ГОЛЯМОТО ЗАВРЪЩАНЕ НА МАЛКИЯ КМЕТ

ГОЛЯМОТО ЗАВРЪЩАНЕ НА МАЛКИЯ КМЕТ

Да те изберат за кмет три пъти, но от три различни партии, е рядък случай. Подобен вот показва само едно – въпросният човек е харесван от хората в мястото, където живее. Въпросното място е сливенското село Ковачите, а името на човека е Атанас Гурков.

На 27 октомври 52-годишният мъж стана кмет на родното си село за трети път. От първия тур. С което показа, че е безспорен лидер в местната общност.

„Няма къща, в която не съм влязъл, за да помогна по някакъв начин, косил съм трева в дворове на болни хора, погребвал съм социално слаби съселяни със собствени средства и какво ли още не. Кметът трябва да е до всеки в селото, без значение дали е гласувал за него или не“, счита Атанас Гурков.

В края на втория си мандат той преодоля тежък сблъсък с тъмната страна на живота. За което си плати. Днес някогашният футболист е отново сред своите съселяни, за които е готов на всичко. Гурков не крие, че се занимава с животновъдство.

„Всяка сутрин ставам в 3 часа и до 7 се занимавам с животните. След това ставам кмет, а вечер преди лягане отново животновъд. И това е всеки ден. За мен работата е начин на живот“, твърди кметът на село Ковачите.

Атанас е щастлив баща на двама сина и едно внуче. Те са му голямата радост и голямата надежда в живота.

 

Предишна ЗАДЪРЖАХА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО НА ЖЕНА
Следваща ПАРАД НА ПРИКАЗНИТЕ ГЕРОИ В ДЕТСКА ЯСЛА № 3

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ОТ ПЛАМЕН КРУМОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДС – СЛИВЕН

Драги съграждани, Поздравявам ви с националния празник на България – Трети март! Свободата на Отечеството се роди преди 141 години, на онзи 3 март, когато в малкото градче Сан Стефано

Новини Сливен

ПЪТЕН ЗНАК БЕ СЪБОРЕН ОТ СБЛЪСЪКА ПРИ КАТАСТРОФАТА С ДВАМА РАНЕНИ

Пътен знак бе съборен при днешната катастрофа в Сливен, след която двама мъже попаднаха ранени в областната болница. Това показва една от снимките, която Sliveninfo ви предлага. На втората снимка

Новини Сливен

63-ГОДИШНА ЖЕНА Е РАНЕНА ПРИ КАТАСТРОФА В КОТЕЛ

На 1 октомври, в 15,47 часа,  в РУ-Котел е получен сигнал за възникнало пътно произшествие по път i-48 в района на промишлената зона на град Котел. Лек автомобил „Рено Лагуна“,