ГЕРБ-СДС ВНАСЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕ 24 МАЙ ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ
май 25, 2022 411 Прегледи

ГЕРБ-СДС ВНАСЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕ 24 МАЙ ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

 

ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе предложение за промяна в Кодекса на труда за това 24 май да бъде обявен за национален празник на България. Това съобщи на брифинг в Народното събрание бившият министър на образованието и депутат от ГЕРБ Красимир Вълчев.

„И сега 24 май е един от официалните празници и се е утвърдил като празника, който се признава и се чества без изключение от всички български граждани. Ако мерилото за това признаване е масовото участие в тържествени прояви, то 24 май надделява над всички останали празници и това го видяхме ясно вчера“, аргументира се той.

От групата на ГЕРБ-СДС посочиха още, че кирилицата и Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е дата, с която света разпознава страната ни.

„Националният ни празник трябва не само да ни обединява, но и да съдържа трансцедентна символика, която да пронизва обществената тъкан през поколенията и да възпитава определени ценности. Денят на Светите братя Кирил и Методий не е свързан с кръвопролития, битки и противопоставане. А е триумф на духа и образованието, възпитани и отгледани от българската държавност“, каза още бившият министър на образованието.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова също изтъкна, че във времена, в които има твърде много разделителни линии в обществото ни, от партията считат, че за да бъдем обединени като народ, трябва да има кауза, която да ни обедини.

„Една такава е азбуката. Затова почитането към светите братя Кирил и Методий, към българските учители и творци да бъдат изведени на нивото на национален празник. Именно с такива мотиви внасяме предложението за промяна в КТ“, добави Атанасова.

 

dnes.dir.bg

 

Предишна ДАРОВИТИ ДЕЦА ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН БЯХА ОТЛИЧЕНИ С НАГРАДИ НАВРЪХ 24 МАЙ
Следваща ПП И ВЪЗРАЖДАНЕ СА ПРОТИВ 24 МАЙ ДА СТАНЕ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Винаги оставям в джоба си бележка с адрес, за да може да ме заведат у дома, когато фриволно се напия. – И какво пише там? – Венеция, площад Сан

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Миличък, хайде остави компютъра и ела да вечеряме. – Идвам, мамо. – Аз не съм майка ти, аз съм жена ти! – Боже, как минава това време… – Защо

Новини

АПАШ ЗАДИГНА 35 ЛИТРА ОЛИО ОТ ЧАСТЕН ДОМ

Криминалисти са разкрили кражба от частен дом в град Котел, дъобщиха от областната полиция в Сливен. При задържане на извършителя в дома му са намерени и иззети наркотични вещества. На