ГЕРОИТЕ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ”
21.01.2022 4658 Прегледи

ГЕРОИТЕ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ”

Пет 15-годишни момчета се притекоха на помощ на възрастна жена, ограбена на площада в Сливен в четвъртък, в късния следобед. Нападателят първо я съборил на земята, след което й отмъкнал чантата и избягал.

Деветокласниците от Природоматематическата гимназия в града били наблизо, когато чули викове „Крадец Крадец!“ и хукнали да го гонят. Гонитбата продължила до паркинга зад хотел „Сливен“, почти до пазара, където вече настигнатият обирджия хвърлил чантата на жената и се шмугнал в чакащ го автомобил.

След това момчетата върнали чантата на възрастната жена. Потърпевшата разказа за случката във Фейсбук и нарече момчетата „моите ангели-спасители“.

„Днес към 17,40 часа между Театъра и Митрополията ме нападна крадец. Блъсна ме на земята и грабна чантата ми. Хукна към градинката и ледената пързалка. Развиках се :крадец, крадец, дръжте го. Случайно минаващи момчета го подгониха и успяха да го настигнат. Пресрещнаха ме и ми върнаха чантата. БЛАГОДАРЯ ИМ ЗА БЪРЗАТА РЕАКЦИЯ И ЧОВЕЩИНАТА! ИМА СВЕСТНИ И БЕЗСТРАШНИ МЛАДЕЖИ В СЛИВЕН. НА ТЕЗИ АНОНИМНИ ЗА МЕН ГЕРОИ ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ, ОБИЧ И ДОСТОЕН ЖИВОТ!“, написа Маша Генчева.

Малко по-късно тя е научила имената на своите герои и днес отива в училището, защото иска публично да благодари на петимата ученици, разказа пред Dir.bg директорката на ПМГ в Сливен Мариана Милева.

Петимата са ученици в две паралелки на 9 клас – с математически профил и хардуерни науки.

„Там, където семейството е на място, има такива постъпки. За да постъпят така, значи имат добро възпитание в семейството. Благодарност за родителите, които са ги възпитали“, коментира директорката Мариана Милева, която се гордее със своите ученици.

Пред Sliveninfo тя съобщи имената на момчетата: Георги и Добромир от 9В и Андрей, Виктор и Толга от 9Д клас.

Днес в един от кабинетите на гимназията се състоя вълнуваща среща между Маша Генчева и нейните спасители. Жената им благодари още веднъж, пожелавайки им здраве и успехи в училище. Връзката с две от момчетата беше онлайн, защото малко по-рано те са били карантинирани заради заразен в техния клас.

Предишна ТЕАТЪР "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" ГОСТУВА В СЛИВЕН С "УРОК ПО БЪЛГАРСКИ" НА 28 ЯНУАРИ ОТ 19 ЧАСА В ЗАЛА "СЛИВЕН"
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ АФУЗОВ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“ ЗАЕ МЯСТОТО НА ЛЕНИН В ГРАДСКАТА ГРАДИНА

Ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен направиха нещо уникално. Те изрисуваха постамента в началото на градската градина, върху който навремето се намираше паметник на Ленин, като българска

Новини Сливен

АЙФОН Е ЗАДИГНАТ ОТ РАНИЦА НА 10-ГОДИШНО ДЕТЕ

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба на лични вещи. На 12 септември 37-годишна жена е заявила, че около 09,30 часа предния ден е открадната раницата на 10-годишния й син, съдържаща

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ПЪРВИЯТ ЗА ГОДИНАТА ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА И НЕГОВИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ

Кметът Стефан Радев проведе първата си за тази година приемна с жители на общината. Той беше запознат с различни по характер частни и обществени казуси и сигнали. Въпроси от пътната