ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ МУЗИКАНТИ НА СЛИВЕНСКА СЦЕНА
01.06.2023 759 Прегледи

ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ МУЗИКАНТИ НА СЛИВЕНСКА СЦЕНА

В четвъртък 8 юни 2023 от 18:30ч. в зала “Сливен”, публиката ще има уникалната възможност да чуе едно истинско музикално бижу. Предпоследното събитие от 90-тия юбилеен творчески сезон на Симфоничен Оркестър Сливен представя камерен концерт на две световни звезди –  Людмил Ангелов и Румен Цветков.

Прекрасната програма включва произведения за виола и пиано от композиторите Михаил Глинка, Александър Глазунов, Йоханес Брамс и Франц Шуберт.

Виртуозът РУМЕН ЦВЕТКОВ е свирил в повече от 40 държави на 4 континента. Като изявен солист, рециталист и камерен изпълнител, той е концертирал в едни от най-известните зали в света,като: Карнеги Хол (Ню Йорк), Уигмор Хол (Лондон), Моцартеум (Залцбург), Музикферайн и Концертхаус, Виена, Дворецът за Изящни изкуства (Мексико Сити), Берлинската Филхармония, Чикагската Филхармония, Дисни Хол (Лос Анджелис) и много други. Партнира си на сцената с най-големите музиканти на нашето време и работи с диригенти като Зубин Мета, Лорин Маазел, Херберт Бломщедт, Рикардо Шайи, Пааво Ярви, Сър Джон Елиът Гардинър, Теодор Курентзис, Кент Нагано, Владимир Юровски, Пласидо Доминго, Алън Гилбърт и много други.

В Сливен, ще чуем красивия звук на фантастичния му 330-годишен инструмент, дело на Симон Шодлер.

Популярен на петте континента, ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в престижни зали като Берлинската Филхармония, “Музикферайн” и „Щатсопер“ във Виена, “Концертгебау” в Амстердам, “Плейел” и “Гаво” в Париж, ”Линкълн Център” в Ню-Йорк, “Ла Скала“ в Милано, “Алтеопер“ във Франкфурт, “Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте-Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и много, много други.

Присъствието на музиканти от този ранг в концертния календар, е комплимент за всяка престижна европейска организация. Сливенската публика ще се наслади на изкуството на двама българи, които са истинско национално богатство!

Четвъртък 8 Юни 2023/18:30ч.

зала “Сливен”

Програма:

▪️М. Глинка – Соната за виола и пиано “Недовършена”

▪️А. Глазунов – Елегия за виола и пиано, Оп. 44

▪️А. Глазунов – Медитация за цигулка и пиано, Оп. 32 (аранжимент за виола от Румен Цветков)

▪️Й. Брамс – Скерцо за цигулка и пиано из Соната “F.A.E.”  (аранжимент за виола от Румен Цветков)

▪️Фр. Шуберт – Соната “Арпеджионе” D. 821

▪️Дж. Енеску – Концертна пиеса за виола и пиано

Предишна ПРЕМИЕРА НА ЧИТАЛИЩЕН ТЕАТЪР КЪМ НЧ "Д. П. СИВКОВ - 1870" С ПИЕСА НА ДАРИО ФО
Следваща ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА 90-ГОДИШНА ЖЕНА ПРИ ПОЖАР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЖАРНИКАРИ И ГОРСКИ СПАСИХА 3 000 ДЕКАРА КРАЙ ТВЪРДИЦА

3000 декара смесена гора и бензиностанция са спасени при пожар от служители на Районните служби ПБЗН в Твърдица и Сливен. В гасенето на пожара са се включили и 12 служители

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КОРТЕН ПОСРЕЩНА КМЕТА НА …. КОРТЕН

Sliveninfo ви предлага уникална снимка, уважаеми читатели. В понеделник кметът на новозагорското село Кортен посрещна кмета на село Кортен в Молдова. Минчо Атанасов прие Анатолий Арабаджа изключително радушно. Село Кортен

Новини Сливен

ОТНОВО В СЕЛО БЯЛА НА ЕНЬОВДЕН

По традиция сливенското село Бяла отбеляза тържествено празника Еньовден, на който църквата почита Йоан Кръстител. Вечерта на 23 юни беше изпълнен ритуала „Мълчана вода“, а рано сутринта жителите на селото