В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН БЕ ОТКРИТ ОФИС НА ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН БЕ ОТКРИТ ОФИС НА ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

В град Сливен се откри приемната на ПП „Има такъв народ“. Тя се намира точно срещу Куллен театър – Сливен, на ларгото. Събитието се състоя в неделя по обяд.  На събитието присъстваха общинските координатори на всички общини в Областта – за гр. Сливен – Пламен Пенчев, гр. Котел – Мария Димитрова, гр. Нова Загора – Пламен Николаев и гр. Твърдица – Георги Бозуков. На събитието бяха и членове на Изпълнителния съвет – заместник-председателят Тошко Йорданов и главният секретар Виктория Василева. Областният координатор на партията – Владимир Русев откри церемонията като приветства гостите и благодари за тяхното присъствие.

„Приемната ни е малка, но вътре има много място за вяра, че промяната е възможна, за вяра в доброто и за надежда, че народът може да се обедини. Сред нас няма месии. Ние сме християнски народ и вярваме само в един Месия. След Него друг не се е раждал. Но българите показаха, че могат да се обединят около идея и това се потвърди на референдума. Над 2,5 млн. граждани симпатизиращи на различни политически партии, гласуваха утвърдително за зададените въпроси, но гласовете им се оказаха по-малко специални от съмнително недостигащите около 11 хил. гласа, за да придобият те задължаващ характер. Тези хора бяха зачеркнати като български народ, а нашата цел е да докажем, че има такъв народ, заяви Русев.

„Това, което ни обединява, прави ни силни и  различни от всички останали е, че никой от нас не иска да влиза в политиката, но всички искаме да я променим. За съжаление, оказа се че единствения начин да се промени политиката е да се влезе в нея. И тук целта не е просто една партия или коалиция да смени друга пария или коалиция в управлението на страната, защото пускайки се по същата порочна политическа спирала надолу, ще се стигне до същото положение. Целта ни е да сменим изцяло политическата система и да дадем реално властта и силата на народа.”

„Порочността на настоящата система е закодирана дори и в клишето „ние спечелихме изборите”, произнасяна от повечето политически лидери след всички избори. Според мен изборите не трябва да се възприемат като надпревара между партиите, а като традиционно кандидатстване за работа – кандидатите се явяват пред своя работодател – народът и той решава кой да назначи на работа, за да му служи, гласувайки. Измамното чувство на победители у някой от политиците, често впоследствие се проявява в отношението им към народа, което грешно и неприемливо.

„Но да не се заблуждаваме, смяната на политическата система няма да настъпи мигновено. Това ще е продължителен процес, изискващ постоянство и приемственост. Но имаме няколко много спешни проблема, с които трябва да се справим незабавно, това са бедността и липсата на вяра в голяма част от народа в справедливостта на съдебната система.

„Често ме питат напоследък защо ми е да се занимавам с политика, след като много пъти съм заричал да не го правя. Смятам, че е наша отговорността да спрем да се взираме само в себе си, а да помислим и за хората около нас, за обикновения непознат, да сме съпричастни към чуждите проблеми и да се опитваме да помагаме. Затова вратите на приемната ни ще са отворени за всички граждани, без значение от политическите им пристрастия.

Мой любим автор – Димитър Талев пише в „Железния светилник”: „Имаме свой дом и своя челяд, но имаме и свой народ и колкото сме слаби сами, толкова сме силни всички заедно, братя по кръв и по вяра”

Денят съвпадна с рождения ден на председателя на партията Слави Трифонов, който беше поздравен от множеството присъстващи.

Владимир Русев получи като подарък от симпатизант част от Стария бряст, като символ на хилядолетната история на града ни, с пожелания възрожденския дух на предците ни да ни ръководи в битките за добруването на Сливен. Тригодишният син на областния координатор – Никола, пусна десетки балони в небето, символ на надеждата за мир и обединение.

 

Предишна ПОВИШЕНАТА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ ОТ КОВИД - 19 В СЛИВЕН Е ПРЕДИМНО ЗАРАДИ СЛУЧАИТЕ НА "КАЧУЛКА"
Следваща Д-Р ЧЕНКОВА И Д-Р КОМИТОВ ПОЛУЧИХА НАГРАДАТА "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАРТИРА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ ПО ПОВОД 18 ОКТОМВРИ – ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА

Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ)-Сливен стартират ежегодната информационна кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за

Новини Сливен

ДОЛЕТЯХА ПЪРВИТЕ ЩЪРКЕЛИ

Долетя първия бял щъркел в село Самуилово, съобщиха жители на селото. Новината потвърди и кметът на селото Пламена Костадинова. Тя разказа, че обикновено пристига един щъркел, който подготвя гнездото за

Новини Сливен

БЕШЕ ОБСЪДЕНА ГОТОВНОСТТА ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НА ОБЩИНАТА

Продължават мероприятията по зимната подготовка на общината за предстоящия сезон съгласно заповедта на кмета Стефан Радев. След заседанието на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия, се проведе