ГОВОРИ ЛЕКАРЯТ, КОЙТО ОЦЕЛЯ ПРИ КАТАСТРОФАТА С ЛИНЕЙКА КРАЙ СЛИВЕН
юли 25, 2023 8372 Прегледи

ГОВОРИ ЛЕКАРЯТ, КОЙТО ОЦЕЛЯ ПРИ КАТАСТРОФАТА С ЛИНЕЙКА КРАЙ СЛИВЕН

„Горе-долу съм добре, но 15-ина дни ще трябва да се възстановявам“, каза за „Тази сутрин“ по bTV лекарят, пострадал при тежък пътен инцидент в понеделник.

Катастрофата стана между Нова Загора и Сливен в района на село Гаврилово. Според полицията „Фолксваген Голф”, управляван от водач на 66 години, е застигнат и ударен от линейка, пътуваща от Нова Загора към Сливен. В линейката е превозван пациент. От пътното произшествие са починали водачът на лекия автомобил и пациентът.

„Бяхме с включени сигнали на линейката, превозвахме пациент с инфаркт и трябваше да се вместим в първия златен час. Мъжът в голям процент можеше да бъде спасен, ако я нямаше катастрофата. Аз бях отпред при шофьора, иначе вероятно нямаше да оживея.

Леката кола предприе рязка маневра и се престрои надясно, караше поне със 100-110 км/ч. Той не ни осигури път, препречи ни го. Няма толерантност и подготовка на другите водачи“, допълни лекарят.

Според него два спешни екипа обслужват 32 села от Нова Загора до Стара Загора, както и участъка от магистралата от Стара Загора до Ямбол.
„За около 15 минути стигаме селата при нужда. И да има линейки, хора няма за обслужване на спешните пациенти. А и шофьорите не ни дават път, дали от непознаване на правилника или от друго – не знам“, алармира докторът.

 

trud.bg

Предишна ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЕ ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННИЯТ КАЯК СЪБОР КРАЙ РЕКА ТУНДЖА
Следваща МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН С ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪРЛЕЖИТЕ

Кърлежите са членестоноги с важно епидемиологично значение. Паразитират по човека и различни видове животни Пренасят причинителите на редица заболявания при човека: Кримска – Конго хеморагична треска, Марсилска треска, Ку –

Новини Сливен

ДОПЪЛНИТЕЛНИ 19 МЛН.ЛВ. В БЮДЖЕТА ЗА 2022 Г. ЗА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН, ИСКАТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ

Допълнителен финансов ресурс от 19 млн.лв. за област Сливен искат да бъде включен в Бюджета за 2022 година народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова. Средствата са необходими

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ КАРА С ФАЛШИВ РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР НА КОЛАТА

В РУ-Сливен е образувано бързо производство за управление на МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. На 8 юли в град Сливен е спрян за проверка лек