ГЕОРГ ГЕОРГИЕВ: ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИКОНОМИЧЕСКА СИТУАЦИЯ В СТРАНАТА НИ Е СТАБИЛНА, ВЪПРЕКИ СПЕКУЛАЦИИТЕ С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ

ГЕОРГ ГЕОРГИЕВ: ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИКОНОМИЧЕСКА СИТУАЦИЯ В СТРАНАТА НИ Е СТАБИЛНА, ВЪПРЕКИ СПЕКУЛАЦИИТЕ С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ

Младежи от ГЕРБ Сливен посетиха днес Министерството на външните работи на Република България. Там те се срещнаха и разговаряха с председателя на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев. Пред младежите заместник – министърът обяви, че една от основните задачи на Министерството е институцията да става все по – достъпна за младите хора. „Българската дипломация в момента работи много активно. Води се изключително дейна външна политика. Според мен България никога не се е намирала в такава добра външно -политическа форма, както сега”, заяви зам.-външният министър. Георг Георгиев уточни, че в края на 2017 година Министерството на външните работи може да се похвали не само с отлични двустранни отношения с множество държави, но и с отличната оценка за подготовката на предстоящото европредседателство.

Заместник – министърът обяви още, че повече от 20 години българска официална делегация, на такова високо ниво, не е посещавала Саудитска Арабия. „Посещението на министър – председателя Бойко Борисов отваря възможности за търговско – икономически обмен и други дейности, които в бъдеще ще можем да развием”, каза още Георг Георгиев. Пред младежите той обяви, че до месец се очаква откриване на българско посолство в Рияд, което ще открие дипломатическия път и възможностите за взаимни отношения, контакти и инвестиции. Според зам.-външният министър най – важното събитие за България е предстоящото европредседателство.

„България е напълно готова да поеме председателството на Съвета на ЕС. Едно от най-големите удолетворения за нас е това, че и други държави-членки на Съюза припознаха нашите приоритети като свои. Решени сме да работим изключително активно за евроинтеграцията на Западните Балкани и това се вижда от активната ни външна политика към региона“, каза Георгиев.

Според зам.-министъра, посещението на МГЕРБ – Сливен съвпада с важно събитие за страната ни като отпадането на визите за Канада от днес. Георг Георгиев разясни начините за предварително одобрение чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване до Канада и условията, на които трябва да отговарят кандидатите.

Освен важните въпроси, които стоят на дневен пред външната политика на Република България, зам.-министър Георгиев представи и работата за намаляване и премахване на роуминг таксите в ЕС, договора за добросъседство, подписан с Република Македония и работата за завръщането на българите в страната, която има най-голяма нужда от тях.

Георг Георгиев призовава младежите да бъдат взискателни към себе си и към всичко, което по един или друг начин петни името на България. „Политическата и икономическа ситуация в страната ни е стабилна, въпреки спекулациите с фалшивите новини върху имиджа на България. Следете внимателно всичко, което се случва в страната ни и сигналите, които се излъчват към нас. Прецезирайте информацията, която четете, и която достига до вас. Бъдете взискателни към вас самите, за да се избегне насаждане на усещане, че в България нещата не са наред”, заяви заместник – външният министър.

30 младежи от ГЕРБ – Сливен, Котел и Твърдица посетиха МВнР. Те

имаха възможност да разгледат дипломатическото ведомство, да се запознаят с основната дейност на институцията, на дипломатическия протокол и церемониал, и да разговарят с негови представители.

Предишна ВИДЕО ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ - 30.11.2017г.
Следваща ТУРНИР ПО СПОРТНА АКРОБАТИКА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ЕТО КЪДЕ Е СТАНАЛ БОЯ В СЪБОТА СУТРИНТА

Sliveninfo научи, че боят между охранители и клиент, за който от полицията вече съобщиха, е станал в нощен клуб „Галакси“, който се намира в сградата на „Албена“. В сблъсъка са

Новини Сливен 0 коментара

ЗАДЪРЖАХА КРАДЕЦ

Криминалисти на РУ-Нова Загора разкриха кражба от частен имот в село Караново. Извършителят е задържан.  В края на миналия месец мъж от град Стара Загора е подал заявление за извършена

Новини Сливен 0 коментара

ЕДНО ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ – ДВЕ ДИРЕКТОРКИ

Общинското предприятие „Земеделие и гори“ в Сливен се ръководи от две директорки, научи Sliveninfo. Едната е Даниела Йорданова, която оглави предприятието в началото на мандата на сегашната кметска управа. Другата

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

fourteen − 2 =