ГЛАСУВАХА ПРОМЕНИ В РЕГЛАМЕНТА ЗА ИЗБОР НА НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ В СЛИВЕН

ГЛАСУВАХА ПРОМЕНИ В РЕГЛАМЕНТА ЗА ИЗБОР НА НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ В СЛИВЕН

Промяна в регламента за избор на 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове и най-добър спортист с увреждания на Сливен беше беше обсъдена на среща в Общината. По традиция се събраха  представители и треньори на клубове. Срещата се провежда всяка година преди получаването на талоните за номинации. Присъстваха 16 представители от спортни клубове на града. По предложение на един от тях се обсъди от регламента да се премахне разликата между олимпийски и неолимпийски спортове. След оспорвани дебати предложението беше прието с 9 гласа „за“, 5 „против“ и 2 „въздържал се“. Досега  на спортистите, заели призови класирания в неолимпийски спортове, се отнемаха 20 процента от точкуването.

Беше направена и друга промяна. До сега само председателите на клубове можеха да номинират, а новото допълнение, че това може да направи и от негов представител. Документите, които се внасят са членска карта на състезателя, заверена от съответната спортна федерация за календарната 2017 г. и заверен протокол – копие от състезанието, в което е получил призово класиране.

Класирането и определянето на най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове и на-добър спортист с увреждания се определя от комисия, която ще прегледа и обработи получените номинации по точкова система, която представителите на клубове получиха заедно с талона за номиниране. По тяхно предложение бяха избрани единодушно членовете на комисията. В нея ще бъдат включени представители от различни спортове – борба, плуване, самбо, лека атлетика, акробатика, скокове батут, ориентиране, футбол и баскетбол. Председател на комисията е зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова и секретар – Силвия Никова, експерт по спортни дейности.

За най добър отбор от колективните спортове ще бъде избран отборът с най-добри показатели през 2017 г. за мъже и жени, а при липса на такива, ще се гледа най-доброто класиране в съответната по-малка възрастова група. За най-добър треньор ще бъде номиниран треньорът на победителя. В Сливен съществува само един клуб за спортисти с увреждания и неговият председател ще излъчи победител в тази категория.

С гласуване беше прието да се награждават най-добри подрастващи спортисти до 14 г., включително. По предложение на част от присъстващите беше прието да бъдат наградени проспериращи състезатели до 14 г., включително. При тях няма да има точкова система.

Срокът за предаване на номинациите на спортистите е до 12 декември 2017 г. до 16.30 ч. в деловодството на Община Сливен с входящ номер.

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ УЧАСТВА В СЪВЕТА НА ПЕС В ЛИСАБОН
Следваща И КРЪГОВОТО ДО "ТЕРНОПОЛ" ПРИВЛИЧА ПОГЛЕДИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ИЗВОЗВАХА ПАЦИЕНТИ НА ХЕМОДИАЛИЗА

Екип на РСПБЗН-Котел е оказал съдействие на ЦСМП, като е  транспортирал пациенти на хемодиализа от линейката до домовете им в град Котел.  Поради падналия сняг и невъзможност на медицинския екип

Новини Сливен

ВРЪЧВАТ НАГРАДАТА „ДАМЯН ДАМЯНОВ“

Лауреатите в Седмия национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“ ще бъдат наградени. Събитието ще се проведе на 21 май от 18 часа във фоайето на зала „Сливен“. Жури с председател

Новини Сливен

ПРИЗНАНИЕ ЗА МЕДИЦИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

Медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получиха награди от Община Сливен на тържествени церемонии по повод празника на града – Димитровден. Дългогодишният началник на Отделението по инфекциозни болести д-р Митко

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eleven + 12 =