ГЕРОИТЕ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ”
януари 21, 2022 4183 Прегледи

ГЕРОИТЕ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ”

Пет 15-годишни момчета се притекоха на помощ на възрастна жена, ограбена на площада в Сливен в четвъртък, в късния следобед. Нападателят първо я съборил на земята, след което й отмъкнал чантата и избягал.

Деветокласниците от Природоматематическата гимназия в града били наблизо, когато чули викове „Крадец Крадец!“ и хукнали да го гонят. Гонитбата продължила до паркинга зад хотел „Сливен“, почти до пазара, където вече настигнатият обирджия хвърлил чантата на жената и се шмугнал в чакащ го автомобил.

След това момчетата върнали чантата на възрастната жена. Потърпевшата разказа за случката във Фейсбук и нарече момчетата „моите ангели-спасители“.

„Днес към 17,40 часа между Театъра и Митрополията ме нападна крадец. Блъсна ме на земята и грабна чантата ми. Хукна към градинката и ледената пързалка. Развиках се :крадец, крадец, дръжте го. Случайно минаващи момчета го подгониха и успяха да го настигнат. Пресрещнаха ме и ми върнаха чантата. БЛАГОДАРЯ ИМ ЗА БЪРЗАТА РЕАКЦИЯ И ЧОВЕЩИНАТА! ИМА СВЕСТНИ И БЕЗСТРАШНИ МЛАДЕЖИ В СЛИВЕН. НА ТЕЗИ АНОНИМНИ ЗА МЕН ГЕРОИ ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ, ОБИЧ И ДОСТОЕН ЖИВОТ!“, написа Маша Генчева.

Малко по-късно тя е научила имената на своите герои и днес отива в училището, защото иска публично да благодари на петимата ученици, разказа пред Dir.bg директорката на ПМГ в Сливен Мариана Милева.

Петимата са ученици в две паралелки на 9 клас – с математически профил и хардуерни науки.

„Там, където семейството е на място, има такива постъпки. За да постъпят така, значи имат добро възпитание в семейството. Благодарност за родителите, които са ги възпитали“, коментира директорката Мариана Милева, която се гордее със своите ученици.

Пред Sliveninfo тя съобщи имената на момчетата: Георги и Добромир от 9В и Андрей, Виктор и Толга от 9Д клас.

Днес в един от кабинетите на гимназията се състоя вълнуваща среща между Маша Генчева и нейните спасители. Жената им благодари още веднъж, пожелавайки им здраве и успехи в училище. Връзката с две от момчетата беше онлайн, защото малко по-рано те са били карантинирани заради заразен в техния клас.

Предишна ТЕАТЪР "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" ГОСТУВА В СЛИВЕН С "УРОК ПО БЪЛГАРСКИ" НА 28 ЯНУАРИ ОТ 19 ЧАСА В ЗАЛА "СЛИВЕН"
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ АФУЗОВ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЗЛАТО И ПАРИ ОТ АПАРТАМЕНТ В КВ. „ДРУЖБА“

Криминалисти на РУ-Сливен работят по взломна кражба от апартамент в кв.“Дружба“. За времето от 24 до 28 юни неизвестен извършител, след като е проникнал през терасата на жилището, е извършил

Новини Сливен

ВСЕ ПО-МАЛКО, НО ВСЕ ПО-УПОРИТИ

Протестите срещу Стратегията за детето в Сливен събират все по-малко хора, но за сметка на това стават все по-чести. Малко след 18 часа в събота на обявения протест пред сградата

Новини Сливен

ЖЕНА СИГНАЛИЗИРА ЗА ОТКРАДНАТА ДЕБИТНА КАРТА

На 2 януари 57-годишна жена е подала заявление в РУ-Нова Загора за извършена кражба. Пред органите на реда тя е обяснила, че от на 30 декември от дебитната й карта