ГОЛЯМОТО ЗАВРЪЩАНЕ НА МАЛКИЯ КМЕТ

ГОЛЯМОТО ЗАВРЪЩАНЕ НА МАЛКИЯ КМЕТ

Да те изберат за кмет три пъти, но от три различни партии, е рядък случай. Подобен вот показва само едно – въпросният човек е харесван от хората в мястото, където живее. Въпросното място е сливенското село Ковачите, а името на човека е Атанас Гурков.

На 27 октомври 52-годишният мъж стана кмет на родното си село за трети път. От първия тур. С което показа, че е безспорен лидер в местната общност.

„Няма къща, в която не съм влязъл, за да помогна по някакъв начин, косил съм трева в дворове на болни хора, погребвал съм социално слаби съселяни със собствени средства и какво ли още не. Кметът трябва да е до всеки в селото, без значение дали е гласувал за него или не“, счита Атанас Гурков.

В края на втория си мандат той преодоля тежък сблъсък с тъмната страна на живота. За което си плати. Днес някогашният футболист е отново сред своите съселяни, за които е готов на всичко. Гурков не крие, че се занимава с животновъдство.

„Всяка сутрин ставам в 3 часа и до 7 се занимавам с животните. След това ставам кмет, а вечер преди лягане отново животновъд. И това е всеки ден. За мен работата е начин на живот“, твърди кметът на село Ковачите.

Атанас е щастлив баща на двама сина и едно внуче. Те са му голямата радост и голямата надежда в живота.

 

Предишна ЗАДЪРЖАХА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО НА ЖЕНА
Следваща ПАРАД НА ПРИКАЗНИТЕ ГЕРОИ В ДЕТСКА ЯСЛА № 3

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КЕРМЕН ЖИВКО ЖЕЧЕВ: 180 000 ЛЕВА ВЛЯЗОХА В ГРАДА НИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА

56-годишният Живко Жечев е кмет на град Кермен. За трите години кметуване той постигна сериозни резултати. Разговаряме с кмета на Кермен броени дни преди празника на града – Петковден. –

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН – 26 ОКТОМВРИ ОТ НАЧАЛНИКА НА ГАРНИЗОН СЛИВЕН ПОЛКОВНИК ЛЮБОМИР ВАЧЕВ

Скъпи съграждани, Празникът на Сливен е свързан с почит към род и родина, с уважение към добрите и стойностни постижения, с вяра в утрешния ден, с вглеждане в настоящето. Нека

Новини Сливен

ГЕОРГИ ХРИСТОВ, ОБИЧАНАТА ЗВЕЗДА, ОТНОВО ЩЕ ПЕЕ В СЛИВЕН ПО ЖЕЛАНИЕ НА ФЕНОВЕТЕ МУ

Големият Георги Христов тръгва отново на турне за 2021г. и първият град , който ще го посрещне е град Сливен, като отклик на многобройните желания на неговите предани фенове да