юли 6, 2021 1 625 Прегледи

ГЕН. АТАНАСОВ ПРИЗОВА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ДА ПОДКРЕПЯТ АДВ. СЯРОВ

В следващия парламент ще работим за „обезкалинчването“ на българската държава. Това каза днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Сливен председателят на ДСБ и съпредседател на коалиция „Демократична България – Обединение“ ген. Атанас Атанасов, който подкрепи листата на коалицията в Сливен.“През годините на управление на ГЕРБ се създаде механизъм, при който хора без качества бяха издигани на определени позиции, на които не успяват да си вършат работата“, посочи той.

„Ние сме тази политическа сила, която иска радикална промяна в страната“, каза още той, като припомни, че основният приоритет на Коалицията е реформа в съдебната система. По думите му, без правосъдие не може да има демокрация и развитие на обществото. Друг важен акцент, според него, е развитието на икономиката, която е била задушена през последните години с „кухи държавни структури, през които държавните пари се раздават на обръчи от фирми“. От „Демократична България“ дадоха заявка, че ще работят средният и дребният бизнес да се развиват.

Ген. Атанасов призова гласоподавателите в област Сливен да подкрепят коалицията в лицето на Димитър Сяров, като  го нарече местен и известен. Той смята, че кандидатите за народни представители трябва да бъдат местни , за да има връзка с местните общности и проблеми.

Бих посъветвал Бойко Рашков да внесе в Народното събрание след изборите информацията за всички нарушения, за да може по парламентарен ред, не само да бъде оповестена тази информация, а да бъдат взети мерки за прекратяване на такъв вид злоупотреби. Това каза ген. Атанасов, помолен да коментира намерението на вътрешния министър Бойко Рашков да оповести списък на магистрати и политици, които не са декларирали имоти и сметки в чужбина. По думите му, много важно е парламентарният контрол да бъде упражняван през комисиите в НС .

Евродепутатът от ЕНП Радан Кънев прогнозира, че Коалицията ще постигне резултат от близо 20 процента на предстоящите парламентарни избори, като целта им ще бъде да бъдат пред БСП. Според него кампанията в Сливен ще бъде по-успешна от предходните избори, ще има значително по-високи резултати и даде заявка за начало на предизборната кампания за местните избори. „Устойчивата промяна в България ще дойде тогава, когато „Демократична България“ има солидно лидерско присъствие в българските общини“. „Ясно е, че на 12 юли ще осъмнем без Бойко Борисов в българската политика, но няма гаранция, че  ще има мнозинство на промяната, каза Кънев. Според него т.нар. партии на промяната трябва да покажат това на дело.

Водачът на листата за народни представители в Сливен Димитър Сяров сподели, че при предизборните срещи е видял как е паднал страхът на хората. Те са настоявали за лична отговорност след поетите обещания, посочили са му наболели проблеми, сред които масовата сеч в Котленско, чистотата на въздуха и водата, изпълнението на обществените поръчки, дълго отлагания проблем с инсталацията за биогаз в Нова Загора. Той лично се ангажира да поиска оставката на кмета след изборите, ако този проблем не бъде решен.

„Срещата с президента Ердоган е втори неприятен дипломатически скандал, в който Борисов въвлича страната, след срещата му с премиера Зоран Заев. Това каза Радан Кънев, помолен да коментира срещата на бившия премиер с турския президент преди дни. Не виждам никакво прилично обяснение на поведението му. В момента президентът Ердоган и неговият режим са на ръба на скъсване на отношенията си с Европейския съюз. В тази ситуация ключов български лидер, водач на все още най-голямата партия да отиде на крака, с преводач, който не знае български език, в стая, в която има един стол, но две турски знамена и да говори несвързано, е притеснително за България. Дали целта му е да помоли за гласове, за контролиран вот от секциите в Турция, дали целта му е да помоли за охрана на неофициални икономически интереси, дали си осигурява място, където да живее безопасно след изборите, далеч от ръцете на българските институции, не се наемам да прогнозирам.“

Основната цел на това посещение, според мен, е да провери какви са условията за политическа емиграция, коментира случая и ген. Атанасов.

Коалиция „Демократична България – Обединение“ ще участва в предстоящите избори с бюлетина номер 23.

Предишна СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ИМА НЕИЗПОЛЗВАН ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗВИТИЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР С КОНЦЕРТ НА 25 ЮНИ

Сливенският симфоничен оркестър отново ще зарадва почитателите на класическата музика с концерт. На открито, пред зала „Сливен“ ще бъдат представени произведения от Моцарт, Брамс, Щраус, Владигеров, Големинов, Мусоргски, Шостакович, Пиацола

Новини Сливен

6 000 БАЛИ ИЗГОРЯХА ПРИ ГОЛЯМ ПОЖАР

Голям пожар уплаши град Твърдица. По първоначални данни са изгорени над 6 000 бали сено, но е възможно бройката да е с няколко хиляди по-голяма. Това съобщиха пред  Sliveninfo огнеборци,

Новини Сливен

РУСКА КЛАСИКА ЩЕ ПРЕДСТАВИ СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР НА КОНЦЕРТА СИ НА 6 ДЕКЕМВРИ

Концерт, посветен на руски класически произведения ще изнесе Сливенският симфоничен оркестър на 6 декември. Гост-солисти на вечерта ще бъдат Суйунг Ким, Корея и Олга Алексиева, Русия. Под диригентството на маестро