ГЕРБ-СДС И ПП-ДБ СЕ РАЗБРАХА ЗА РОТАЦИЯ: РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС ЗА 3 МЕСЕЦА
април 18, 2023 391 Прегледи

ГЕРБ-СДС И ПП-ДБ СЕ РАЗБРАХА ЗА РОТАЦИЯ: РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС ЗА 3 МЕСЕЦА

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за ротация при избора на председател на парламента. Първи в креслото на парламентарен шеф ще седне Росен Желязков, но само за 3 месеца. В следващите дни предстоят и лидерските разговори, след като работните групи се договориха. Това обяви председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след повече от пет часа преговори.

Двете формации са се разбрали, че правната комисия ще бъде оглавена сега от кадър на ПП-ДБ, а предстои те допълнително да обявят номинацията си.

„Днес нямаме номинация, ще бъде обсъдена на Национален съвет“, уточни Николай Денков.

И двете политически сили за пореден път подчертаха, че не са коментирали правителство.

„Давайки си ясна сметка, че тези усилия са част от един по-дълъг процес и от един по-дълъг път, но отчитайки, че колегите имат взети решения на националните им органи, ние апелираме този конструктивен тон и диалог да продължи, защото най-важна е държавата ни“, коментира Десислава Атанасова.

„Имаме изработена обща законодателна програма, която включва важните проектозакони, които ние заедно ще изработим, освен внесените от МС, и ще станат част от общите ни приоритети“, добави тя.

„Диалогът е изключително необходим и струва ми се, че преди два месеца, преди две години никой не си представяше, че ще успеем. Доста конструктивен, колегиален и експертен тон имаше на тези преговори“, коментира Атанасова.

Тя заяви още, че нейната формация ще предложи състав на редовен кабинет, когато получи мандата като първа парламентарпна сила. Атанасова заяви още, че ГЕРБ остават на позицията си, че няма да подкрепят бюджет, ако няма редовно правителство.

В изявленията в Народното събрание участваха заедно преговорните екипи на двете формации.

 

dnes.dir.bg

Предишна ИНЦИДЕНТ С БАГАЖА "СПАСИ" ОТ ЛАВИНА В ХИМАЛАИТЕ СЛИВЕНСКИЯ АЛПИНИСТ ГОСПОДИН ДИНЕВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ПОЧИТАМЕ СВЕТИ СТИЛИЯН – ЗАЩИТНИК НА БЕБЕТАТА И ДЕЦАТА

На 26 ноември Православната църквата почита паметта на Св. Стилиян Пафлагонийски, наречен още Детепазител, защото се възприема като закрилник на бебетата и малките деца. Според неговите жития, Св. Стилиян е

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Гледа ме, че мия колата и пита: – Миеш ли я? – Не, поливам я да стане автобус… Съдията към подсъдимия: – Затова, че сте нарекли съседа си свиня, съдът

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  – Kaĸ мoжe дa ĸaжeтe, чe cъм лoш бaщa? Aз тoлĸoвa ce гpижa зa дeцaтa cи. Πoняĸoгa дaжe им пeя пpиcпивни пecничĸи. Дo тpи пpeз нoщтa. Πoняĸoгa и c