ГИМНАЗИЯТА ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА „МАРИЯ СКЛОДОВСКА-КЮРИ“ В СЛИВЕН ЩЕ ПОЧЕТЕ СВОЯ ПАТРОН С „КЮРИЕВИ ДНИ“
06.11.2023 750 Прегледи

ГИМНАЗИЯТА ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА „МАРИЯ СКЛОДОВСКА-КЮРИ“ В СЛИВЕН ЩЕ ПОЧЕТЕ СВОЯ ПАТРОН С „КЮРИЕВИ ДНИ“

За поредна година Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“ ще почете своя патрон с „Кюриеви дни“, съобщиха от учебното заведение.

Пред учениците днес бе прожектиран филмът „Радиоактивност: историята на Мария Кюри“. Ден на науката, техниката и спорта ще бъде утрешният 7 ноември, като в програмата са включени различни състезания, демонстрации, конкурси, спортен турнир и награждаване на изявени ученици.

Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“ е създадена през 1962 г. като техникум по електротехника и електроника. Предлага обучение по специалностите „Приложно програмиране“, „Системно програмиране“, „Компютърна техника и технологии“, „Микропроцесорна техника“, „Електроенергетика“, „Електрически инсталации“, „Електрообзавеждане на производството“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“.

През тази година бе отбелязана 60-годишнината от създаването на училището.

 

БТА

Предишна УЧАСТЪК ОТ БУЛЕВАРД „БУРГАСКО ШОСЕ“ ВРЕМЕННО ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ НА 7 НОЕМВРИ
Следваща ДВЕ СЕЛИЩА ОТ КЪСНОЖЕЛЯЗНАТА ЕПОХА БЯХА ОТКРИТИ ПРИ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ КРАЙ СЛИВЕНСКОТО СЕЛО ГЛУФИШЕВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВОРЕГИСТРИРАНИТЕ БОЛНИ С КОВИД – 19 СА СЕ ИНФЕКТИРАЛИ ПРИ ДИФУЗНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ВИРУСА

Пет са новите случаи на Ковид-19 в Сливенска област към 1 юли, съобщиха от Областния кризисен щаб. По данни на РЗИ, новозаболелите са се инфектирали при дифузно разпространение на коронавируса.  Един

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ИНЖ. ИРИНА ПЕТРОВА, ДИРЕКТОР НА ПП „СИНИТЕ КАМЪНИ“

Скъпи приятели, екипът на Природен парк „Сините камъни“ ви поздравява с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! През изминалата година нашата централа бе отворена за всички жители и гости на Сливен.

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ НА БТА ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ

Областният управител Минчо Афузов взе участие в регионална конференция, организираната по проекта на Българската телеграфна агенция „Европа в България: Общо бъдеще“. Тя се състоя  в клуба на БТА в Сливен,