ГЕРБ ВРЪЩА МАНДАТА
април 23, 2021 928 Прегледи

ГЕРБ ВРЪЩА МАНДАТА

Борисов обяви, че връща мандата за ново правителство на живо във Фейсбук.

Премиерът в оставка коментира действията на опонентите му в парламента. „Видяхме революционерите как се метнаха на мерцедесите, направиха си заплатите 10 бона“, възмути се той.

Те няма да направят правителство – да кажат – Слави Трифонов – премиер, казва премиерът в оставка.

„Те не могат да направят правителство, защото ще се види кой стои зад тях“, отбеляза той.

„Най-лесно е да откажеш разговор и среща. Защо? Защото на такива срещи трябва да дадеш аргументи за и против. Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата с проекто състава на правителството. Гражданите видяха как би изглеждал наш кабинет в такава „революционна ситуация“. Вчера видях как се метнаха на депутатските мерцедеси, първите решения бяха да си направят заплатите над 10 000. Върна се порочната практика да се гласува с чужди карти и то от „Има такъв народ“. Те още не знаят, че преките излъчвания носят риск. Вчера, това което приеха, е абсолютен абсурд за мен. Адвокатите на мутрите, мутрите си вкараха депутатите в парламента. До обед техните кантори ще работят и са в съдебната зала, това са големи кантори, а следобед привикват главния прокурор и главният съдия, да им
се отчете по тези дела. Те там ще ги мачкат. Каква независимост на съдите ще има, като ги викат и адвокатите на престъпниците им задават въпроси“, изля възмущението си премиерът в оставка.

Европа все още е в пандемия, щам след щам нов, бюджетите трябва да предвидят още за ваксини, каза той.

Народът каза – ГЕРБ трябва да управлява. Но ГЕРБ трябва да бъде контролиран, прочете данните от изборите Борисов. И обвини опонентите си, без да ги назовава, в надменност.

„Мразят ни, защото сме им оставили най-стабилната държава през последните години. И с кризата с коронавируса се справихме. Защо не приемат отговорност за Щаба, а веднага се хвърлиха за Изборния кодекс? Това са безотговорни хора с никакъв опит“, коментира в началото на включването си премиерът в оставка.
Поводът за изказването му е какво решение ще вземе ГЕРБ-СДС, след като Демократична България и Има такъв народ (ИТН) отказаха разговори за съставяне на правителство. Борисов не скри разочарованието си, че се пренебрегва победата на ГЕРБ и волята на народа.
„Народът е казал: „Да, много направихте, но и много трябва. И понеже много време бяхте безконтролни, ще ви сложим тези да ви контролират“. Това е моят прочит на изборите“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Борисов се възмути от приоритетите, на които са заложили новите в парламента. Той смята, че „адвокатите на мутрите гласуват“ в парламента. По думите му е възмутително и решение освен главния прокурор на изслушване в парламента да бъдат привиквани и върховните съдии.

 

epicenter.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща БСП АНАЛИЗИРА ИЗБОРИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН НА ПЛЕНУМ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Възрастен човек се качва в трамвая, но няма места. Той се приближава до млад, седнал човек, и му казва: – Млади човече, отстъпи мястото, че ме болят краката! Младият отвърнал:

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Раната на главата ви е доста тежка. Сигурно са ви нападнали за пари? – Така е, докторе. – Бихте ли познали нападателя, ако ви го покажат? – Естествено, докторе,

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Блондинка: – Вчера бях на очен преглед. – Какво ти казаха? – Казаха да науча азбуката! По време на контролно учителката върви край чиновете: – Май чувам гласове…!? Иванчо: