ГАЛИНА ВУЧКОВА ОТ СЛИВЕН БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА ЧЛЕН НА НАЦИОНАЛНИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН СЪВЕТ НА ЖЕНИ ГЕРБ

ГАЛИНА ВУЧКОВА ОТ СЛИВЕН БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА ЧЛЕН НА НАЦИОНАЛНИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН СЪВЕТ НА ЖЕНИ ГЕРБ

Галина Вучкова от Сливен беше избрана за член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ. Това стана по време на днешното онлайн национално събрание на женската организация, на което беше гласувано ново ръководство.

Според Вучкова жените в политиката, и по-специално в партия ГЕРБ, са намерили своето място и са доказали, че могат да бъдат добри ръководители, да съвместяват успешно служебните си ангажименти със задълженията към семейството. „Жените умеят да взимат отговорни решения, да намират изход от трудни ситуации и с това да бъдат полезни за страната си и за регионите, в които работят”, каза Галина Вучкова, която е член и на общинското ръководство на партията.

При откриването на форума председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма друга партия, в която да участват толкова много жени, които са на ръководни позиции в местната, изпълнителната и законодателната власт. Председателят на ГЕРБ коментира и искането на служебния министър на културата – ГЕРБ да осводят заетите от тях два етажа в НДК. Борисов заяви, че има текст от Закона за политическите партии – чл. 31, и партията го спазва.

Бойко Борисов отново посочи, че скокът на цените на тока и основни стоки говори не за успех, а за провал на служебния кабинет.

„С тези цени на тока и газа, трябва да забравим за зеленчукопроизводство. И в същото време земеделското министерство спира проекти за 400 млн. лв. Успешно, по радевски. И се оправдават заради недоразумение с ЕК“, допълни Борисов.

По време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ бяха избрани председател и петима заместник-председатели на структурата. Новият председател на Жени ГЕРБ е дългогодишният общински съветник в СОС Екатерина Йорданова. Заместник – председатели са Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева-Фильова и Карамфила Гюрова.

Във форума участваха 850 делегати от всички области в страната. Област Сливен беше представена от 27 делегата.

Гост на събитието беше европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

 

Предишна ЖЕНА ИЗДЪХНА, ДОКАТО СЕ РАЗХОЖДАШЕ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД 24 МАЙ

Уважаеми съграждани, Приятели, Днес отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Един от най-светлите български национални празници и специална

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ ЧЕСТИТИ ТРИФОН ЗАРЕЗАН НА СВОИТЕ СЪГРАЖДАНИ

Уважаеми съграждани, На 14-ти февруари, по стара българска традиция празнуваме Трифон Зарезан – празник на труда и веселието, на виното и винопроизводството. Празник, изпълнен с надежда за берекет и плодородие.

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 21.09 /петък/ поради авария е прекъснато водоподаването в част от кв. „Клуцохор“ до 12.30ч. Днес 21.09 /петък/ поради авария е прекъснато водоподаването в района на ТЕЦ-Сливен-з-д.Цочо до 12.00ч. Днес