ГЛЪТКА ЕЛЕГАНТНОСТ И ВЕЛИКОЛЕПИЕ НА 23 НОЕМВРИ В СЛИВЕН
13.11.2023 1482 Прегледи

ГЛЪТКА ЕЛЕГАНТНОСТ И ВЕЛИКОЛЕПИЕ НА 23 НОЕМВРИ В СЛИВЕН

Добре дошли в 91-ви творчески сезон 2023/2024 на Симфоничен Оркестър Сливен, който и този път ще предложи на публиката най-висококачествените културни събития в региона. 

Четвъртък 23 ноември, е посветен на белгийската музика и обещава една незабравима вечер на музикално великолепие, с гениалните произведения на двама изключителни композитора – Гийом Лекьо (1870-1894) и Йозеф Йонген (1873-1953).

Г.Лекьо, оставя след себе си забележително творчество въпреки трагично краткия си живот (24г.). Неговата Соната за цигулка и пиано, е скъпоценен камък, който демонстрира необятния му талант. Композирана през 1892, тя е известна със своята емоционална дълбочина и трогателни мелодии.

На сцената на зала “Сливен” ще бъде и българската премиера на Триото за цигулка, виолончело и пиано оп.10 от Й.Йонген, друг влиятелен белгийски композитор, с уникален и завладяващ музикален изказ.

Ще чуем двете брилянтни композиции в изпълнение на трима водещи, обичани от сливенската публика, български изпълнители:

Кремена Оксенкруг цигулка
Атанас Кръстев виолончело
Мартина Табакова пиано

С програмата предстои да бъде записан и издаден албум през 2024.

С традиционната чаша вино, гостите на елегантната вечер, ще се насладят на творчеството на двама композитори, посветили се да пишат музика, лишена от вулгарност и замислена от гледна точка на истински висок идеал.

 

ЧЕТВЪРТЪК 23 НОЕМВРИ

18.30ч.

ЗАЛА “СЛИВЕН”

Билети на касата на зала СЛИВЕН, в офисите на EasyPay и онлайн на epaygo.bg
Предишна МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА СМЪРТТА НА КУЧЕ
Следваща БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В ПОДКРЕПА НА УЧЕНИЧКАТА НЕВЕНА ПЕТРОВА ЩЕ СЕ СЪСТОИ В ЗАЛА "СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини

ДЯДО ЙОАНИКИЙ – НАЙ-ДЪЛГОГОДИШНИЯТ МИТРОПОЛИТ У НАС, ОВАКАНТИ ОСОБЕНО ЖЕЛАН ПРЕСТОЛ

Един от кандидатите за поста вероятно ще е Агатополският епископ Йеротей – игумен на Поморийския манастир и викарий на Сливенската митрополия Негово Високопреосвещенство Йоаникий Сливенски, който се представи в Господа

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Разпитват данъчен: – Как си построихте такава вила? – Хванах Златната рибка и тя ми изпълни едно желание. – Как ще го докажете? – Че не виждате ли вилата? Телефонът

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Връх в комшийска караница: – Слушай бе комшо, ако не бях аз и деца нямаше да имаш сега… Учителка се оплаква на директора: – Иванчо от 7Б клас пуши