ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ, ПОЖАРНИКАРИ И ДОБРОВОЛЦИ ПРЕБОРИХА ПОЖАР КРАЙ СЕЛО ГОЛЯМО ЧОЧОВЕНИ
август 3, 2022 356 Прегледи

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ, ПОЖАРНИКАРИ И ДОБРОВОЛЦИ ПРЕБОРИХА ПОЖАР КРАЙ СЕЛО ГОЛЯМО ЧОЧОВЕНИ

На 2 август следобед е възникнал пожар в общинска горска територия, източно от с. Голямо Чочовени, община Сливен. 28 горски служители на ДГС Сливен, 6 на ДГС Твърдица, екипи на РС “ПБЗН” – гр.Сливен и общо 12 противопожарни автомобили са участвали в гасенето на огнената стихия. На място е имало и доброволци, които са помагали в борбата с бедствието.

Пожарът е бил низов и до момента има данни за засегнати близо 80 дка общинска горска територия, като екипите от горските стопанства са направили всичко по силите си за предотвратяване разрастването на пожара. Макар и напълно потушен, до късните часове се правени огледи за евентуално възникване на нови пожарища.

Ръководството на ЮИДП ДП Сливен благодарят сърдечно на колегите и доброволците за смелостта и бързата реакция при справянето с пожара и отново призовават гражданите за отговорност и високо внимание в пожароопасния сезон!

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ШЕФ НА БАЗА ЗА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ Е ЗАДЪРЖАН ЗАРАДИ КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ТВЪРДИЦА ГРЕЙНАХА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА

Грейнаха светлините на коледната елха и празничната украса в Твърдица. Тържеството беше организирано от Община Твърдица и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914”. В изненадата за най-малките жители на

Новини Сливен

ВРЕМЕННО ОГРАНИЧЕН ДОСТЪП ДО САЙТА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ПОРАДИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ

Поради технически причини временно няма достъп до сайта за прием в детски градини и детски ясли. Работи се по отстраняване на проблема. Община Сливен уведомява родителите, че допълнително ще бъдат

Новини Сливен

ЧАСТНИ СЛИВЕНСКИ АГЕНЦИИ ДАВАЛИ ПОДКУПИ ЗА ПОГРЕБЕНИЯ

Заявявам го неофициално, но се знае, че частни агенции дават подкупи за погребения в Сливен. Това обяви сензационно Георги Киров, управител на общинската погребална агенция в града под Сините камъни.