ГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ТШ „ALL STEPS – ВСИЧКИ СТЪПКИ“ В ГРАД НОВА ЗАГОРА
17.05.2023 652 Прегледи

ГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ТШ „ALL STEPS – ВСИЧКИ СТЪПКИ“ В ГРАД НОВА ЗАГОРА

В пролетния месец май едно от очакваните събития в празничната програма на града е годишният концерт на Танцова школа „All steps – Всички стъпки“. Поради големия интерес обичайно той се провежда две вечери. На 16 май 2023 г. от 19 ч. театралната зала на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ едва побра ентусиазираната публика. Сред нея бяха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, гл. художествен ръководител на ДЮФА „Загорчета“ Енчо Енчев, общински съветници, представители на учебни заведения, обществени организации и др.

През дванадесетте години от създаването си ТШ „All steps – Всички стъпки“ се е утвърдила като една от най-активните културни институции. През нея преминават различни поколения, привлечени от магията на фолклора. И тази година концертът на школата се превърна в истински спектакъл на красотата и танцовото и песенното изкуство. Новият декор в етнографски стил, богатият репертоар и артистизмът на танцьорите от различните възрастови групи, заредиха с много емоции публиката. Гостуващите момичета от група „Хроматик“ от НУМСИ „Христина Морфова“, гр. Стара Загора, обогатиха с мелодичното си многогласно пеене фолклорната програма и спечелиха овациите в залата.

Ежегодните концерти на ТШ „All steps – Всички стъпки“ отварят сцената, за да се качат на нея нейните възпитаниците, да покажат какво са научили и да ни дарят с таланта и енергията си.

В края на вечерта, под разветия национален флаг и знамето на Танцовата школа, се подредиха нейните възпитаници, за да посрещнат с аплодисменти ръководителите Павлина и Стоян Петрови. Вълнуващо и много трогателно всяка година е изпращането на „абитуриентите“. През 2023 г. четири момичета поемат по своя нататъшен път в живота. Те получиха подаръци от своите ръководители и пожелания за нови успехи от тях и всички свои приятели танцьори.

За невероятния спектакъл кошници с цветя бяха поднесени от Община Нова Загора, Общински съвет Нова Загора и ДЮФА „Загорчета“, както и поздравителен адрес от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева. В него тя отправя сърдечен поздрав: „Приветствам ръководителите на школата г-жа Павлина Петрова и г-н Стоян Петров за ентусиазма и професионализма, които вече толкова години влагат в работата си! Поздравявам и всички танцьори и изказвам възхищението си пред отдадеността им на сценичното танцово изкуство! Благодаря Ви, че съхранявате красивите български народни традиции, че вдъхвате от силата на българския фолклор в нашето ежедневие и ни зареждате с жизнерадост и пролетно настроение!“

Предишна МНОЖЕСТВО РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРИ МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН, ИМА ЗАДЪРЖАНИ
Следваща РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ СА ГОТОВИ ДА ПОДКРЕПЯТ КАНДИДАТ-КМЕТ НА ОПОЗИЦИЯТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ 24 МАЙ

Сливен отбеляза 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. Многолюдното шествие започна от Градската градина, премина по главната улица и стигна до площад „Хаджи Димитър“.

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ ФОНД „ИН ВИТРО“ В СЛИВЕН Е ПОДПОМОГНАЛ ФИНАНСОВО 13 ДВОЙКИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

През изминалата 2022 г. Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства, двойки, живеещи на семейни начала и жени без партньор на територията на общината, е

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Двама познати се срещат на улицата: – Къде отиваш? – На репетиция на хора. – И какво правите там? – Ами … играем карти, пием бира … – А