В ЯМБОЛ ЗАТВАРЯТ ЧИТАЛИЩА И ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ
27.10.2020 1140 Прегледи

В ЯМБОЛ ЗАТВАРЯТ ЧИТАЛИЩА И ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка на територията на област Ямбол от 28 октомври, за срок от 14 дни се преустановява работата на читалищата и пенсионерските клубове. Нощните заведения и заведенията с жива музика ще работят при стриктно спазване на въведените от Министерство на здравеопазването мерки за работа. Това обсъди и реши Областния медицински съвет на свое заседание.

Решенията след заседанието съобщиха пред медиите областният управител Димитър Иванов и директорът на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева.
Ямбол и областта все още не са в червената зона, с най-висок брой заразени с коронавирус, но данните от последните дни са тревожни и растящи.

За изминалото денонощие с потвърдена положителна проба за COVID 19 от област Ямбол са 43 лица. Общо към днешния ден установените с положителна проба за COVID 19 от областта са 682. На домашно лечение са 151, хоспитализирани 21. Единствената болница в областта, която работи с ковид отделение МБАЛ „Св. Пантелеймон“ е изпълнила почти до край леглата определени за лечение на пациентите в тежко състояние.
Данните и анализа сочат, че разпространението на вируса в областта е дифузно и това изисква още по-строги мерки и внимание от страна на всички.

Призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки отправи областният управител. „Отговорност на всеки от нас е да спазва мерките, защото предстоят още по-тежки месеци, за да запазим и себе си и лекарите“.

Предишна В ОБЛАСТ СЛИВЕН БЯХА ПРОВЕРЕНИ РЕСТОРАНТИ, НОЩНИ БАРОВЕ, АВТОБУСИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ
Следваща ДОКУМЕНТИ ЗА ТЕЛК И РКМЕ- РЗИ ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ САМО ПО ПОЩАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ИГРА С ПРИКЛЮЧЕНИЯ В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ В ЯМБОЛ

Занимателна игра „Влез в историята“ концентрира в единен продукт инициативите на ямболските музеи и галерии, посветени на Европейската нощ на музеите – 19 май, събота. Пътуването през тунела на времето

Новини Ямбол

ГОРЯТ НАД 100 ДЕКАРА БОРОВИ ГОРИ КРАЙ ЯМБОЛ

Голям пожар пламна в парк „Бакаджика” в Ямбол. Огънят е обхванал около 100 декара борови гори. Няколко екипа на пожарната се борят със стихията. Местните жители подозират, че пожарът е

Новини Ямбол

АПЕЛАТИВЕН СЪД – БУРГАС ПОТВЪРДИ ЗАДЪРЖАНЕТО ПОД СТРАЖА НА ОБВИНЕН ЗА ЗАПАЛВАНЕ НА ТРИ АВТОБУСА, СОБСТВЕНОСТ НА ПРЕВОЗВАЧ ОТ ЯМБОЛ

Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Ямбол, с което спрямо Господин И. е взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“. Мъжът е привлечен под наказателна отговорност