ГЕРБ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА
11.10.2022 563 Прегледи

ГЕРБ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА

Юристът Росен Желязков ще е предложението на ГЕРБ за председател на Народното събрание. Кандидатурата му е на 99% сигурна, потвърдиха от партията на Бойко Борисов пред Dir.bg.

Желязков е бивш министър на транспорта и информационните технологии, а преди това беше и председател на Държавната агенция „Електронно управление“, както и главен секретар на Министерския съвет. Той е в екип с Борисов още от времето му на кмет на столицата.

Юристът е бил предпочетен за парламентарен председател не само заради експертизата, но и заради диалогичността и завидното хладнокръвие, което умее да запазва при всякаква ситуация.

Самият Желязков пък коментира протегнатата ръка на ГЕРБ за разговор за бъдещо управление в интервю по бТВ. Той уточни, че става въпрос за кабинет без участието на политически фигури в него.

„Ние говорим за широко програмно правителство. Дори не се хващайте за думата „програмно“. Говорим за широко правителство, от което да се отдръпнат политиците – да не участват политиците и лидерите“, каза Росен Желязков. Той подчерта, че не става въпрос за коалиция.

„Затова тръгнахме на варианта за контактна група, за да се отсеят важните от маловажните въпроси и ако се постигне разбиране за това коя е платформата за политическото управление през следващите няколко тежки месеца, тогава да започне политическия разговор“, уточни политикът.

Желязков коментира и думите на Борисов от вчера, че се отнася с уважение към „Възраждане“ и вижда в тяхно лице сериозни хора, с които обаче имат идеологически различия.

„Щом са получили доверие и са си удвоили резултата, значи са сериозен политически фактор, който не бива да бъде неглижиран само защото имаме различия, които различия не ни позволяват да правим с тях общо управление, но не ни пречат да водим разговори по съществените теми от дневния ред на обществото“, разясни представителят на ГЕРБ.

По думите му в момента трябва да се търсят нестандартни решения, а не да се политиканства заради тежката ситуация, в която се намираме.

„Имаме всички основания да считаме, че рецесията предстои. Това ще доведе до намаляване на вътрешното потребление. Няма изгледи енергоносителите да се върнат на нивата от 2021 г. Имаме всички основания да считаме, че рано или късно ще стигнем до икономическа депресия след една тежка зима“, подчерта Желязков.

 

dnes.dir.bg

Предишна КОНЦЕРТ НА ВЪЗПИТАНИЦИ ОТ НУМСИ "ХРИСТИНА МОРФОВА" ГОСТУВАХА В НОВА ЗАГОРА ПО ПОВОД ПЕТКОВДЕН
Следваща НАРОДНАТА ПЕВИЦА ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА И ДЕЦА ОТ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ "ТРАКИЙЧЕ" ЩЕ ИЗНЕСАТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КЕРМЕН ЖИВКО ЖЕЧЕВ ИЗЛЕЗЕ С ОТЧЕТ ПРЕД СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, В навечерието на Празника на град Кермен – Петковден, който е и време за равносметка, съм длъжен да заявя, какво свършихме аз и екипът ми, съвместно с Община

Новини Сливен

ПРАВО В ДЕСЕТКАТА ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

Едно от най-ярките имена в листата на „Демократична България-Обединение“ е под номер 10. Това е Кремена Петрова, чиито резултати с преференциалния вот са винаги впечатляващи. Кремена Петрова е основател на

Новини Сливен

„ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ СЪС СИГНАЛ ДО МИНИСТЪР МИНЕКОВ ЗА ЗАСТРАШЕНАТА ИСТОРИЧЕСКА ГАРА В НОВА ЗАГОРА

Общинският съветник от „Демократична България“ в Нова Загора Кремена Петрова поде с нова сила инициативата за запазването на историческата сграда на жп гарата в града. Днес заедно с архитектите Яна