„ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ НАПОМНЯ, ЧЕ ШОФЬОРИТЕ МОГАТ ДА ЗАПЛАТЯТ ПРЕСТОЯ СИ В СИНЯ ЗОНА ПРЕЗ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ
13.06.2024 2384 Прегледи

„ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ НАПОМНЯ, ЧЕ ШОФЬОРИТЕ МОГАТ ДА ЗАПЛАТЯТ ПРЕСТОЯ СИ В СИНЯ ЗОНА ПРЕЗ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Общинско предприятие „Градска мобилност“ напомня на своите клиенти, че могат да паркират „умно“, като заплатят престоя си в Синя Зона през мобилно приложение URBO PARKING. Приложението е аналог на заплащане на престой за паркиране чрез СМС, като след лесна регистрация в 3 стъпки и еднократна настройка потребителите на приложението ще могат да се възползват от следните предимства:
– Нотификации за оставащото време;
– Навременно напомняне за удължаване времето за паркиране;
– Заплащане на реална цена от 1,00 лв. на час, без такси от мобилните оператори за изпратения СМС;
– Възможност за заплащане на няколко последователни часа;
– Карта на града и зоните за паркиране;
– Възможност за проследяване /къде точно се намира паркираният автомобил/;
– Възможност за управление на множество автомобили от един профил.

URBO PARKING е много подходящ и за бизнеса:
– Възможност за зареждане на ваучери на служители;
– Информация за местоположението на паркираните превозни средства и техния престой;
– Месечни фактури при поискване.

От този месец URBO PARKING внедри и нова система за заплащане при паркиране в Синя Зона чрез QR код – опция, която допълнително ще улесни гражданите. Този метод позволява бързо и лесно плащане, без нужда от сваляне на мобилни приложения. Необходимо е само да се използва камерата на телефона. Стикери с QR кодове вече са поставени в долния край на всички указателни табели за паркиране в Синя зона в Сливен.

Удобството е достъпно не само за потребители на Google Pay и Apple Pay, но и за тези с дебитни и кредитни карти, което прави опцията подходяща и за чужденци, благодарение двуезичността на стикерите и на самата разплащателна система.
Процесът след сканиране на QR кода включва избор на време за престой, въвеждане на номера на автомобила и имейл за кореспонденция. След натискане на бутона „Плати“, потребителят се прехвърля към виртуален ПОС терминал и получава електронен фискален бон при желание. Системата автоматично засича оставащото време от заплатения престой, а платежният метод позволява удължаване на времето за паркиране или плащане за друг автомобил.

Друга интересна функционалност, която вече е достъпна за шофьорите в Сливен, е възможността за дистанционно заплащане на наложена административна санкция тип „скоба“. Всяка поставена скоба вече ще може да се заплаща неприсъствено и онлайн, като известяването за постъпило плащане на наложената санкция ще се отразява веднага в системата за паркиране. Това значително ще скъси и времето за чакане за премахване на скобата. Плащанията ще могат да се извършват с банкова карта през мобилната апликация URBO Parking или директно през QR код, който гражданите ще сканират с телефоните си. Стойността на наказателната санкция тип „скоба“, е 24,00 лв. + цената за престой от 1,00 лв. за всеки започнат час. Цената на услугата онлайн заплащане на скоба ще е 2,40 лв. с ДДС и ще покрива и разходите за банкови транзакции.

Подобни инициативи в посока дигитализация, достъпност и към удобство за граждани и туристи демонстрира стремежа на Община Сливен към модерни технологични решения, значително подобряващи ежедневието на жителите и преживяването за всеки гост на града.

Предишна ОЧАКВА СЕ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО В СЛИВЕН ДА НАМАЛЕЕ С ОКОЛО 10 % ОТ 1 ЮЛИ
Следваща ГЛОБИ ЗА НАД 5 500 ЛЕВА Е НАЛОЖИЛА НА НАРУШИТЕЛИ ОБЩИНА-СЛИВЕН ЗА ТРИ МЕСЕЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИСТИНСКИЯТ ОБРАЗ НА ДОБРИ ЧИНТУЛОВ СЕ ВРЪЩА

Истинският образ на Добри Чинтулов ще бъде върнат върху почетния знак на община Сливен. Това съобщи в интервю за БТА кметът Стефан Радев, който е входирал предложение за промяната в

Новини Сливен

АПЕЛАТИВЕН СЪД – БУРГАС ОТМЕНИ ПРИСЪДА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ НА ТРИМА СЛИВНАЛИИ

Състав на Апелативен съд – Бургас отмени  присъда на Окръжен съд – Сливен за пране на пари в особено големи размери и върна делото за ново разглеждане от друг състав

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ ПО СКИ ОРИЕНТИРАНЕ ДОНЕСОХА МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Държавно първенство по ски ориентиране се проведе от 8-ми до 11-ти февруари в местността Куртово, в района на село Юндола. Състезанието включваше спринт, дълга и средна дистанция, и щафета. Организаторите