ГЕОРГИ СЛАВОВ СИ ОТИВА ОТ КМЕТСТВОТО  В ЯМБОЛ?
юли 12, 2019 1574 Прегледи

ГЕОРГИ СЛАВОВ СИ ОТИВА ОТ КМЕТСТВОТО В ЯМБОЛ?

Георги Славов, който 12 г. е кмет на Ямбол и е областен координатор на партия ГЕРБ, няма да бъде издигнат от управляващите за четвърти мандат. Това съобщават два големи български сайта. В четвъртък го съобщи clubz. Сайтът припомня, че на европейските избори именно в Ямбол ГЕРБ претърпя сериозно поражение от БСП, а дни по-късно неправителствени организации обвиниха кмета в злоупотреба с евросредства по различни проекти. Славов, разбира се, отрече обвиненията.

Днес dnevnik.bg публикува статия със заглавие „В ГЕРБ се канят внимателно да подбират и проверяват кандидатите за кметовете“.

Предлагаме ви, част от статията, в която се прогнозира, че Георги Славов няма да бъде кандидат на управляващата партия за четвърти мандат:

………..

Кметовете на Пловдив, Хасково и Ямбол няма да бъдат издигнати пак

ГЕРБ ще разчита за изборите основно на сегашните си кметове. Кампанията за техните успехи започна още по време на европейските избори. За 5 областни града е почти сигурно, че действащите кметове на ГЕРБ няма да получат доверието на Борисов и няма да бъдат издигнати. Единият е кметът на Пловдив – Иван Тотев, който обяви пред медии преди дни, че вероятно няма да се кандидатира след края на втория си мандат. По време на конгреса управлението на Тотев беше посочено като лош пример. Тотев бе обвинен от прокуратурата в длъжностно престъпление заради изграждане на зоокът в града. Районният кмет на район „Северен“ Ральо Ралев от ГЕРБ бе арестуван заради подкуп, а преди седмица Борисов нареди да се освободи заместник-кмета по строителството и общинската собственост в Пловдив Димитър Кацарски.

За наследник на Тотев като кандидат за кмет от ГЕРБ се споменава името на настоящия областен управител на Пловдив Здравко Димитров, който преди 4 години пак бе кандидат-кмет – но от „Реформаторския блок“. Димитров демонстрира добрите си отношения с Борисов, но няма подкрепата на местните структури, които предпочитали кмета на район Централен Георги Стаменов.

Със сигурност ще има смяна на кмета в Хасково Добри Беливанов. От ГЕРБ свалиха доверието си от него покрай т.нар. кумгейт, в който бе засегнат бившият вече депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Друг град, в който може да се очаква , Ямбол, който се ръководи от Георги Славов. На европейските избори през май в Ямбол ГЕРБ претърпя сериозно поражение от БСП, а срещу него негодуват неправителствени организации, които го обвиняват в злоупотреба с евросредства по различни проекти.

……….

Sliveninfo припомня, че Георги Славов превърна Община Ямбол в една от най-непрозрачните общини. Той не дава редовни пресконференции, а достъпът до него е изключително труден. След евроизборите кметът на Ямбол демонстрира хиперактивност.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 27-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА ПИЯНИ ШОФЬОРИ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА 24 ЧАСА В РУ-НОВА ЗАГОРА

Двама водачи, употребили алкохол над 1,2 промила са задържани за 24 часа в РУ-Нова Загора. На ул.“Проф. М. Балкански“ в град Нова Загора, в 23,30 часа на 8 октомври, е

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ СЕДМИЦАТА ПОСВЕТЕНА НА ЛЮБОВТА В РБ ”САВА ДОБРОПЛОДНИ”

От 11 до 15 февруари 2019г., по предварително уточнен график, над 700 ученици от ПМГ „Д.Чинтулов”, ГПЗЕ „Захари Стоянов”, ХГ „Дамян Дамянов”, ПГИ „Проф.Д.Табаков”, НХГ„Д.Добрович”, Спортно училище „Д.Рохов” и др.

Новини Сливен

РОТАРИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ СТАВА НА 113 ГОДИНИ

Българските ротарианци честват своя 113-ти рожден ден. По този повод Емил Коцев, Гуверньор на Дистрикт – България споделя свои мисли за ролята на Ротари-клубовете у нас. Предлагаме ви го: Ротари