В ЦЕНТЪРА ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИАЛИСТИ – СЛИВЕН ПРОЗВУЧА: „ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ТАНКИСТИ!“
април 15, 2020 1384 Прегледи

В ЦЕНТЪРА ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИАЛИСТИ – СЛИВЕН ПРОЗВУЧА: „ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ТАНКИСТИ!“

15 април вече е официален празник на бронетанковите войски в България

Със заповед №ОХ-318/14.04.2020г. на министъра на отбраната Красимир Каракачанов 15 април се обявява за празник на бронетанковите войски в България.

В заповедта се посочва, че „празниците са необходими и важни, защото помагат за формиране на професионална общност” И се изтъква, че „създаването на празник на бронетанковите войски от състава на Сухопътните войски показва значимостта и престижа на този род войски”.

Преди 85 години на 15.04.1935 г. на плаца на Инженерния полк в София е тържественото събитие, при което е прочетена заповед „№ 73а” на министъра на войната, с която е обявено създаването на „Една рота бойни коли – подчинена на Инспектора на пехотата“. Така е поставено началото на българските бронетанкови войски.

Днес на въоръжение в Българската армия са танкове Т-72.

Днес в Център за подготовка на специалисти-Сливен, с командир полковник Любомир Вачев и заместник-командир полковник Данчо Николов, се поздравиха с Празника на бронетанковите войски – 15 април.

Само преди пет дена военнослужещите и цивилните служители от Център за подготовка на специалисти се включиха и в едно добро дело. Те откликнаха на обявената от Община Сливен кампания „Заедно за теб!“ за създаването на Общинска хранителна банка, която ще е в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация.

Военнослужещите и цивилните служители от Център за подготовка на специалисти събраха над 232 пакета, включващи основно  бутилка олио, пакети брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети. В много от торбите са добавени консерви и други хранителни продукти, които са пакетирани, трайни и в срок на годност. Те бяха доставени на 10 април в събирателния пункт, който е в зала „Васил Левски“ и ще е отворена всеки делничен ден, като от тази седмица е с удължено работно време – от 7 до 19ч.

Така, в навечерието на новообявения празник на бронетанковите войски в България, танкистите показаха, че могат да са полезни на всички фронтове.

Предишна ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН ПРИСЪЕДИНЯВА НОВИ СГРАДИ КЪМ ТОПЛОПРЕНОСНАТА СИ МРЕЖА
Следваща РАЙОНЕН СЪД - СЛИВЕН ДАРИ 7180 ЛЕВА НА ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ, ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ИНСТИТУЦИИ СЕ СРЕЩНАХА ПО ПОВОД НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Голямото предизвикателство пред всички нас е да поставяме въпроса за качеството на образованието, да повишаване нивото и да подготвяме знаещи и можещи млади хора. Това каза днес кметът Стефан Радев

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ НА 22 МАРТ – ПЪРВА ПРОЛЕТ

На 22 март полицейски служители ще спират достъпа на граждани с МПС и ППС към района на долна лифтена станция в град Сливен През последните години се забелязва трайна тенденция,

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ В ГЛАВНОТО – УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОМЯНАТА

В предизборна кампания, двойна при това, политическите страсти много по-лесно от обичайното се разгарят по един или друг случай. Коментарите по повод министерстването на Кирил Петков и решението на КС