално протичане на заболяването.

Ваксинацията допринася за значително намаляване броя на случаите на COVID-19, при които се налага хоспитализация и е механизъм за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

Дейността се осъществява по договор с „МБАЛ „Д-р Иван Селимински-Сливен“ АД и „МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД. Екипите се състоят от лекари и медицински сестри от двете лечебни заведения и обучени доброволци на Български червен кръст.

За месец август е планирано мобилния ваксинационен пункт в община Сливен да е позициониран на адрес: гр. Сливен, ул. „Генерал Столипин“ № 5 (в двора на БЧК-Сливен).

Предишна СЛИВЕНСКИ ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА СОЛАРЕН ПАРК КРАЙ СЕЛО СОТИРЯ
Следваща ВАС ОТМЕНИ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНАТА ТАКСА СМЕТ В НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО! СЪБИРАТ ПРОЕКТИ ЗА ДОСТЪПНА СРЕДА В БЛОКОВЕ И ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Стартира кампанията по набиране на проектни предложения от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за изграждане на достъпна жилищна среда за хора с увреждания. Хората с увреждания, живеещи в

Новини Сливен

НОВА ТРАГЕДИЯ – ЕДИН УБИТ И ДВАМА РАНЕНИ ПРИ КАТАСТРОФА

Нова трагедия на пътя. Един мъж загина, а поне още двама души са ранени при катастрофа, научи Sliveninfo. Инцидентът е станал в ранния следобед на 28 декември. Мястото е пътят

Новини Сливен

КМЕТСКИ НАГРАДИ ЗА ОТЛИЧНИЦИТЕ В ТВЪРДИЦА

Денят на славянската писменост, на българската култура и печат в Твърдица беше отбелязан тържествено с общо тържество на НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”, клубове и училища от общината. Празникът