ГЕНЕРАЛСКИЯТ УРОК НА КОЛЬО МИЛЕВ
22.08.2022 3417 Прегледи

ГЕНЕРАЛСКИЯТ УРОК НА КОЛЬО МИЛЕВ

На армейски език стореното от Кольо Милев – генерал от резерва и бивш кмет на Сливен, се нарича показно. На разговорен език решението на генерала да не си направи отвод и да участва в депутатската битка за парламент се нарича урок. Мнозина очакваха, че Милев няма да приеме участие в листата, след като водачът стана ясен. Малцина са тези, които вярват, че БСП може да реализира повече от един мандат в Сливен, а още по-малко на брой са онези, допускащи, че някой може да измести водача.

Кольо Милев е от социалистите, получили най-много „рани“ от „приятелски огън“.

През 2015 година, когато той се бореше за втори кметски мандат, елитът на БСП в Сливен не го припозна. Стори го негласно, но твърдо.

През 2017 година въпросният червен сливенски елит вече официално шамароса своя бивш кмет, пращайки го на десето място в червената листа за парламентарните избори. Което си беше унижение. Политическо унижение.

Миналата година страхът от Кольо Милев стигна дотам, че червената аристокрация в работнически Сливен буквално изгони генерала. На три пъти той бе водач на листа, но … в Търговище, където мандатите са само четири.

Затова и днес много хора очакваха Милев да влезе в ролята на обиден и да се откаже от участие в тези избори. Излъгаха се. Бившият кмет на Сливен показа на практика що е то вярност към идеи и съпричастност към партия. Един урок, който малцина от сливенската червена аристокрация ще разберат. Урокът обаче, не е за тях, а за всички останали леви хора, които не са превърнали партийната емблема в параван за лични облаги.

 

Георги Мангинов

Предишна ПРЕДСТАВИТЕЛ НА "ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ" ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА ДБ В СЛИВЕН
Следваща АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР СЛЕД КАТАСТРОФА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЪРСИТЕ НОВ КАСОВ АПАРАТ? ИСКАТЕ СТАРИЯТ ВИ КАСОВ АПАРАТ ДА ИМА НОВ СОФТУЕР? МЯСТОТО В СЛИВЕН Е ЕДНО – „ДЕЛФИ.ПРО“ НА УЛИЦА „СЛАВЯНСКА“ 13

Фирма „Делфи.ПРО”, която винаги е в услуга на своите клиенти, отвори нов магазин за касови апарати и търговско оборудване. Той се намира на ул. „Славянска“ 13 зад пицария „Палермо”/ .

Новини Сливен

ЗАВЪРШИ САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН БЛОК В СЛИВЕН

Обновяването на още един блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради приключи. Той се намира в квартал „Дружба“ и е под номер 38. Кметът Стефан Радев

Новини Сливен

ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ЗАДЪРЖАН С НАРКОТИЦИ

Притежание на наркотици е установено от служители на РУ-Нова Загора в хода на полицейска операция на път ІІ-66. На 29 април е спрян лек автомобил „Опел Астра“. Пътуващият в него