ГОЛЯМОТО ЗАВРЪЩАНЕ НА МАЛКИЯ КМЕТ

ГОЛЯМОТО ЗАВРЪЩАНЕ НА МАЛКИЯ КМЕТ

Да те изберат за кмет три пъти, но от три различни партии, е рядък случай. Подобен вот показва само едно – въпросният човек е харесван от хората в мястото, където живее. Въпросното място е сливенското село Ковачите, а името на човека е Атанас Гурков.

На 27 октомври 52-годишният мъж стана кмет на родното си село за трети път. От първия тур. С което показа, че е безспорен лидер в местната общност.

„Няма къща, в която не съм влязъл, за да помогна по някакъв начин, косил съм трева в дворове на болни хора, погребвал съм социално слаби съселяни със собствени средства и какво ли още не. Кметът трябва да е до всеки в селото, без значение дали е гласувал за него или не“, счита Атанас Гурков.

В края на втория си мандат той преодоля тежък сблъсък с тъмната страна на живота. За което си плати. Днес някогашният футболист е отново сред своите съселяни, за които е готов на всичко. Гурков не крие, че се занимава с животновъдство.

„Всяка сутрин ставам в 3 часа и до 7 се занимавам с животните. След това ставам кмет, а вечер преди лягане отново животновъд. И това е всеки ден. За мен работата е начин на живот“, твърди кметът на село Ковачите.

Атанас е щастлив баща на двама сина и едно внуче. Те са му голямата радост и голямата надежда в живота.

 

Предишна ЗАДЪРЖАХА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО НА ЖЕНА
Следваща ПАРАД НА ПРИКАЗНИТЕ ГЕРОИ В ДЕТСКА ЯСЛА № 3

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕК АВТОМОБИЛ ИЗГОРЯ ПРИ ПОЖАР В СЕЛО ГАВРАИЛОВО

На 21 януари,  в 21,52 часа, е получен сигнал за  горящ лек автомобил в село Гавраилово. На място е изпратен екип на РСПБЗН-Сливен, който е ликвидирал пожара в 22,20 часа.

Новини Сливен

ОТ 13 ДО 15 ЧАСА ДНЕС ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ КОЛИТЕ МИНАВАЩИ ПОКРАЙ КАТ-СЛИВЕН

Специализирана операция на Пътна полиция, по метода „Широкообхватен контрол”, ще се проведе днес от 13,00 до 15,00 часа на булевард „Банско шосе”, срещу сградата на КАТ в град Сливен.  Акцията

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ ОБЩИНСКИЯТ КРЪГ НА ФУТБОЛНОТО ПЪРВЕНСТВО ОТ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2018 – 2019

Приключи Общинският кръг на футболното първенство от Ученически игри 2018 – 2019 в Сливен. Във възрастова група 5-7 кл., първото място завоюваха учениците от ОУ „Братя Миладинови“. Второто място остана