В ЯМБОЛ ЗАТВАРЯТ ЧИТАЛИЩА И ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ

В ЯМБОЛ ЗАТВАРЯТ ЧИТАЛИЩА И ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка на територията на област Ямбол от 28 октомври, за срок от 14 дни се преустановява работата на читалищата и пенсионерските клубове. Нощните заведения и заведенията с жива музика ще работят при стриктно спазване на въведените от Министерство на здравеопазването мерки за работа. Това обсъди и реши Областния медицински съвет на свое заседание.

Решенията след заседанието съобщиха пред медиите областният управител Димитър Иванов и директорът на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева.
Ямбол и областта все още не са в червената зона, с най-висок брой заразени с коронавирус, но данните от последните дни са тревожни и растящи.

За изминалото денонощие с потвърдена положителна проба за COVID 19 от област Ямбол са 43 лица. Общо към днешния ден установените с положителна проба за COVID 19 от областта са 682. На домашно лечение са 151, хоспитализирани 21. Единствената болница в областта, която работи с ковид отделение МБАЛ „Св. Пантелеймон“ е изпълнила почти до край леглата определени за лечение на пациентите в тежко състояние.
Данните и анализа сочат, че разпространението на вируса в областта е дифузно и това изисква още по-строги мерки и внимание от страна на всички.

Призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки отправи областният управител. „Отговорност на всеки от нас е да спазва мерките, защото предстоят още по-тежки месеци, за да запазим и себе си и лекарите“.

Предишна В ОБЛАСТ СЛИВЕН БЯХА ПРОВЕРЕНИ РЕСТОРАНТИ, НОЩНИ БАРОВЕ, АВТОБУСИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ
Следваща ДОКУМЕНТИ ЗА ТЕЛК И РКМЕ- РЗИ ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ САМО ПО ПОЩАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ЯМБОЛ Е В ПРЕДГРИПНА ЕПИДЕМИЯ

Броят на заболелите от остри респираторни заболявания за няколко дни е достигнал 217 на 10 000 души и това са стойностите за предепидемиологична ситуация, информира директорът на РЗИ Ямбол д-р

Новини Ямбол

МЛАДИ МЪЖЕ ПОЛУЧИХА ПРИСЪДИ ОТ ПО 17 И 15 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказание от 17 години „лишаване от свобода“ спрямо Марио М. (от гр. Бургас, на 27 г.) и 15 години

Новини Ямбол

3 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА НАРКОТИЦИ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура  – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ спрямо Генчо И. Той