В ЯМБОЛ ЗАТВАРЯТ ЧИТАЛИЩА И ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ

В ЯМБОЛ ЗАТВАРЯТ ЧИТАЛИЩА И ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка на територията на област Ямбол от 28 октомври, за срок от 14 дни се преустановява работата на читалищата и пенсионерските клубове. Нощните заведения и заведенията с жива музика ще работят при стриктно спазване на въведените от Министерство на здравеопазването мерки за работа. Това обсъди и реши Областния медицински съвет на свое заседание.

Решенията след заседанието съобщиха пред медиите областният управител Димитър Иванов и директорът на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева.
Ямбол и областта все още не са в червената зона, с най-висок брой заразени с коронавирус, но данните от последните дни са тревожни и растящи.

За изминалото денонощие с потвърдена положителна проба за COVID 19 от област Ямбол са 43 лица. Общо към днешния ден установените с положителна проба за COVID 19 от областта са 682. На домашно лечение са 151, хоспитализирани 21. Единствената болница в областта, която работи с ковид отделение МБАЛ „Св. Пантелеймон“ е изпълнила почти до край леглата определени за лечение на пациентите в тежко състояние.
Данните и анализа сочат, че разпространението на вируса в областта е дифузно и това изисква още по-строги мерки и внимание от страна на всички.

Призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки отправи областният управител. „Отговорност на всеки от нас е да спазва мерките, защото предстоят още по-тежки месеци, за да запазим и себе си и лекарите“.

Предишна В ОБЛАСТ СЛИВЕН БЯХА ПРОВЕРЕНИ РЕСТОРАНТИ, НОЩНИ БАРОВЕ, АВТОБУСИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ
Следваща ДОКУМЕНТИ ЗА ТЕЛК И РКМЕ- РЗИ ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ САМО ПО ПОЩАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ОБЩИНА ОДРИН ПРЕДСТАВИ В ЯМБОЛ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ

На 18 декември 2018 г. от 11.00 часа в Градския парк на град Ямбол се проведе третото съвместно събитие: „Туристически обекти в Одринския регион“, организирано от Община Одрин и Община

Новини Ямбол

БЛИЗО 2,2 МЛН. РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ В ЯМБОЛ

Близо 2,2 млн. лв. повече са постъпленията от местни данъци и такси към края на юли т.г. в сравнение със същия период на миналата година.  Събраните налози от началото на

Новини Ямбол

ПРОТЕСТ В ЯМБОЛ ПОИСКА НЕГРАМОТНИТЕ ДА НЕ ГЛАСУВАТ

На обяд в Ямбол се проведе малоброен протест срещу системата и политическото статукво. Недоволството е в подкрепа на Войводиново. Протестиращите искат събаряне на всички незаконни постройки и спиране на социалните помощи