ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „ВАКАНЦИЯ И СПА – СОФИЯ 2023“

ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „ВАКАНЦИЯ И СПА – СОФИЯ 2023“

Има изключително голям интерес към щанда на Община Сливен в първия ден на 39-то издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА – София 2023“, което се провежда от 15 до 17 февруари в столицата. Това заяви заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков, който присъства на официалното откриване в сряда. Основен акцент в представянето на Сливен е културният туризъм и възможностите за интересни преживявания. Участието ни в Международното туристическо изложение тази година е под мотото „Сливен – изживей историята, почувствай природата“.

„Отзивите от страна на бранша бяха, че Сливен и обектите му следват съвременните тенденции в туристическото търсене. Приятен и ползотворен разговор направихме с посланика на Кувейт, Н.Пр. Гази Хамед Алфадли, който беше гост на щанда ни и го направихме приятел на Сливен“, каза Марков.

Щандът беше посетен от министъра на туризма Илин Димитров и зам. министъра на културата Пламен Славов. Заедно с тях имаше гости от бивши министри на туризма и чуждестранни посланици.
„Интересът към атрактивния щанд на Сливен от представители на други градове и туроператори е по-голям, в сравнение с миналите участия до сега“, допълни Стоян Марков.

Представителите на РИМ „Д-р Симеон Табаков“, Художествена галерия „Димитър Добрович“ и Крепост Туида продължават да посрещат посетители на щанда на Сливен и през следващите два дни от изложението. Участието в туристическият форум се финансира от Програмата за развитие на туризма на Община Сливен.

Форумът „Ваканция и СПА – София 2023“ е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света. Изложението е разположено в „Интер експо център – София“, под егидата на Министерство на туризма на Република България. Организатор е „ПРИМ ЕКСПО“. Щандът на Сливен е разположен на централно място в Зала 2.

Предишна "АПОСТОЛЕ, ПОКЛОН!"
Следваща ПИЯН ШОФЬОР Е ХВАНАТ ТАЗИ НОЩ В ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАД 100 ФАЛШИВИ АРТИКУЛА НА СВЕТОВНИ МАРКИ ИЗЗЕХА В НОВА ЗАГОРА

Над 100 фалшиви артикула от световни марки са иззети от търговски обекти в град Нова Загора, при операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост. На 30 юни служители на

Новини Сливен

27 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

966 са новите случаи на коронавирус у нас от направени 11 164 теста. Положителните проби са 8,6% от изследваните, показват данните в Единния информационен портал. Така общият брой на потвърдените

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ПИЯН ВОДАЧ НА ОПЕЛ

Водач с алкохол 2,31 промила е установен от полицейски служители в град Котел. Проверката е извършена на 12 май. 27-годишният С.К. от село Соколарци е управлявал лек автомобил „Опел Астра“