ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „ВАКАНЦИЯ И СПА – СОФИЯ 2023“
16.02.2023 1530 Прегледи

ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „ВАКАНЦИЯ И СПА – СОФИЯ 2023“

Има изключително голям интерес към щанда на Община Сливен в първия ден на 39-то издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА – София 2023“, което се провежда от 15 до 17 февруари в столицата. Това заяви заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков, който присъства на официалното откриване в сряда. Основен акцент в представянето на Сливен е културният туризъм и възможностите за интересни преживявания. Участието ни в Международното туристическо изложение тази година е под мотото „Сливен – изживей историята, почувствай природата“.

„Отзивите от страна на бранша бяха, че Сливен и обектите му следват съвременните тенденции в туристическото търсене. Приятен и ползотворен разговор направихме с посланика на Кувейт, Н.Пр. Гази Хамед Алфадли, който беше гост на щанда ни и го направихме приятел на Сливен“, каза Марков.

Щандът беше посетен от министъра на туризма Илин Димитров и зам. министъра на културата Пламен Славов. Заедно с тях имаше гости от бивши министри на туризма и чуждестранни посланици.
„Интересът към атрактивния щанд на Сливен от представители на други градове и туроператори е по-голям, в сравнение с миналите участия до сега“, допълни Стоян Марков.

Представителите на РИМ „Д-р Симеон Табаков“, Художествена галерия „Димитър Добрович“ и Крепост Туида продължават да посрещат посетители на щанда на Сливен и през следващите два дни от изложението. Участието в туристическият форум се финансира от Програмата за развитие на туризма на Община Сливен.

Форумът „Ваканция и СПА – София 2023“ е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света. Изложението е разположено в „Интер експо център – София“, под егидата на Министерство на туризма на Република България. Организатор е „ПРИМ ЕКСПО“. Щандът на Сливен е разположен на централно място в Зала 2.

Предишна "АПОСТОЛЕ, ПОКЛОН!"
Следваща ПИЯН ШОФЬОР Е ХВАНАТ ТАЗИ НОЩ В ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: 24 МАЙ Е ПРАЗНИК НА ДУХОВНОТО ИЗВИСЯВАНЕ И НА СТРЕМЕЖА КЪМ УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ ЧРЕЗ НАУКА И КУЛТУРА

Уважаеми учители и ученици, дейци на културата и изкуството, скъпи съграждани! Честит 24 май – празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата ни.

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Бус София – Казанлък. Някъде около Пазарджик, пътник пита шофьора: – Ще има ли почивка? – Ти от к’во са умори, ва? Трима наперени свалячи висели в един бар.

Новини Сливен

24 – ЧАСОВА МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

По време на операцията няма заявена кражба на домашно имущество и нарушаване на обществения ред Акцията е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков с цел  противодействие на