ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ, ПОЖАРНИКАРИ И ДОБРОВОЛЦИ ПРЕБОРИХА ПОЖАР КРАЙ СЕЛО ГОЛЯМО ЧОЧОВЕНИ
август 3, 2022 625 Прегледи

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ, ПОЖАРНИКАРИ И ДОБРОВОЛЦИ ПРЕБОРИХА ПОЖАР КРАЙ СЕЛО ГОЛЯМО ЧОЧОВЕНИ

На 2 август следобед е възникнал пожар в общинска горска територия, източно от с. Голямо Чочовени, община Сливен. 28 горски служители на ДГС Сливен, 6 на ДГС Твърдица, екипи на РС “ПБЗН” – гр.Сливен и общо 12 противопожарни автомобили са участвали в гасенето на огнената стихия. На място е имало и доброволци, които са помагали в борбата с бедствието.

Пожарът е бил низов и до момента има данни за засегнати близо 80 дка общинска горска територия, като екипите от горските стопанства са направили всичко по силите си за предотвратяване разрастването на пожара. Макар и напълно потушен, до късните часове се правени огледи за евентуално възникване на нови пожарища.

Ръководството на ЮИДП ДП Сливен благодарят сърдечно на колегите и доброволците за смелостта и бързата реакция при справянето с пожара и отново призовават гражданите за отговорност и високо внимание в пожароопасния сезон!

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ШЕФ НА БАЗА ЗА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ Е ЗАДЪРЖАН ЗАРАДИ КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТИ ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

 Криминалисти от участък „Надежда“ са установили притежание на наркотични вещества. Трима за задържани за 24 часа. На 24 декември, около 20,00 часа, на бул.“Банско шосе“, е извършена проверка на лек

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ЩЕ ПРОВЕЖДА СРЕЩИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПЛАНА ЗА ИНТЕГРИРАНО РАЗВИТИЕ 2021-2027

Поредица от срещи с представители на образователната общност, доставчици на социални услуги, бизнеса, неправителствения сектор, пенсионерите, институции на местно и регионално ниво ще се проведат в зала „Май“ на Община

Новини Сливен

ЕДИН ИЗНЕНАДВАЩ ВЕЧЕРЕН ПРОТЕСТ В СЛИВЕН

Между 40-50 души протестираха тази вечер в Сливен. Срещу всичко. Групата се събра пред паметника на Хаджи Димитър около 18 часа, а 40 минути по-късно потегли покрай общината, по ларгото.