ГОЛЯМ ПОЖАР НА БАЗА „НОВО СЕЛО“
ноември 5, 2022 1088 Прегледи

ГОЛЯМ ПОЖАР НА БАЗА „НОВО СЕЛО“

Пожар е обхванал близо 300 декара на територията на военния полигон „Ново село“, съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Демирев.

Сигналът за пожара е бил получен днес около 9:30 часа. Три са огнищата. Ангажирани са сили на армията – от полигона и други подразделения, пожарната и Държавното горско стопанство – Котел.

Огънят не е локализиран, опитите да бъде потушен продължават в момента, като днес от в гасенето се е включил военен хеликоптер от 15:30 до 17:00 часа. Фронтът, който е обхванат е много голям, мястото е недостъпно, има и вятър.

Възможно е причина за пожара да са действия на военните в самия полигон, каза комисар Демирев. По думите му няма опасност огънят да засегне населени места, далеч е и от сградите на военния полигон.

От областната администрация в Сливен съобщиха, че в ранния следобед днес областният управител Минчо Афузов е посетил мястото, което се намира северозападно от военния полигон „Ново село“, в посока село Градец, и е поискал помощ от българските Военновъздушни сили. Включилият се в гасенето хеликоптер е от авиобаза „Крумово“.

Според съобщението, пожарът е възникнал в четвъртък, като наблизо са се провеждали учебни стрелби. Заради гъстата и суха растителност огънят се е разраснал бързо и вече обхваща площ от около 300 декара.

В момента 70 военнослужещи от полигон „Ново село“ и 30 пожарникари и горски служители от Сливен се опитват да овладеят огнената стихия. Прави се възможното за ограничаване на огъня чрез просеки. Очаква се военен хеликоптер да се включи и утре в гасенето.

Предишна ДНЕС Е АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УРАГАННИЯТ ВЯТЪР ОТНЕСЕ СЕРГИИТЕ НА ПАЗАРЧЕТО КРАЙ КАЛОЯНОВО

Ураганният вятър в нощта срещу Йордановден отнесе сергиите на пазарчето край сливенското село Калояново. Репортер на Sliveninfo видя обърнати сергии по средата на шосето, което създава опасност от катастрофа. Все

Новини Сливен

СОТИР ЦАЦАРОВ НАГРАДИ ПРОКУРОРИТЕ ОТ ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН -обновена

Главният прокурор Сотир Цацаров награждава всички прокурори и служители от Окръжна прокуратура – Сливен, научи Sliveninfo. „Заповедта на главния прокурор е пред мен. Той награждава със служебна благодарност за постигнати

Новини Сливен

САМО 2,84 ЛВ ЗА МЕГАВАТ/ЧАС ПОВЕЧЕ ЗА ПАРНО В СЛИВЕН

Топлофикация, абонатите и МОСВ трябва да са единомислещи, за да се върви уверено напред към зелен преход Най – малкото увеличение на сметките за парно ще имат сливналии през предстоящия