ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ СЛИВЕНСКИТЕ УРЕДИТЕ, КОИТО ПРОЧИСТВАТ  ВЪЗДУХА ОТ ВИРУСИ И ПАТОГЕНИ
януари 20, 2021 2438 Прегледи

ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ СЛИВЕНСКИТЕ УРЕДИТЕ, КОИТО ПРОЧИСТВАТ ВЪЗДУХА ОТ ВИРУСИ И ПАТОГЕНИ

Сдружаването на фирмите „ Ем Ай Ти Ес Технолоджис“ ООД и „ ЕЛЛ Данев, Божилов и сие“ ООД с цел производството на UVC рециркулатори за борба с вируса на Ковид -19 е пример за успешно „старт-ъп“ обединение.

Всяко от дружествата има своята предистория в производството на високо-технологични изделия.

Съвместната им дейност датира от 2008 г. и е свързана с производството на светодиодни осветители, включително фотоволтаични. Дъщерни и сестрински фирми на “Ем Ай Ти Ес Технолоджис“ ООД са изпълнили редица проекти, свързани с изграждането на улично осветление в общини в България, както и на обекти зад граница.

Доброто взаимодействие и коректните партньорски отношения позволиха на двете дружества в кратки срокове да усвоят производството на рециркулатори и да се наложат на пазара в България и в „трети“ страни.

Рециркулаторите са с регистрирана търговска марка UV Fair и са сертифицирани съобразно действуващите в Европейския Съюз директиви (EC, LVD, EC EMC) и нормативи, регулиращи използуването на подобни устройства.

Понастоящем се произвеждат бактерицидни облъчватели  UV Fair  е мощност 95W, 36W (в два варианта на 220 V и на 24 V за транспортни средства) и 195W.

Конструктивното изпълнение на уредите е от „затворен“ тип. Няма вредни ефекти върху здравето  на присъстващите и могат да работят в непрекъснат режим (включително в болнични заведения, училища и детски градини).

Рециркулаторите са предназначени за безозоново обеззаразяване на въздуха с UVC бактерицидно лъчение, с дължина на вълната 253,7 nm в помещения, в присъствието на хора.

Рециркулаторите от „затворен“ тип се отличават от откритите облъчватели, при които  алгоритъмът на работа изисква на всеки два часа, в отсъствието на хора, да се облъчват съответните повърхности от 15 до 30 мин. Проблемът е, че след появата на посетители в „почистеното“ помещение, патогените започват отново да се увеличават.

Преимуществото на  UV Fair е, че работят в непрекъснат режим, като рециркулаторът „засмуква“ въздуха от третираното помещение, вирусите и микробите се унищожават от затворените в рециркулатора ултравиолетови осветители и пречистеният въздух се инжектира обратно. Те са напълно безвредни за присъстващите.

Приложението на рециркулаторите е насочено към помещения в производствени и административни сгради, в търговски обекти, помещения за обществено хранене, хотели, учебни зали (висши учебни заведения, училища и детски градини), лечебно-профилактични заведения, спортни зали и др. с висока степен на риск от разпространение на заболявания, предаващи се по въздушно-капков път.

UV Fair 36W (220 V) e подходящо за закрити помещения от 25 до 35 м2.

UV Fair 36W (24 V) е проектиран за използуване в обществения транспорт.

UV Fair 95W се предлага за помещения от 60 до 75 м2.

UV Fair 195W е подходящ за големи помещения и физкултурни салони.

Рециркулаторите могат да бъдат фиксирани или мобилни (монтират се върху количка).

UV Fair 95 и UV Fair 195 се предлагат и с вградени контролери. Това позволява пълна диагностика на режима на работа, указва времето на действие, дозата на облъчване, ресурса на осветителите и редица други функции.

Доказателство за качеството на UV Fair е разнообразната клиентска база. Доставени са изделия за нуждите  на:

– болнични заведения(МБАЛ „Хаджи Димитър“, Сливен, МБАЛ Ямбол, МБАЛ Петрич, ВМА и др.);

– общини;

– НОИ;

– МВР (над 20 областни дирекции);

– Институт по отбраната “Проф. Цветан Лазаров“;

– ДНСК;

– ДАНС;

– Булгаргаз ЕАД;

– Топлофикация ЕАД;

– Национална финансово-стопанска гимназия;

– Големи корпоративни клиенти (Софийска вода, Лудогорско пиле, Ардес и др.)

UV Fair се продава регулярно в Гърция, Франция, Белгия, Северна Македония.

Особени усилия се полагат към насочване на рециркулаторите към най-уязвимите  групи – учащи се в училища, ВУЗ и детски градини, болнични заведения, администрации и служби на „първа“ линия.

Производителят се стреми да предложи и решения за пунктове с голямо струпване на хора -изборни бюра, аерогари и пр.

Развойното звено на дружествата подготвя и нови прототипи за покриване на все по-голям сегмент от потребители.

Проблемите, породени от глобализацията, ще налагат разнообразни  решения за превенция и борба с пандемиите, за подобряване качеството на въздуха, водата и храните.

В тази връзка „Ем Ай Ти Ес Технолоджис“ и „ЕЛЛ Данев, Божилов и сие“ считат, че насоката на дейността им е перспективна и обществено-полезна.

 

 

Предишна ПОКЛОНЕНИЕ В ПАМЕТ НА МИТКО МИТЕВ - НА 23 ЯНУАРИ
Следваща ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

5 СА ИЗЛЕКУВАНИТЕ ЛИЦА ОТ КОРОНАВИРУС ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

През изминалата седмица, в периода от 31 август до 6 септември броят на заболелите от коронавирус в общината е 4, 5 са излекуваните лица, няма починали. Към този момент активните

Новини Сливен

СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ БСП ДАРИХА ЗАЩИТНИ ОБЛЕКЛА ЗА ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА В СЛИВЕН

Червените общински съветници от Сливен дариха 48 защитни облекла на областната болница. Облеклата са произведени от фирма „Аглика“ в Твърдица, която наскоро бе посетена от премиера Бойко Борисов. Дарението бе

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 01.04 /понеделник/ поради авария е прекъснато водоподаването в кв. „Речица“ до 13.30ч. Днес 01.04 /понеделник/ поради авария е прекъснато водоподаването в района на ул.“Баба Тонка“ до 11.00ч. ВиК-Сливен се