ГЕОРГИ СТОЯНОВ СЪОБЩИ КОИ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА ЩЕ БЪДАТ ГОТОВИ ТАЗИ ГОДИНА
април 5, 2022 1529 Прегледи

ГЕОРГИ СТОЯНОВ СЪОБЩИ КОИ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА ЩЕ БЪДАТ ГОТОВИ ТАЗИ ГОДИНА

Бюджетите на държавата и на общините за тази година са създадени в условия на несигурна и нетрайна политическа обстановка, на фона на висока инфлация и енергийна криза, което вероятно ще наложи честа актуализация. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси в местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Георги Стоянов. Макрорамката на бюджета осигурява дейността на всички системи и функции в Общината – детски ясли и градини, училища, социални услуги, сигурност, управление на отпадъците и почистване на улиците, благоустрояване на населените места, каза още Стоянов. Планираните приходи в Бюджет – 2022 на община Сливен са в размер на 153 932 060 лв., като в сравнение с 2021 г. се увеличават с 15,9 на сто. От тях малко над 102,6 млн. лв. са приходите за финансиране на делегирани от държавата дейности, а местните приходи са 51 млн. лв., което е със 17% повече спрямо предходната година. По думите на Георги Стоянов планът за капиталовите разходи е разработен в съответствие с приетите стратегии и програми за управление и инвестиционната политика на общината.

За 2022 година средствата за капиталови разходи са над 35 млн. лв. Ще бъдат изградени две кръгови кръстовища на булевардите „Илинденско въстание“ и „Бургаско шосе“, както и на „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“. „Булевардите „Хаджи Димитър”  и ”Бургаско шосе” ще бъдат свързани с нова улица, която ще бъде изградена от излаза на улица „Пушкин” на бул. „Бургаско шосе” през бившето военно поделение до бул. „Хаджи Димитър“. За строителството й са планирани над 1,3 млн. лева в новия бюджет на общината“, обясни Стоянов.

В бюджета за тази година е заложено проектиране и изграждане на обслужващи алеи по плана на парк „Юнак“, основен ремонт на улици, изграждане на спортни салони за ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. Ще се укрепи свлачището в района на училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село Сотиря. Заложено е и разширение на ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Тополчане.

Планирани са средства за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, осветление, чистота, озеленяване и спортната инфраструктура, за възнаграждения в здравната и образователната сфера. Заложени са допълнителни средства за неочаквани последици.

Бюджетът на община Сливен ще се гласува в четвъртък на редовно заседание на Общинския съвет.

Предишна МБАЛ "ХАДЖИ ДИМИТЪР", ГР. СЛИВЕН ПРИВЕТСТВА С ДОБРЕ ДОШЪЛ Д-Р ПЕТЪР СЛАВОВ - СПЕЦИАЛИСТ ПО ХИРУРГИЯ И ОНКОЛОГИЯ
Следваща ЗАТВОРИХА КЛЮЧОВ БУЛЕВАРД В СЛИВЕН ЗАРАДИ СЕРИОЗЕН РЕМОНТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР УБИ 16-ГОДИШНО МОМИЧЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН

Пиян шофьор уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен.  Днес в 04,00 часа е получен сигнал за възникнало тежко пътно произшествие на бул.”Бургаско шосе”  в град Сливен. Лек автомобил

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСЯВАХА КОТЕНЦА ОТ ПОКРИВ

На 1 юли екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал за спасяване на малки котенца от покрива на жилищна сграда. Животните са свалени и предадени на жената, подала сигнала.

Новини Сливен

КЪЩА ГОРЯ В СЛИВЕН

На 15 февруари, в 21,37 часа, в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за горяща къща в сливенския квартал „Надежда“. Произшествието е ликвидирано в 21,55 часа. Пострадали няма. Спасена е сградата. Унищожени