ГОЛЯМ ПОЖАР НА БАЗА „НОВО СЕЛО“
05.11.2022 1649 Прегледи

ГОЛЯМ ПОЖАР НА БАЗА „НОВО СЕЛО“

Пожар е обхванал близо 300 декара на територията на военния полигон „Ново село“, съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Демирев.

Сигналът за пожара е бил получен днес около 9:30 часа. Три са огнищата. Ангажирани са сили на армията – от полигона и други подразделения, пожарната и Държавното горско стопанство – Котел.

Огънят не е локализиран, опитите да бъде потушен продължават в момента, като днес от в гасенето се е включил военен хеликоптер от 15:30 до 17:00 часа. Фронтът, който е обхванат е много голям, мястото е недостъпно, има и вятър.

Възможно е причина за пожара да са действия на военните в самия полигон, каза комисар Демирев. По думите му няма опасност огънят да засегне населени места, далеч е и от сградите на военния полигон.

От областната администрация в Сливен съобщиха, че в ранния следобед днес областният управител Минчо Афузов е посетил мястото, което се намира северозападно от военния полигон „Ново село“, в посока село Градец, и е поискал помощ от българските Военновъздушни сили. Включилият се в гасенето хеликоптер е от авиобаза „Крумово“.

Според съобщението, пожарът е възникнал в четвъртък, като наблизо са се провеждали учебни стрелби. Заради гъстата и суха растителност огънят се е разраснал бързо и вече обхваща площ от около 300 декара.

В момента 70 военнослужещи от полигон „Ново село“ и 30 пожарникари и горски служители от Сливен се опитват да овладеят огнената стихия. Прави се възможното за ограничаване на огъня чрез просеки. Очаква се военен хеликоптер да се включи и утре в гасенето.

Предишна ДНЕС Е АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИРУС, БАКТЕРИЯ ИЛИ ПАРАЗИТ? ТЕСТ ЗА ЧРЕВНИ ИНФЕКЦИИ В „ЛИНА“ ОПРЕДЕЛЯ ТОЧНИЯ ПРИЧИНИТЕЛ

Медицинска лаборатория „ЛИНА“ въведе нов анализ – „Панел чревни инфекции real-time PCR“, който е изключително полезен в избора на правилно лечение. В една проба може да се открият вирусите, бактериите

Новини Сливен

„СЛИВЕН БАСКЕТ“ ЗАЕ ПЪРВОТО МЯСТО В ЕЛИТНАТА ГРУПА „ИЗТОК“

Първо място заеха момчетата до 14 години на “Сливен баскет”  в Елитната група „Изток”. В оспорван двубой днес, който се явява и дерби в групата, възпитаниците на Радомир Стоянов спечелиха

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ПОДКРЕПЯ ИДЕЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА АЛЕЯ НА СПОРТНАТА СЛАВА В СЛИВЕН

Всичките 75 точки, включени в дневния ред на редовната сесия на Общински съвет-Сливен, получиха одобрение. Заседанието днес започна с полагане на клетва на новоизбрания общински съветник Явор Гечев. Той заема