ГОЛЕМИЯТ ЕНЧО КЕРЯЗОВ ЩЕ БЪДЕ КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В ЯМБОЛ
12.08.2019 3322 Прегледи

ГОЛЕМИЯТ ЕНЧО КЕРЯЗОВ ЩЕ БЪДЕ КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В ЯМБОЛ

Енчо Керязов влиза в политиката. Световноизвестният цирков акробат и еквилибрист ще се кандидатира за общински съветник в Ямбол, научи Sliveninfo.

„От 30 г. живея и работя зад граница, основно в САЩ и Германия. Искам да помогна на Ямбол, където съм израснал и имам много приятели. Приемам това предизвикателство не като влизане в политиката, а в обществения живот“, заяви Енчо Керязов пред Sliveninfo. Очаква се той да бъде в листата за общински съветници на ямболския бизнесмен Валентин Ревански, който е съсобственик на телевизия „Диана кабел“, има производство на млечни продукти и други бизнеси. Според източници от Ямбол Ревански ще се кандидатира за кмет на общината, влизайки в директен сблъсък с настоящия градоначалник Георги Славов.

„Не познавам друг човек, който да е дал толкова много за спорта и социални дейности в Ямбол. Затова считам , че каузата на Валентин Ревански е справедлива. Аз ще го подкрепя и се надявам много други да го направят“, каза Енчо Керязов.

Ако бъде избран за съветник, той ще прекарва по-голяма част от времето си в Ямбол. Наскоро Община Ямбол направи Енчо Керязов почетен гражданин, а сегашният кмет Георги Славов му връчи наградата. Славов управлява Ямбол вече 12 години. Той е и областен председател на ГЕРБ. В това си качество Георги Славов загуби европейските избори във всичките пет общини на областта в края на май тази година. Днес Славов има амбициите да поиска доверието на ямболци за четвърти пореден път.

Енчо Керязов е световноизвестен цирков акробат и еквилибрист.

Роден е на 15 октомври 1973 г. в Елхово. Майка му и баща му са учители. Започва да се занимава с акробатика на 6-годишна възраст. Завършва спортно училище, става майстор на спорта и влиза в националния отбор на България по акробатика. По-късно става цирков акробат и гастролира в Австрия, Германия, Финландия, Англия, Испания и други европейски държави, а след 2000 година започва самостоятелна кариера на еквилибрист.

2002 г. – Първа награда на фестивала „Диана и Херман Ренц“ – Холандия 2002 г. – Цирков артист на годината – Холандия 2004 г. – Цирков артист на годината – Холандия 2004 г. – Награда на публиката от фестивала „Диана и Херман Ренц“ – Холандия 2005 г. – Цирков артист на годината – Германия 2006 г. – „Сребърна звезда“ от международния цирков фестивал в Гренобъл, Франция

През 2007 г. получава наградата „Сребърен клоун“ на световния цирков фестивал в Монте Карло.[1] Този приз му носи привилегията да подпише седемгодишен контракт с най-престижния цирк на Евросъюза – „Ронкали“ и да бъде най-скъпо платеният БГ цирков артист в момента.

През 2011 г. става лице на австрийска пощенска марка с номинал 70 евро цента.

Първото признание в България идва от екипа на енциклопедичното издание „1000 причини да се гордеем, че сме българи“, където е вписан като 356-тата от тези хиляда.

Той е почетен гражданин на Ямбол. През 2012 година участва като гост в журито на „България търси талант“.

На 24 май 2012 г., в чест на Денят на българската просвета и култура и по предложение на Съюза на артистите в България е удостоен с отличието „Златен век“. През 2013 г. е удостоен със „Сребърна мечка“ в Ижевск, столицата на сибирската Република Удмутрия. 2016 г. Приет в Галерията на легендите на Световното акробатично общество на церемония в Лас Вегас.

От 2010 година Енчо Керязов има фондация на негово име, подпомагаща и награждаваща българските таланти, както в сферата на изкуствата, така и сферата на спорта. През април 2018 година наградите на фондацията се провеждат за 7-ми пореден път.

 

Предишна ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ЯНКО ЯНКОВ ПОЗДРАВИ МЮСЮЛМАНИТЕ С ПРАЗНИКА КУРБАН БАЙРАМ
Следваща ДВАМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН СА ТЕЖКО РАНЕНИ ПРИ ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА ВЪВ ВАРНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ЗАПАЗВА ЦЕНАТА НА ТОПЛАТА ВОДА

Инж.Костов, абонатите на Топлофикация Сливен очакват да разберат дали ще продължат да плащат същата пределна цена за битова гореща вода или смятате да се вдигне?    Вече обявихме официално че

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ЗАЛОВИ 300 КГ. НЕЛЕГАЛЕН ТЮТЮН

300 килограма нелегален тютюн са иззети при операция на полицията в Сливен. На 17 май криминалисти на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са извършили проверка на адрес в град Сливен.

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПОЧИСТВАНЕТО ОТ ХРАСТИ И ИЗСЪХНАЛИ КЛОНИ ПО ОБЩИНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА

Продължават дейностите по почистване на участъци от храсти и изсъхнали клони от общинската пътна мрежа, уведомяват от дирекция „Общинска инфраструктура“. Наскоро е започнало поетапното почистване на пътя от село Гавраилово