ГЕНЕРАЛСКИЯТ УРОК НА КОЛЬО МИЛЕВ
август 22, 2022 3094 Прегледи

ГЕНЕРАЛСКИЯТ УРОК НА КОЛЬО МИЛЕВ

На армейски език стореното от Кольо Милев – генерал от резерва и бивш кмет на Сливен, се нарича показно. На разговорен език решението на генерала да не си направи отвод и да участва в депутатската битка за парламент се нарича урок. Мнозина очакваха, че Милев няма да приеме участие в листата, след като водачът стана ясен. Малцина са тези, които вярват, че БСП може да реализира повече от един мандат в Сливен, а още по-малко на брой са онези, допускащи, че някой може да измести водача.

Кольо Милев е от социалистите, получили най-много „рани“ от „приятелски огън“.

През 2015 година, когато той се бореше за втори кметски мандат, елитът на БСП в Сливен не го припозна. Стори го негласно, но твърдо.

През 2017 година въпросният червен сливенски елит вече официално шамароса своя бивш кмет, пращайки го на десето място в червената листа за парламентарните избори. Което си беше унижение. Политическо унижение.

Миналата година страхът от Кольо Милев стигна дотам, че червената аристокрация в работнически Сливен буквално изгони генерала. На три пъти той бе водач на листа, но … в Търговище, където мандатите са само четири.

Затова и днес много хора очакваха Милев да влезе в ролята на обиден и да се откаже от участие в тези избори. Излъгаха се. Бившият кмет на Сливен показа на практика що е то вярност към идеи и съпричастност към партия. Един урок, който малцина от сливенската червена аристокрация ще разберат. Урокът обаче, не е за тях, а за всички останали леви хора, които не са превърнали партийната емблема в параван за лични облаги.

 

Георги Мангинов

Предишна ПРЕДСТАВИТЕЛ НА "ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ" ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА ДБ В СЛИВЕН
Следваща АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР СЛЕД КАТАСТРОФА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 19.05.2020г.(вторник) до 13.00ч. е прекъснато водоподаването в района на ул.“Иречек“. При възможност водоподаването ще бъде възстановено

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА

Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че ще бъде спряно топлоподаването към кв.“Стоян Заимов“ до 22:00 часа на 27.03.2019 г. и Център от 13.00 до 18.00 на 27.03.2019

Новини Сливен

73 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2814 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа. Потвърдени са при направени 6 825 PCR теста. От началото на пандемията регистрираните с COVID-19 у нас са 145 300, показват