ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА ПРЕДСТАВИ КНИГАТА СИ „ЗА ПЕСНИТЕ НА МОЯТА ДУША“ ПРЕД КОТЛЕНСКА ПУБЛИКА
юни 17, 2022 478 Прегледи

ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА ПРЕДСТАВИ КНИГАТА СИ „ЗА ПЕСНИТЕ НА МОЯТА ДУША“ ПРЕД КОТЛЕНСКА ПУБЛИКА

В залата на Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел бе представянето на  книгата на народната певица Галина Дурмушлийска „За песните на моята душа“. Събитието беше оцветено емоционално с песни, на които публиката имаше възможност да се полюбува на живо. Авторката, предложи на своите гости избрани текстове на любими песни, включени в книжното издание, някои от които изпълни в дует със старозагорската ученичка Божидара Николова, чиято наставница е изпълнителката.

„Изпяла съм много песни, които съм научила или са ми дали, но не съм пяла нищо без то да мине през душата ми“, сподели авторката.

Наред с мислите и спомените, споделени в записките на Дурмушлийска, публиката имаше възможност да разговаря с певицата, която е уважаван ерудит сред българските фолклорни изпълнители.

Сред гостите в библиотеката бяха ученици от котленските училища и почитатели на българската фолклорна музика.

Галина Дурмушлийска е българска народна певица от Добруджанската фолклорна област. Известна е още като „славеят на Добруджа“ и „гласът на Добруджа“. Има дългогодишна музикална кариера, която развива не само на националната, но и на международната сцена. Създател на няколко музикални групи от холандци, изпълняващи български фолклор.

„За песните на моята душа“ е първата книга на авторката. Тя е автобиографична и съдържа истории от ранното ѝ детство до днес, включително и от периода ѝ в Холандия, където създава хор „Чубрица“. В книгата на Дурмушлийска са включени още песни от родното ѝ село Ведрина, от Южна и Северна Добруджа. Спомени за 4 певици, които са оказали силно влияние върху нея, както и разкази на колеги и приятели, много снимки, включително и обложките на всички издадени касети и албуми.

Предишна ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА:ТРЯБВА ЗАЕДНО ДА ГОВОРИМ, СПОДЕЛЯМЕ И ТЪРСИМ ОБЩИ РЕШЕНИЯ ЗА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРИСТИЧЕСКО-ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ ЧИРПАН 2022

За автора

Може да харесате още

Новини

ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ ВКЛЮЧИ ЖУРНАЛИСТИТЕ СРЕД ЗАЩИТЕНИТЕ ВИДОВЕ

С 444 гласа при 48 „против“ и 75 „въздържали се“ Европейският парламент прие вчера резолюция срещу „неправомерно използване на действия в рамките на гражданското и наказателното право с цел заглушаване на журналистите, неправителствените

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Един габровец отишъл на кръчма. Кръчмарят го попитал, защо не си носи халката. А, габровеца отговорил: – Тази седмица я носи жена ми! Тридневните преговори, навлязоха в задънена улица. Котката

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Две попфолк звезди си говорят: – Муцка, да знаеш – откак си пуснах новия клип по „Планета“, продажбата на телевизори в България се е увеличила двойно! – Да бе, муцка,