ГЕОРГИ СТОЯНОВ: ОБЩИНА СЛИВЕН Е ФИНАНСОВО СТАБИЛНА, КОЕТО Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПО-ДОБРО ПЛАНИРАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ
14.09.2023 937 Прегледи

ГЕОРГИ СТОЯНОВ: ОБЩИНА СЛИВЕН Е ФИНАНСОВО СТАБИЛНА, КОЕТО Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПО-ДОБРО ПЛАНИРАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ

Община Сливен е финансово стабилна, което е предпоставка за по-добро планиране и реализиране на проектите, които са поети като ангажименти и по които вече се работи, въпреки предизвикателствата, пред които беше изправена местната власт през последните две години. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси в местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Георги Стоянов.

По време на днешното редовно заседание на Общинския съвет, когато бе гласуван бюджетът на община Сливен, Георги Стоянов заяви, че годишния бюджет за 2023г. се приема четири месеца преди края на годината и до голяма степен дейностите, които са заложени в него, са изпълнени и приети в началото на годината със специфичните разчети по преходния закон.

Гласуваният днес бюджет е близо 200 милиона лв. В сравнение с планираните приходи в началният бюджет за 2022 г., те се увеличават с 22,7 на сто, каза Стоянов. Приходите за финансиране на делегираните от държавата дейности са 122 623 439 лв. Общинските приходи са над 66 млн. лв. при план за 2022 г. от 51 млн. лв. Средствата за капиталови разходи са малко над 43 133 256 лв. Средствата са използвани за изграждане на физкултурни салони за ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, разширение на ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Тополчане, изграждане на улично осветление в кв. „Клуцохор“, проектиране и изграждане на кръгово кръстовище на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“, водоснабдяване на СО „Кироолу“ и други. Извършвани са текущи ремонти на здравни служби, читалища и клубове, детски и спортни площадки, детски градини.

С приемането на бюджета ще се увеличат със задна дата, от 1 януари 2023 г., заплатите на работещите в детски, социални, здравни и учебни заведения, общински предприятия и администрация. „От 1 януари тази година на общините беше забранено да увеличават заплатите в бюджетната сфера, докато не приемат бюджета“, обясни Георги Стоянов.

Той бе категоричен, че финансовата стабилност на Община Сливен дава възможност за по-добро планиране и реализиране на проекти за следващите четири години.

 

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: ХИЛЯДИ ХОРА, КОИТО ЗАВИСЯТ ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ, ЩЕ ПОЛУЧАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ С ДАТА 1 ЯНУАРИ 2023 Г.
Следваща УСЛОВИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА КАРТИ ЗА ПЪТУВАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ ЗАЛАГА НА БИЛБОРДОВЕ

Независимият кандидат за кмет на Сливен Минчо Афузов продължава кампанията си, залагайки на билбордове на магистрала „Тракия“, видя репортер на Sliveninfo. Повечето билбордове с лика на Афузов са разположени в

Новини Сливен

СИЛНА ГРАДУШКА УДАРИ СЛИВЕН

Силна градушка удари Сливен малко преди 15,30 ч. в неделя. Точно четвърт час продължи буреносният вятър с град. Улици и дворове се напълниха с вода.

Новини Сливен

ТВОРЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ „ДАРОВАНИЯ“ ОТЧЕТЕ ЛЕК РЪСТ НА ДЕЦА, ЖЕЛАЕЩИ ДА УЧАСТВАТ В КРЪЖОЧНИТЕ МУ ДЕЙНОСТИ ПРЕЗ НОВИЯ СЕЗОН

Започна новият сезон за Творческо обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел. В него тази година са записани 17 деца. Това бележи лек