ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН БЯХА ВРЪЧЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ
26.10.2018 1469 Прегледи

ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН БЯХА ВРЪЧЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ

Годишните награди на Община Сливен бяха връчени по време на тържествена церемония в зала „Сливен“. Заместник – кметът Пепа Чиликова връчи наградата на тазгодишния носител на наградата „Милосърдие“ е стоматологът д-р Мария Никова. Отличието се връчва от Община Сливен на изявена личност в областта на здравеопазването и социалната политика. Д-р Никова благодари на Община Сливен за отличието и обяви, че тази награда е признателност и оценка за работата на българските лекари.

Проф. Иван Маразов е носителят на наградата „Д-р Иван Селимински” за 2018 година. Призът е за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край. „Сливен е град, който създава градската култура на България. Това е град, който е дал велики имена като това на д-р Иван Селимински. Сливен е град, който умее да пази духа и свободата, и свободата на духа“, каза проф. Маразов. Наградата му бе връчена от заместник – кмета Стоян Марков.

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков“, която бе връчена от председателя на Общински съвет Димитър Митев, получи управителят на „Ретал Балкан“ ЕООД Росен Русчев. „Тази награда показва, че Сливен освен със своите войводи и възрожденци, се гордее и със своите предприемачи. За мен е огромна чест да получа това отличие, която показва, че сме на правилния път“, каза при получаването на наградата бизнесменът на годината.

Голямата награда на Община Сливен на името на Добри Чинтулов получи художникът и сценарист Иван Савов. Отличието му връчи кметът Стефан Радев. „Стоя развълнуван пред вас и не ми достигат думи, с които да изразя своята голяма признателност и благодарност за високото отличие, с което съм удостоен. Сърдечно благодаря на Съюза на българските художници, за номинацията, на Общински съвет, който ме избра и на всички вас, моите съграждани за подкрепата“, каза Иван Савов.

На тържествената церемония присъстваха народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, общински съветници, представители на общински и държавни институции, кметове на населени места и много гости. Основен участник в концерта бе симфоничен оркестър „Софийски солисти“ с диригент маестро Пламен Джуров.

Празничната вечер завърши с концерт на Йорданка Христова, Маргарита Хранова, дует „Шик“ и Ева Найденова, и илюминации.

Предишна ДИМИТРОВДЕН Е!
Следваща СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА ПРЕДСТАВЯТ ДОБРИ ПРАКТИКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗВЕСТЕН ПРЕДПРИЕМАЧ ВЛЕЗЕ В НОВОТО ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА БСП – СЛИВЕН

  Известен предприемач е избран за член на Изпълнително бюро към общинския съвет на БСП – Сливен. Това се случи на първия пленум на новия общински партиен съвет, проведен в

Новини Сливен

УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР”- СЛИВЕН

Екипът на Кардиологично отделение към МБАЛ „Хаджи Димитър” – д-р Самра и д-р Радев, заедно с Аджибадем Сити Клиник болница Токуда гр.София– д-р Трайков и д-р Маринов, поставиха специално устройство,

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА СТУДЕНТИТЕ ПО СЛУЧАЙ 8 ДЕКЕМВРИ

Навръх студентския празник днес искам да пожелая на всички студенти да следват неотклонно целите, които са си поставили, да инвестират своите усилия и старание без колебание в сферите, които са

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × 2 =