В 34 УЧИЛИЩА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ИМАТ ГОТОВНОСТ ЗА ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ В НАЧАЛНИЯ ЕТАП
09.11.2021 778 Прегледи

В 34 УЧИЛИЩА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ИМАТ ГОТОВНОСТ ЗА ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ В НАЧАЛНИЯ ЕТАП

В 34 от общо 55 училища в област Сливен има готовност за преминаване към присъствено обучение на учениците от началния етап на образование, съобщиха от областната администрация в Сливен. В 17 от тях в клас ще се децата от всички паралелки, уточни Боян Аксаков, временно изп. дл. началник на РУО. Сливен е една от 15-те области в страната, където все още не са доставени щадящите бързи антигенни тестове за изследване на децата. Създадена е организация, когато те пристигнат, да бъдат разпределени веднага от РУО в учебните заведения с възобновено присъствено обучение.

Министрите на образованието и здравеопазването издадоха заповед вчера, с която утвърждават насоки за тестването на децата от началния етап. То ще продължи, докато заболеваемостта на 14-дневна база спадне под 250 души на 100 000 лица от населението. Днес, 9 ноември, МОСВ и МЗ определиха реда за третиране на използваните тестове в задължителните за изпълнение Насоки за обучение и действие в условията на извънредна ситуация в училищата.  Положителните тестове за COVID-19 на учениците от I до IV клас ще се съхраняват и изхвърлят по специален ред. Всички елементи от положителните тестове ще се прибират в специална картонена кутия за изгаряне на опасни отпадъци. Съдът може да е с обем 10 или 20 литра. Училищата сами купуват тези кутии, които са налични на пазара в България и струват по няколко лева, съобщиха от МОН. Отрицателните ще се събират в плътни чували или торби за смет, които ще се завързват и слагат в контейнерите за смесен битов отпадък.

В 21 училища в областта обучението продължава от разстояние, в електронна среда, тъй като не е изпълнено изискването повече от 50 процента от родителите да са подали декларация за присъствено обучение.

 

Предишна РЕЙД НА КАНДИДАТИТЕ ОТ ДПС В ОБЩИНА КОТЕЛ
Следваща МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ НА ОДМВР-СЛИВЕН СРЕЩУ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЪКОВОДСТВОТО НА ЮИДП С ПОЗДРАВ ЗА ГОЛЕМИЯ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК – НИКУЛДЕН

Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници в календара на българската православна църква – Свети Николай Мирликийски – Чудотворец. В този светъл ден пожелаваме на всички Вас здраве и благоденствие!

Новини Сливен

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ПО БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ И КУПЕН ВОТ В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА

Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността и политическите права на гражданите. От днес сутринта екипи на полиция и жандармерия извършват проверки в търговски обекти, части домове, заложни

Новини Сливен

СЪВЕТНИЧКАТА МАРИЕТА ПЕТКОВА С ОСТРИ КРИТИКИ СРЕЩУ СИНЯТА ЗОНА В СЛИВЕН

Общинската съветничка от БСП Мариета Петкова излезе с остри критики срещу управлението на общинското предприятие „Градска мобилност“, което стопанисва Синята зона в Сливен. „Моето усещане е, че специално за хората,