ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР: ЗАПОЧВАТ МАСОВИ ПРОВЕРКИ СРЕД СЛУЖИТЕЛИТЕ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ

ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР: ЗАПОЧВАТ МАСОВИ ПРОВЕРКИ СРЕД СЛУЖИТЕЛИТЕ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ

„От днес започват масови проверки в МВР за алкохол и наркотици по време на смените и работния процес на служителите“.
Това обяви главният секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров по БТВ.

„Ще започнем на много места едновременно. Дадена е заповедта“, допълни той. Тодоров посочи, че от януари следващата година ще влезе в сила наредба, в която ще бъде предвидено как ще се действа при установяване на служител на реда, който е употребил алкохол или наркотици преди смяна.

От думите му стана ясно, че дисциплинарно уволнение в момента е възможно, ако служител на МВР е седнал зад волана след употреба на такива вещества.

„Служителите на МВР, шофирали след употреба на алкохол или наркотици, се отстраняват, а по-късно ще бъдат уволнени
дисциплинарно. Когато полицай бъде заловен да управлява в такова състояние, той се уволнява дисциплинарно без значение
количеството в кръвта. Дори отказът за проба предвижда дисциплинарно уволнение“, добави Тодоров.

Според него проблемите с личния състав на МВР са натрупвани с десетилетия, като открои, че основните пропуски са в подбора, обучението, възпитанието и контрола над служителите.

Сигурността в обществения транспорт

„Беше взето решение, че ще се изработи алгоритъм за обществения транспорт, за да се изградят паник бутони и видеонаблюдение“, добави той. Сигналите ще се подават в ново звено към ведомството.

„Българската следа“ при взрива на Кримския мост?

„Освен твърденията на Руската федерация няма данни, че камионът от Кримския мост е бил в България. Базираме се на всички проверки, които могат да се извършат на граничните пунктове“, коментира Тодоров.

Взривът, който доведе до срутване на част от моста, стана на 8 октомври. Според Русия той е причинен от камион бомба, който е преминал през границите на няколко държави. Българските служби обявиха, че нито камионът, нито визираният контейнер са били в този момент на Кримския мост.

 

trud.bg

Предишна ТРИ СЛИВЕНСКИ КВАРТАЛА ОСТАВАТ БЕЗ ВОДА ДНЕС
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ 12 ОКТОМВРИ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Дъщеря ми е в трети клас. За домашно трябваше да нарисува картина с извънземни. Детето вложи огромно старание. На другия ден донесе двойка, и забележка: „Такива извънземни няма!“ Учебен час.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Трима пийнали мъже излизат на перона точно когато влакът тръгва. Двамата от тях се затичват и в последния момент скачат във влака. Останалият на перона се залива от смях. –

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Жена радостно говори на съпруга си: – Представяш ли си! Докторът вчера ми каза, че гърдите ми са като на двайсетгодишна девойка! – Да, бе?! А за твоя четирисетгодишен задник,