ГЕРБ ВРЪЩА МАНДАТА
април 23, 2021 431 Прегледи

ГЕРБ ВРЪЩА МАНДАТА

Борисов обяви, че връща мандата за ново правителство на живо във Фейсбук.

Премиерът в оставка коментира действията на опонентите му в парламента. „Видяхме революционерите как се метнаха на мерцедесите, направиха си заплатите 10 бона“, възмути се той.

Те няма да направят правителство – да кажат – Слави Трифонов – премиер, казва премиерът в оставка.

„Те не могат да направят правителство, защото ще се види кой стои зад тях“, отбеляза той.

„Най-лесно е да откажеш разговор и среща. Защо? Защото на такива срещи трябва да дадеш аргументи за и против. Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата с проекто състава на правителството. Гражданите видяха как би изглеждал наш кабинет в такава „революционна ситуация“. Вчера видях как се метнаха на депутатските мерцедеси, първите решения бяха да си направят заплатите над 10 000. Върна се порочната практика да се гласува с чужди карти и то от „Има такъв народ“. Те още не знаят, че преките излъчвания носят риск. Вчера, това което приеха, е абсолютен абсурд за мен. Адвокатите на мутрите, мутрите си вкараха депутатите в парламента. До обед техните кантори ще работят и са в съдебната зала, това са големи кантори, а следобед привикват главния прокурор и главният съдия, да им
се отчете по тези дела. Те там ще ги мачкат. Каква независимост на съдите ще има, като ги викат и адвокатите на престъпниците им задават въпроси“, изля възмущението си премиерът в оставка.

Европа все още е в пандемия, щам след щам нов, бюджетите трябва да предвидят още за ваксини, каза той.

Народът каза – ГЕРБ трябва да управлява. Но ГЕРБ трябва да бъде контролиран, прочете данните от изборите Борисов. И обвини опонентите си, без да ги назовава, в надменност.

„Мразят ни, защото сме им оставили най-стабилната държава през последните години. И с кризата с коронавируса се справихме. Защо не приемат отговорност за Щаба, а веднага се хвърлиха за Изборния кодекс? Това са безотговорни хора с никакъв опит“, коментира в началото на включването си премиерът в оставка.
Поводът за изказването му е какво решение ще вземе ГЕРБ-СДС, след като Демократична България и Има такъв народ (ИТН) отказаха разговори за съставяне на правителство. Борисов не скри разочарованието си, че се пренебрегва победата на ГЕРБ и волята на народа.
„Народът е казал: „Да, много направихте, но и много трябва. И понеже много време бяхте безконтролни, ще ви сложим тези да ви контролират“. Това е моят прочит на изборите“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Борисов се възмути от приоритетите, на които са заложили новите в парламента. Той смята, че „адвокатите на мутрите гласуват“ в парламента. По думите му е възмутително и решение освен главния прокурор на изслушване в парламента да бъдат привиквани и върховните съдии.

 

epicenter.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща БСП АНАЛИЗИРА ИЗБОРИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН НА ПЛЕНУМ

За автора

Може да харесате още

Новини

ПОЧИТАМЕ СВЕТА ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА

Православната църква почита днес Света великомъченица Марина. Тя била дъщеря на езическия жрец в Антиохия Писидийска (ІІІ в.). Баща й я възпитал в идолопоклонство, но господ Бог по Своята милост

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Ало, техническата поддръжка ли е? – Да. – Кажете ми моля, как да си свържа таблета с телевизора, за да гледам филми? – Телевизора ви каква марка е? –

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Какво работиш? – Cloud Engineer! – ?! – Смесвам мастика с мента. – Не си подхождаме. – Що? – Нашето езиково и културно ниво е различно. – Ко? –